Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

Radko 

všechny recenze uživatele

Béčková talianska psychodráma o stopárovi, z ktorého sa vykľube prvotriedny sadista. Fyzický i psychický. O manželskom páre v kríze, ktorého si tento lúpežník stopne. Muž alkoholik a sexuálny násilník. Jeho žena prejavuje známky vzdoru a nechuti k mužovmu správaniu, v rozhodujúcej chvíli dokonca dokáže akčne zvrátiť situáciu. Jej pasívne oddanie osudu nie je zase tak odovzdané, ako tu čítam z niektorých komentárov. V hre sú dva milióny dolárov. Tajnička o troch neznámych. Na konci sa odhalí, kto vyhrá cenu v lotérii. Zvyšok postáv tvorí len nevyhnutnú oživujúcu štafáž. Nejaké veľké myšlienky tu hľadať netreba. Jednoducho ich niet. Nechýbajú pre žáner príznačné scény drsného násilia a sexu, oživujúce pomerne plochý scenár. Nebyť ich a expresívneho herectva Franca Nera v úlohe stopárom ponižovaného mača, tak je to len podpriemerná ukážka istého typu populárnej akčno explozívno psycho násilnej kinematografie, typická pre Taliansko 70. rokov. Takto solídnych 66%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Bavovými Rabid Dogs je tu zrejmá, ale to vôbec nevadí, nakoľko Hitch Hike je snímkou, ktorej po žiadnej stránke nechýbajú gule. Herec David Hess bol v 70. rokoch famózny a v trojici svojich najslávnejších filmov The Last House on the Left - Hitch Hike - The House on the Edge of the Park stvárnil takmer totožnú postavu extrémne nebezpečného sociopata a táto póza mu v podvedomí fanúškov už tak nejak prischla na celý život. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Trojlístek manželský pár v krizi a cáklý vrah uzavřený do dopravního prostředku mi připomněl Úplné bezvětří, které má ale výrazně konvenčnější scénář a také podle mě víc směřuje k napínavému thrilleru, zatímco tohle je spíš sedmdesátkově exploatačně sleazy. Jednoduchou výchozí situaci scenáristi ozvláštnili postavou manžela, který je sice dle očekávání intelektuálem, ale nikoli sucharským a bezbranným a jeho sexy manželka se s ním narozdíl od Hoffmanova intelektuála ve Strašácích rozhodně nenudí. Tohle manželství je dost divoké a bylo by zajímavé ho sledovat i bez zásahu zvenčí, což je super. Zajímavý motiv taky je, když Nerův bývalý novinář koketuje se zločincovou nabídkou, aby o něm napsal knihu. A film končí dost nečekaně a originálně. Plus obsazení je typově perfektní - Nero vyfasoval nejzajímavější postavu a i herecky zastiňuje ostatní, Hess hraje to, co vždycky, a Corinne Cléry je přesně ten typ krásné ženské, který chcete vidět v téhle roli. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Klenot, který snad bude jednou objeven a dočká se zaslouženého uznání. Filmy o stopařích a psychopatech jsou mou velkou slabostí a Autostop rosso sangue splnil mé choutky téměř bezchybně. K tomu velmi pěkná kamara,pomalé střihy a celkové tempo příběhu, spojené s hudbou páně Morriconeho, vytvořily úžasně napínavý thriller, jehož katalyzátorem, jak už to tak bývá, jsou prachy a nic než prachy. Dvacet minut před koncem už to nevypadalo, že by mohl nastat ještě nějaký zvrat, ale závěr mě opět usadil do křesla a zapříčinil naprosté přehodnocení celého filmu. Nebýt závěru, bylo by hodnocení tak snadné (4*), ale teď nevím, i když jsem si to nechal poměrně dlouho uležet. Rozhodně si nemyslím, že by byl snímek nadhodnocen, současných 90% je vcelku odpovídajících, ale přece jen mi tam ještě něco málo k dokonalému prožitku chybělo. David Hess svou roli opět zahrál naprosto dokonale a v mém žebříčku oblíbenosti neustále dravě stoupá a Franco Nero, kterého jsem si až dodnes nikdy nevšiml, zaujal velmi a jeho jméno si budu ještě dlouho pamatovat. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už ani nevim proč, ale promítání tohoto snímku jsem dlouho odkládal. Jedno líné sobotní odpoledne jsem už ale neodolal... Na tomhle exploitation thrilleru je zajímavá hra s divákem, která ho pořád pokouší a drží v nejistotě, jak to celé skončí a komu vlastně fandit. Vždyť tu není jediná typicky kladná postava, jíž máte fandit a držet palce, aby se dočkala konce. Šílenost obou hlavních mužských postav (skvělý Franco Nero a ještě lepší David Hess) je rozhodně dokonale vyvážená. Každé následující dění můžete jenom hádat, film vás každopádně vždycky přesvědčí o jeho nevypočítatelnosti. A samotný závěr? To je vůbec perlička! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Franco Nero mal počas filmu zlomenú ruku, pretože si v skutočnosti zlomil ruku, keď udrel neslušne sa správajúceho koňa pri natáčaní filmu Keoma (1976). Kvôli zraneniu bol scenár prepísaný tak, aby Walter (Nero) opitý spadol a zlomil si ruku na začiatku tohto filmu. Ďalej bol tiež scenár prepísaný tak, aby Eve (Corinne Cléry) viedla auto počas celého filmu. Pôvodne mal auto šoférovať Walter. (westerns)

Reklama

Reklama