Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (106)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teenageři řešící vraždu může být výborná zápletka na deset dílů . Akorát po druhé sérií netuším, jak z toho splácali sezón šest. Seriál je vyloženě šitý na puberťáky s romantickými představami o gangu ("My jsme mocný gang s rituály a tetováním, možná motorkáři, možná dealeři, ale spíš jenom flákači a pozéři"), mafiánech (Boss s ochrankou místní střední školy), sociálce apod. Místní slušňáci jsou víc nebezpeční než plyšové podsvětí. Navíc s penězi si taky hlavu nelámou, nikoho nezajímá, z čeho žije bezdomovec Jughead nebo pozůstalí po živiteli rodiny. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stačilo jediné kliknutí na tlačítko spustit a bylo mi jasné, že budu seriál milovat 💙. Pokud hledáte divácky velmi vstřícnou podívanou protkanou všemi možnými žánry, subžánry, s pestrou paletou postav, vzrušujících dobrodružství a mnoho dalšího, jste na správném místě. To vše, a nejen to, Riverdale je. Dokázal bych se rozepisovat hodiny o tom, proč je tento seriál tak brilantní záležitostí, ale je třeba to zažít, ne o tom číst. Každá série se liší od předchozí, přesto se drží svých kvalit a servírují nám mix tolika témat a tak dobře zvládnutých dějových linií, že není možné, abyste něco takového někde jinde viděli. A přesto, že spousta tvrdí, že Riverdale po 4. sérii upadl, tvrdím, že 6. a 7. série za to stále skutečně stojí. Je strašné, že to všechno končí a já musím říct sbohem svým seriálovým přátelům. Dokážu si představit, že by Riverdale mohl mít i sérií dvacet. Každopádně se jedná o seriál, kterým budu žít napořád a budu do něj zasvěcovat všechny své přátele. nejoblíbenější postava: Betty nejoblíbenější pár: Barchie nejoblíbenější série: 1. nejméně oblíbená série: 5. nejoblíbenější epizoda: The Last Picture Show nejoblíbenější muzikálová epizoda: Wicked Little Town nejoblíbenější padouch: TBK série podle oblíbenosti: 1., 6., 3., 4., 7., 2., 5. Vyhodnocení: Věřím, že lepší seriál za svůj život neuvidím (tolik slz jsem u ničeho jiného nevyronil 💧❤️) ()

Reklama

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Čistý americký, ničím nevyčnievajúci pubertálny výplach. Máme tu delenie študentov do vyhranených charakterových škatuliek, príšerne napísané dialógy, ktorých asi hlavným účelom je, aby sa vám znepáčila každá jedna postava a ako ináč hercov akoby vystrihnutých z módnych časopisov, ktorí aj keby zvládali podať repliku nejakej významovej hodnoty, tak tu sa o to rozhodne snažiť nemusia. Neviem či casting nebol do istej miery aj nejaký zámerný výsmech, keďže rodičia vyzerajú niekedy mladšie ako ich deti. Drop 3/13 - 30% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborný, temný, netypický high school seriál z městečka Riverdale, které působí jako dělící brána mezi nebem a peklem. Snad v každé postavě se na základě okolností (intriky, vraždy, moc pěněz) odehrává souboj dobra se zlem a ani divák do poslední chvíle neví, co převládne, a o to větší je to zábava sledovat. Zlo samo o sobě neexistuje. Je to jen prostředek, který si lidé vytvořili k dosažení úspěchu. 90% Po 60ti dílech musím zvednout na pět, už za to, jak plynule umí seriál preskakovat žánr mezi dramatem, hororem, kriminálkou, gangsterkou a komedií. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/114 Díky seriálům Riverdale a Chilling Adventures of Sabrina i k nám dorazil fenomén Archie komiksů. Nikdo by nikdy nevěřil, že nekonečný příběh kamarádů ze střední bude stále populární, ačkoli jeho počátky sahají až do roku 1939. To neodolatelné kouzlo platí pro každou generaci, je tu Archie, zrzek, je tu Betty, blondýnka, je tu Ronnie, brunetka. A přesně tahle kombinace stačí, aby poutala pozornost už 80. let. Riverdale dnešní generace je méně komediální, více tajemný, velmi teatrální, estetikou často inklinující k filmům Tima Burtona a přesto, anebo právě proto, velmi atraktivní. ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

  • V kapitole věnované vzpomínce na Luka Perryho (v příběhu Fred Andrews), který zemřel v umělém spánku po srdeční mozkové příhodě 4. března 2019, se objevila také jeho herecká kolegyně z Beverly Hills 90210 (od r. 1990), Shannen Doherty. (riza-do)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama