Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (441)

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, asi jsem něco nepochytil, ale absolutně jsem nepochopil ten přerod Baleovy postavy. Z čeho pramenil, kde nastal zlom. A představa, že by člověk, který žil v té době a tolik toho zažil, tolik ukrutností udělal, by najednou během pár dní otočil svoje myšlení o 180 stupňů... je nepravděpodobná, jelikož v Nepřátelích prostě absentuje vysvětlení tohoto náhlého přerodu. A Wes Studi, na to, že je na plakátu, tak se vlastně mihne jen v pár scénách... Škoda, herecké výkony všech zúčastněných jsou totiž dobré, záběry americké přírody úchvatná a hudba nevtíravá a krásně dotvářející atmosféru. Převeliká škoda, šlo z toho vytěžit více. Asi je pravda, co jsem tu četl, a to že se toho z filmu dost "ztratilo" ve střižně. Minimálně jeden moment v cca. půlce filmu tomu nasvědčuje. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor!!! V tomto zvratku lze narazit na funkční bojler! Kristián Žok je zmrdský rasista a vyhlášený sadistický zabiják Amerikoameričanů. To ovšem jen do té doby, než mu nějaká unijní guma dá za úkol eskortovat náčelníka Maligního Tumora, zmrdského rasistu a vyhlášeného sadistického zabijáka Pseudoameričanů, na oddělení indiánské terminální onkologie. Cestou Kristián prozře a náhle zjistí, že je vlastně ve skutečnosti zádumčivým ultrasprávňákem a milovníkem rudochů a za ten jeho permanentně strnulý výraz úsporně huhňajícího vyhlazovače může jen mimořádně svědivý genitální opar. No, kluci se přes dvě hoďky moc príma projedou čarokrásnou krajinou, přičemž zažijí přesně tři krát deset minut mile brutálních a příjemně naturalistických dobrodružství, nejprve s traumatizovanou matkou, co prohrála s Komanči 3:0 na děti, poté s lovci bobrů traumatizovaných matek a nakonec se spravedlivě rozhořčenými rančery, kterým ti zkurvení domorodci pár set let před jejich příchodem bez povolení postavili na pozemku indiánský mumifikátor. S těmi už ale napravený Kristián po bolševicku nemilosrdně zatočí, adoptuje androgynního indiánka a vydá se pateticky odjíždějícím vlakem vstříc zapadajícímu slunci s traumatizovanou matkou a nově nabytým traumatizovaným fakanem vést traumatický rodinný život. Docela škoda, že se to mezi těmi výše uvedenými trampotami táhne pomaleji než rakovina, kdy si hoši při jízdě jen stěžují, jak už jim z toho genocidování vlastně jebe, vyměňují si uznalé pohledy plné vzájemné úcty a kolektivně u ohňů přemítají, jak by mohli z fleku založit Svaz kolonizátorsko – indiánského přátelství. Tak co teď, kurva, jako s tím? No tak tři, dalo se to usedět. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Drsný, atmosférický western s chytlavou zápletkou (transport nenáviděného nepřítele), nádhernou kamerou (tolik skvostných záběrů krajiny jsem dlouho nikde neviděl) a výbornými herci (Wes Studi, Ben Foster a mnoho dalších) v čele se zase jednou perfektním zachmuřeným Ch. Balem (téměř po celou dobu je příkladně minimalistický, hrající pouze očima). Úvodní scéna přepadení farmy je určitě jedna z nejdrsnějších, co jsem za poslední měsíce viděl. Oproti tomu finální záběr po té předchozí nekonečné vlně deprese a smutku přinesl poměrně skromnou, ale v rámci možností v podstatě dokonalou katarzi... Mám k tomu jedinou zásadní výhradu - většinu času je to velmi pomalý film, subjektivně minimálně o hodinu delší, než ve skutečnosti. 80 % ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Fantázia.Pre vás, priatelia moji, ktorí ste tento skvost ešte nevideli a možno ste okolo neho roky len krúžili (tak,ako ja), mám naozaj len jednu vetu-pozrite si ho.Ja sa musím za to, že som si film konečne pozrela,  poďakovať Chalametovi, oci mal len jedninú hovorenú repliku a kým som sa stihla spamätať, už som si z tváre utierala slzy.(ak je toto spojler, ospravedlňujem sa). Všetko od dokonalého,  tomto prípade skôr výrazového hrania Christiana Balea, cez vedľajšie postavy vrátane Indiánov, nádhernú kameru, až po samotnú myšlienku, to všetko tento film má.Viem, že tu neprezentujem žiadnu novinku, ale keďže zo všetkých mojich priateľov na Čsfd to videlo len asi 20 ľudí, prišlo mi vhodné na neho trošku poukázať. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh s pomalým tempem zasazený do westernového prostředí. Blíží se konec 19. století a většina indiánských válek je u konce. Už není s kým válčit a zbylí indiáni žijí v rezervacích. Někteří přece jen zůstávají na svobodě a páchají krvelačné nájezdy. Kapitán Joe Blocker je pověřen dovést umírajícího šajenského náčelníka na jeho kmenovou půdu. Mají mezi sebou staré spory, takže se mu to moc nelíbí. Nakonec mu ale nezbývá nic jiného než souhlasit. S hrstkou mužů se vydá na tuto náročnou misi Po cestě potkají ženu, která přišla o svou rodinu v podání Rosamund Pike a přiberou ji sebou. Postupně naráží na různé nástrahy a počet členů posádky se zužuje. Konec cesty se dožije jen pár z nich. Hodně se mi líbilo bohaté herecké obsazení, a hlavně výkon Christiana Balea, které jsem už dlouho nikde neviděl. Samotný význam mise mi dost připomněl film Zachraňte vojína Ryana. Ale co už.... "Budete potřebovat víc hrobů." ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Christian Bale bol pôvodne proti finále filmu, nepáčilo sa mu. Eventuálne však uznal režisérovu víziu a koniec sa mu zapáčil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama