Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dívál jsem se jen kvůli Nicol Kidman, protože je to moje druhá nejoblíbenější zahraniční herečka po Meryl Streep. Pěkný romantický western postavený na dvou hercích Tomu Cruisovi a Nicole Kidman. Jen by to chtělo trochu zkrátit. Těch 130 min. je docela dost a ke konci už to trochu ztrácí dech a musíte si dávat ruku před ústa kvůli svému zívání. Navždy a daleko jen s tebou Nicole Kidmanová. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Občas se vyplácí sednout si jen tak před televizi a sledovat to co právě jde. Ze začátku trochu neradiční romatické drama, které se pomalu rozvijí v průběhu celého filmu a do toho hrající "pan velký" John Williams. Tom Cruise a Nicole Kidman hrají opravdu dobře a působí velice přirozeně no a Ron Howard odvedl tradičně dobrou práci. Příjemné překvapení. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Příběh o irském a zároveň chudém rolníkovi, který se nedopatřením seznámí s bohatou dcerou statkáře, působí jako romantické klišé, a možná i trochu je, ale výkon T. Cruise a N. Kidman je fantastický a všechny otřepanosti, které se v tomto filmu nachází se dají předejít, dokonce se vám začnou i líbit. Far and Away se tak díky těmto rozkošným hercům stal impozantním snímkem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som bol veľmi prekvapený a ohromený, od samého začiatku som film dosť podceňoval, a čakal som "slaďáky" so všetkým možným. Ale hneď od prvej minúty ma majster Ron Howard presvedčil o opaku a dokonca som si po dopozeraní povedal, že tento film musím mať na DVD. Tomovi Cruisovi rola sedla úplne dokonale, každý dialóg ktorý viedol a do toho jeho herecké nadanie a máme bravúrny herecký výkon, taktiež Nicole Kidman ako vždy skvelá a šarmantná. Celý film je dobrý a skvelý i keď je dlhý. Záver ma potešil i keď som myslel že to skončí o minútu skôr. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ron Howard je zrucny clovek, ktory rozhodne vie, ako natocit aspon priemerny film. V tomto sa snubi romanticka linia medzi Cruise-om a Nicole Kidman, k tomu sa pridava epicky koniec /nahanacka na konoch ..../. Hercov ako Cruise-a mam osobne na haku, ale za slusnu reziu a krasnu Nicole Kidman dam 69 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Pro natáčení Velkého oklahomského závodu o půdu bylo použito 800 komparzistů, 400 koní a 200 vozů. (CrypzzXD)
  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)
  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)

Reklama

Reklama