Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voľná adaptácia dobrodružného románu Julesa Verna nás zavedie na tajomný ostrov v Pacifiku, ktorý sa zdá byť ideálnym útočiskom pre dezertérov na úteku. Kapitán Únie Cyrus Smith (Kyle MacLachlan), afroamerický otrok Neb (Omar Gooding), ovdovená sestrička Jane (Gabrielle Anwar) a jej dospievajúca dcéra Helen (Danielle Calvert) a dvaja zúfalí vojaci Konfederácie už mali plné zuby občianskej vojny vo svojej rodnej krajine a vydali sa na dobrodružný let balónom do neznáma. Majú pocit, že práve našli zasľúbenú zem. Ich sen o slobode však nemal dlhé trvanie. Na prvý pohľad pokoný ostrov totiž obývajú príšery, ktoré im nič nedarujú a zdá sa, že ich jediným útočiskom a záchranou môže byť kapitán Nemo (Patrick Stewart) a jeho ponorka. Čím skôr to pochopia, tým sú ich šance na prežitie vyššie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To boli časy, keď som Julesa Vernea hltal. A toto bolo moje najobľúbenejšie dielo, toľko napätia, toľko fantázie, naozaj na neho rád spomínam. Avšak toto filmové spracovanie pokrúti predstavy aj najnaivnejšiemu chlapcovi. Úplne sa odlišuje od tých romantických predstáv o ostrovnom živote stroskotancov, ktoré ponúka literárna predloha. Ale čo je najhoršie, napriek nie neznámym hereckým tváram, spracovanie je mimoriadne amatérske. Keď cestovali balónom, tak strašne bilo do očí, že to je natáčané v štúdiu. Vyzeralo to, ako by to bolo natáčené pred 80 rokmi a nie že to bol pomaly súčasný film. ()

raider.minoo 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že nikdo z přítomných na place předlohu nečetl... Jinak by se snad musel někdo zvednout a říct: "Lidi, tohle fakt neni ono!" Tajemství ostrova nemá vůbec spočívat v nějakých nebezpečných zvířatech a děj není spletí laciných bojů s piráty a o hledání pokladu. Kniha se vyznačuje především svojí atmosférou, ze které mrazí na zadéch, a chápeme v ní pocity hrdinů žijících na ostrově. Ať si pro mně za mně ten film natočí jak chtějí, ale proč to vůbec má potom být o Smithovi, Pencroffovi, Nebovi a kapitánu Nemovi? Pomalu jediné co jim ve filmu zůstalo jsou jména, a to k nim ještě přidali dvě ženské, jejichž význam jsem vůbec nepochopila. Nemůžu však říct, že mě to místy nepobavilo - obzvláště mě dostávaly zvláštní efekty a neméně zoufalé dialogy. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka klasicka roztahana podfinancovana produkcia Hallmarku. Keby to skratili na polovicu a malo to tak o 100 mega väcsi rozpocet, tak by z toho mohol byt priemerny dobrodruzny film. Ale v takomto prevedeni to nezachrani ani solidny reziser Russell Mulcahy. Jedinu hviezdicku davam za herecke obsadenie. Zhodou okolnosti su to vsetko moji oblubenci a len vdaka nim som to prezil do konca. Ale aj tak tento film nikomu neodporucam. ()

Skuby47 odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi nerada dávám odpad, ale toto je pomsta ve jménu mého oblíbeného autora dobrodružné literatury Julese Vernea, který už nežije a nemůže se proti takovému hanobení svého díla bránit. Jak si to někdo může dovolit? Kde jsou ochránci autorských práv? Příběh naprosto ignoruje základní myšlenku díla a to přežívání skupinky rozdílných lidí vlastními silami na opuštěném ostrově s tajemným kapitánem Nemem kdesi v pozadí. Tvůrce tohoto klenotu využívá pouze jména z románu k popularizaci svého neumětelského díla, když už nemá vlastní fantazii. Příběh se vleče, je nudný a velmi primitivně kopíruje různé prvky z jiných sci-fi filmů. Vzpomínám si, jak jsem jako dítě seděla u rádia a se zatajeným dechem poslouchala četbu tohoto románu na pokračování. Herecké obsazení je zajímavé, stejně jako prostředí ostrova, na němž se natáčelo, ale to je tak všechno. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Že by to byl film hodný 20% si teda nemyslím. Viděl jsem daleko horší filmy. Je třeba ocenit tu kupu dobrodružství kolem ostrova, na kterém mimojiné najdeme obří mravenečky, chobotničky, ptáčky... dokonce i déšť je na tomto ostrově větší a silnější. No k tomu si přičtěte kapitána Nema a máte jeden z lepších filmů na noční hodiny, jenž je hodně typický Hallmarkovské produkci. 35% [srpen 2007] ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama