Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od 30. apríla do 5. mája roku 1980 okupovalo iránsku ambasádu v Londýne 6 ozbrojených teroristov. Zajali 26 rukojemníkov. Anglická vláda za vtedajšej premiérky Margaret Thatcherovej chcela situáciu riešiť razantne a urobiť z útočníkov odstrašujúci príklad. Po šesťdňovom neúspešnom vyjednávaní pod vedením Maxa Vernona (Mark Strong) sa vláda rozhodla zasiahnuť a na vyslobodenie rukojemníkov vyslať špeciálne jednotky SAS (Special Air Service). Začal sa boj o každú sekundu a každého rukojemníka, ktorý vyvrcholil v jednu z najúspešnejších protiteroristických akcií špeciálnych jednotiek v histórii. (Furmi)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (59)

Marze 

všechny recenze uživatele

Žánrovka řemeslně na úrovni ale nekonečným čekáním na finále. Námět jsem už možná stokrát viděl a není nic, co by naznačovalo nějaké ozvláštnění. Nedovedu si představit tu nudu, kdyby se z toho udělal rozvolněný seriál. Pro koho se to promítá? Akční scény jsou založené na tréninku vojáků, takže cílová skupina je jasná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to thriller, který by byl dotažený k dokonalosti, jedná se ale o thriller, který má docela dobrou atmosféru napětí z toho, že se může stát cokoli. Samozřejmě za předpokladu, že neznáte historickou událost, která je zde popisována. Nakonec to ale v sobě nemá nějaký moment překvapení, něco, co by vás opravdu vytrhlo. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Co mu mám slíbit?''  -  ,,Teď už je to jedno, slibte mu třeba celý svět.. ! '' --- Výborná věc. Jasně jsem zaujatý, protože klukům od (LRDG) a následně od SAS fakt fandím už války. SAS si prosím nepleťte se Scandinavian Airlines .-). To co už leckdy a leckde tihle kluci předvedli, to bere dech a nejinak tomu bylo i v rámci této akce. Nenudil jsem se ani minutu. Možná kdyby politici nepolitikařili, nemuselo to dopadnou tak, že byly ztráty na civilních životech. Ve filmu hodnotím i zdařilou hudbu a snahu o dobové zpracování osmdesátek se všemi těmi Fordy, Vauxhally a Defíky v ulicích Londýna. Jediné co jsem úplně nepochopil, proč detektiv Vernon v závěru nebyl schopen telefonovat s manželkou a ty jeho slzičky. Jasně, únava, snad i úleva, že to dopadlo tak jak to dopadlo... Ale přesto. Zajímala by mne skutečnost.  Asi Stockholmský syndrom díky tomu šesti dennímu vykecávání po telefonu se Salimem. Každopádně dávám za 4 neodjištěné ruské granáty. * * * * ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Solidně odvyprávěný thriller, který ale nesnese přísnější kritéria. Na to je příliš povrchní, což nemusí být ihned zásadní negativum. Pokud hledáte něco kratšího na odlehčení, dejte snímku šanci. Jako čistá akčňárna to neobstojí, k přemýšlivému a nervy drásajícímu napínáku tomu schází kvalitnější scénář. Ideální jednohubka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komplexní rekonstrukce útoku na íránskou ambasádu v Londýně v roce 1980. Film se věnuje všem zúčastněným od rukojmích s teroristy přes reportérku přenášející celou událost živě až po vyjednavače, politiky a samozřejmě jednotku SAS. Samotný zásah je natočen bez příkras a člověk si zase jednou mohl říct, že takhle nějak to mohlo být. Herecky na úrovni a vedle osvědčeného Marka Stronga překvapil Jamie Bell jako jeden ze zasahujících vojáků. Slušná práce a palec nahoru pro SAS. 85% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • V čase 1:25:45 je vidět přicházející Rusty Firmin (Jamie Bell), jak si sundavá masku, ale v následujícím záběru ji má stále nasazenou a sundavá si ji až při rozhovoru. (DBlitz)
  • Jednotka SAS je vybavena pistolemi FN Hi-Power, samopaly Heckler & Koch MP5A3, MP5K a MP5SD a granátomety Federal Gas Riot Gun. (Maulincio)
  • Rusty Firmin napsal knihu o obléhání s názvem „Go, Go, Go!" (Maulincio)

Reklama

Reklama