Reklama

Reklama

Obsahy(1)

30. léta minulého století. Joe (Ewan McGregor) se nechá najmout jako dělník na loď driftující mezi Glasgowem a Edinburgem. Osudovým se mu stane setkání s manželkou svého zaměstnavatele, krásnou Ellou (Tilda Swinton). Brzy se začnou intimně scházet. Jednoho dne je ale v kanále nalezena mrtvola mladé ženy. Pachatel je policií zadržen, ale při vyšetřování vychází najevo, že Joe ví o mrtvé dívce víc, než by se mohlo zdát... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (63)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Spousta čaje, spousta sexu, spousta Ewana. McGregor, Tilda, Peter i Emily jsou tady super, to rozhodně. Bohužel je to nesnesitelná nuda! Od začátku víte, co se stalo a vlastně od začátku víte, že do konce filmu se už nic dalšího nestane. David Mackenzie měl evidentně složité režisérské začátky, naštěstí se z toho dostal. Britská deprese, která vlastně nemá moc čím zaujmout. Navíc tam nemáte ani postavu, se kterou byste se ztotožnili a přáli jí, prostě nic. Čekal jsem od toho mnohem více. ()

Mitzi 

všechny recenze uživatele

Těch 80% není jen pro mého velkého oblíbence, je to opravdu zajímavý film. Ale žádný příběh není "pro každého"... některý obzvlášť :-) Oficiální text distributora filmu škodí (podobně jako hodně jednohvězdičkových hodnocení). Jak může "idylka končit" v první minutě filmu? Leda že ani nezačala žádná idylka... já jsem ji nezaznamenala ani na minutu... čekala jsem úplně jiný film, což vůbec neznamená, že jsem zklamaná. ()

Reklama

SkyLukey 

všechny recenze uživatele

Lákadlem mi byl především můj oblíbený herec Ewan McGregor a opět nezklamal. Mezi herci patří k samé špičce. Jen mě překvapuje jeho výběr filmového obsazení. Ovšem roli Joea ztvárnil bravůrně. Přiznejte si, kdo by tohle zahrál líp? Vážně si nedokážu přerdstavit nikoho jiného na jeho místě. V půrběhu filmu mi několikrát k Ewanovi neseděla Tilda Swinton, ale zpětně přiznávám, že do tohoto filmu prostě patří. Opět perfektní herecký výkon. Chápu, že ne každý těmto psychologickým filmům musí přijít na chuť, ale jestli film vypnete po 25 minutách, vážně už jej zde nehodnoťte prosím. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Artový film, jehož nízké hodnocení na zdejším serveru není výrazem jeho kvalit. Film je to nekomfortní, pomalý až meditativní a vyžaduje značné úsilí i na straně diváka. Děj se odehrává v době beatnického hnutí v Anglii a zprostředkovává ducha hnutí mnohem opravdověji, než romantizující pohled Kerouacka. Svérázná variace na Zločin a trest, s mnohem reálnějším koncem časů, kdy bůh je mrtev a člověk mírou všeho. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl asi před čtyřmi roky na VHS.Tedˇ jsem si tady přečetl,že jsem pelíškář,nudař,ignorant,a asi i debil.Asi jo,protože jenom debil si,jak píše Aleš Brichta v encyklopedii rocku,půjčí nebo koupí něco,aniž by si přečetl obsah.Tedˇ už si podobnej film nechávám ujít.Atˇ žije neherec Arnold. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Původně měly být všechny nahé scény s Ewanem McGregorem pro kina v USA vystřiženy, ale poté, co sám herec proti tomuto protestoval, scény ve filmu zůstaly. (viperblade)
  • První film, na jehož natáčení Ewan McGregor nevzal svou rodinu. (viperblade)

Reklama

Reklama