Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (106)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se zhlédnutí tohoto seriálu vyhýbala (já a teen seriály...) a o to větší pak bylo moje překvapení. "Riverdale" je ten typ seriálu, na který si okamžitě vypěstujete závislost. Klišé, vypravěč vtahující do děje, kriminální zápletka, cliff-hanger téměř v každé epizodě, vynikající hudba. Jak jsem se obávala dvojnásobně dlouhého pokračování, tak musím konstatovat, že druhá řada (*****) je kvalitativně ještě o stupeň výš než řada první (****). Temnější, toxičtější a daleko lépe pojatá. 1. série: 70%. Malinko chaotický rozjezd, ve druhé polovině zpomalení, konec ovšem stojí za to. 2. série: 90%. Až na pár detailů naprosto geniální. Oblíbené postavy se stávají neoblíbenými (Veronica, Hermione) a neoblíbené oblíbenými (Cheryl, Alice). 3. série: 80%. DOPLNÍM ASAP. 4. série: X%. Trochu se bojím, aby i nadále udrželi pozornost. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zpočátku by mi stačilo pouze sledovat závěrečné cliffhangery, poté už delší a delší úseky, a když bych se musel začít dívat znovu, tak bych to dal zase vcelku. Kamera je krásná. I ostatní věci se snaží být perfektní, ale stále si nejsem jistý, jestli to bylo úmyslné, kousavé a uvědomělé nebo nabubřelé, falešné a nešikovné. Rozhodně to není seriál pro každého a v jeho přijmutí bude hrát roli kromě kvality i nálada a výdrž. 3,5* (Netflix) ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Riverdale, městečku tak přísně utopisticky feminacistickém, že můžete být jako žena drogovým kingpinem a přesto bude urážen jakýkoliv muž, který by vám chtěl jen zkřivit vlásek, protože ženy se nebijí. Městečku, kde se jako kluk z pouličního gangu můžete před svými "bratry" cicmat s šerifovým synem a všichni vás za to ještě pochválí, protože nikdo zde nemá předsudky. Přesto pak můžete kamarádům tvrdit, jak kvůli své orientaci strašně trpíte a nemůžete vést normální život. V městečku, kde jako princeznička předměstí můžete šukat syna samotného leadera gangu, aniž by se vaši rodiče nějak výrazně zlobili. Možná vám řeknou: "Tytyty, neděláš dobře, Jaromíro!" Městečko, kde největší pizda střední školy vrazí mezi partu vrstevníků, začne všechny urážet a když se v odpovědi na to dva z přítomných chlapců začnou hádat, jsou nařknutí z toxické maskulinity. Městečko, kde někoho se dotknout a nabídnout mu sex je prakticky totéž jako ho znásilnit...Vítejte v Riverdale, místě, kde čtyři děti náhodně manipulují s lokální politikou a kecají dospělým úplně do všeho a z nějakého důvodu je lidi pořád poslouchají, protože nejsme přeci "ageisti", abychom někoho umlčeli, protože je příliš mladý a nezkušený. A hlavně, pokud jste muž, připravte se na to, že od vás budou očekávány náhodné cituplné uplakané rozhovory o vaší duši s jinými muži, protože "i muži mají city" zde nabírá goliášovského rozměru, kde je předpokládáno, že muži se chovají jako ženy:-D NEJLEPŠÍ KOMEDIE EVER!!!:-D ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Riverdale se zdál, že byť jde o teen záležitost, tak to mělo své kouzlo. Resp. ono to nějak fungovalo. Dokonce mě to zaskočilo. Ale třetí řada už mě začínala nudit. Nějak už těch absurdit bylo čím dále více a prvotní můj zájem rychle upadal. Apokud už se musím nutit, nemá to cenu. Ale seznámení to nebylo špatné. ()

Alenes 

všechny recenze uživatele

Miluju takovýto styl seriálu. Kde je děj soustředěný na jedno městečko a řeší se zde různé problémy. Samozřejmě mi to připomnělo Stranger Things. Riverdale jsem začala koukat včera a zaujalo mě to tak že jsem bez přestávky zhlédla 7 dílů. To se mi stává jen u zmíněného ST. :D Jsem velmi spokojená s výběrem herců. Každý na mě zapůsobil jinak, ale oblíbila jsem si jich jen pár. Doufám, že ti zůstanou až do konce. Myslím, že momentálně není moc seriálů, co by se uchytilo tak vysoko, ale podle mě, tenhle je jeden z nich. ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

  • Místo, kam společně přátelé z Riverdale chodí na milkshake je stejné, jako ve filmu Rohy (2013). (Kacitr)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama