Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (106)

Mitin 

všechny recenze uživatele

Cringe trash parodie, na kterou vás ale prostě něco baví. Nicméně nebudu dávat dobré hodnocení jen proto, že mě baví koukat na cringe věci. Jsou části filmu, které jsou klidně na 5*, avšak když beru film jako celek, je to dost podprůměr. V době, kdy je seriálu jako máku, Riverdale jen k smíchu a parodie na podobné seriály. Nepřeháním, když řeknu, že se za jeden díl stihnu totálně vycringovat a některé postavy zaslouží kopačku na palici. ()

a.keram 

všechny recenze uživatele

První série je za mě 4/5, velice dobře zpracované detective drama, spojené s trochou teen drama, nakonec tahle show je na CW. Kdyby to takhle skončilo, Riverdale by byl určitě serial, který bych rád pár lidem doporučil, ale chamtivost je silná věc a tak jsme dostali další řadu, tentokrát dokonce s 22 epizodama. Abych to zkrátil, následující serie vypadají jako kdyby se spisovatelé flákali po barech celí rok a pak si týden před deadlinem vzpoměli že by měli mít script na 22 epizod. Normálně by takové tvrzení byla hrubá nadsázka, ale v případě Riverdalu si nejsem jistý jak blízko je to k pravdě. ()

Reklama

strelenaL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a druhá série byla bomba takže 10/10 třetí série zbytečné natahování... hudební díly mi nevadily. Písnička "Seventeen" si mě naprosto ziskala a chytla za ♡. Třetí sérii to ale nezachránil od 6/10. Nyní koukám na čtvrtou sérii a je to zase rozjíždějící se pecka, už pilot in memoriam chytne za ♡. Čtvrtá série 9/10 jen mohl být víc využitý potenciál u nahrávek snuff filmu. Pátá série se blíží do finále dle posledních sneek peaku to vypadá na velký převrat, co bych zde chtěla ale vytknout nedostatečný prostor pro Polly ta Cooperovic holka to táhla několik sezón nebo se vždy vracela ale tak odkrojený kousek a závěr si nezasloužila. Pátá série drží nějaký standard mezi skvělými díly jsou pak slabší části. Vztahová linka se nám nějak zamotala až je z toho šílený chaos. Pátá řada nebyla vůbec špatná, sedmiletý skok v čase seriálu prospěl tak i změny u Archieho, Ronnie, Betty a Juga hodnotím tedy 7/10. Dle mého šestá řada měla slibný potenciál kráječ, víc zamotat dějovou linku super schopnostmi wtf, nejvíc mne dostala hloubka Jugheada a betty, slušný byl i muzikálový díl především konce odhalení betty a Alice. :'( Cheryl mi přišla více sympatická než předchozí 5 řadě. Hodnotím tedy šestou řadu o jeden bod více 8/10 a čekám co finale serie Riverdale přinese zatím to vypadá velmi rozporuplně. Jako dopadnou vztahy ? Jaké bude Riverdale po zániku vypadat ?  Uvidíme co nám back in time přinese. ;-) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Spíše pro mladé ročníky, přesto to má dobrou atmosféru, skvělé zápletky, a vlastně to má takový háv, že vás to baví. Příjemně naivní a líbí se mi, že si to na nic nehraje a umí si to dělat legraci samo ze sebe. 2. série - 60 % Navýšení počtu dílů nepomohlo. Díky tomu řešíme hlavní příběhovou linii pouze cca 10 dílů a zbytek jsou jiné linky, které už žel nejsou tak zajímavé. Některé postavy se chovají fakt divně a hlavně gangsterský háv tomu moc nepomáhá. Jakmile se opět začnou řešit vraždy, má to tu správnou atmosféru. 3. série - 40 % Už jsem si zvykl, že celý seriál je spíše guilty pleasure, ale tohle bylo moc. Tak překombinované, tak zběsilé, tak nereálné... Moc zvratů, jejich tolik, že vás ani pak už nepřekvapí. Samozřejmě tomu nepomáhá terminátor Archie a "desková" hra, která ovládla město. Snad bude další série lepší. 4. série - 60 % Konečně lepší guilty pleasure. 5. série - odpad! Na toto se nedá koukat už ani ze srandy. Končím. ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejvydařenější počin stanice CW (Supergirl, The Flash). Seriál je inspirovaný komiksy o Archiem, teenagerovi žijícím v americkém maloměstě Riverdale a žijícím život "bezstarostného" středoškoláka. Ačkoliv je díky těmto aspektům Riverdale prostoupený velkou řadou klišé, nebojí se to přiznat a dokonce z toho dělá svoji přednost. Hlavní čtveřice hrdinů je velmi sympatická a všichni podávají kvalitní herecký výkon, což se projeví hlavně ve chvílích, kdy se příběh posouvá rychle z jedné postavy na druhou, ale seriál tím neztrácí své dobře rozjeté tempo. Nejen díky tomu uteklo těch 13 epizod jako voda. Kromě hlavní detektivní linky, která se představí hned v prvopočátku děje, se objeví řada vedlejších a hlavní dějová linka tak ustoupí do pozadí a svůj comeback si nechá až na 12. epizodu, kde vše vyvrcholí v poněkud moc rychlém sledu. To je asi můj jediný větší problém s celým seriálem, který mile překvapil svou nadprůměrností. 7/10 videorecenze zde ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

  • Touto epizodou tvůrci vzdávají hold známému americkému filmovému tvůrci Davidu Lynchovi. Můžeme zde nalézt hned několik odkazů na jeho dílo. Celá zápletka okolo videokazet nápadně připomíná tu z Lost Highway (1997). Jughead (Cole Sprouse) v rozhovoru se svým bratrem zmíní Lynchovu prvotinu Mazací hlava (1977). Videopůjčovna je pojmenována podle slavného snímku Modrý samet (1986), část ústřední melodie z toho filmu zazní hned v úvodu epizody. Majitel videopůjčovny sdílí s Lynchem stejné křestní jméno a můžeme si všimnout, že se snaží o imitaci jeho hlasu. Místnost ve videopůjčovně „The Scarlett Suite“ s rudými závěsy a vzorovanou podlahou viditelně odkazuje na „The Red Room“ z kultovního seriálu Městečko Twin Peaks (od r. 1990), díky němuž se Lynch nejvíce proslavil. (mandyl)
  • Cole Sprouse šel prvně na konkurz pro roli Archieho. Nicméně Jughead a jeho postava se mu zalíbily daleko víc. (Kacitr)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama