Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný, dalo by se říct takový odlehčený horor, který nelze brát příliš vážně, protože místy působí opravdu komicky. Což asi úplně nebyl záměr tvůrců, nicméně právě ta nevěrohodnost určitých situací mi na tom vadí asi nejvíc. Rozhodně to nemá špatný koncept i dobré momenty, ale najdou se i chvíle, které jsou výrazně slabší. Závěrečný twist nepotěšil. :-) 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka o tom, kam až také může to chůvování dojít. Ne že bych se vyloženě zasmál a o nějakém gore si tu člověk může nechat jenom zdát, ale celé se to nese v odlehčeném duchu a nepolevujícím tempu, takže nějaké žánrové nedostatky vlastně nejsou vůbec znát. No a ze všeho nejvíc se povedl casting. Trojice ve složení Levi Miller-Olivia DeJonge-Ed Oxenbould neměla tu nejmenší chybu. Zejména Miller byl úžasně na pěst a budu ještě dlouho dolovat z paměti, kdy naposledy jsem chtěl někoho tak moc uškrtit. A tak jediné, co mě trochu mrzí je to, že jsem s filmem nepočkal až na Vánoce. 80% ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Velice hravý film. Ze začátku si myslíte, že jde asi o nějakou hru na zabijáka, abyste postupem času zjistili, že si s vámi tvůrci jenom tak hrají. Zahrané je to perfektně, ten hlavní týpek bude jednou fakt dobrej herec. Napjaté momenty vám budou hrát na nervy a vy chvílemi nebudete vědět, kdo je kdo v této hře na kočku a na myš. Celé to připomíná počítačovou hru, kde neustále hádáte, co se stane v následující chvíli. Ale stejně zase prohrajete a budete se muset snažit znovu. Moc jsem si to užil a hrál rád tuto hru až do zdařilého konce. Konce hry. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Už jen tvrzení, že je lepší o filmu dopředu nic nevědět, je svým způsobem spoiler. K plné spokojenosti mi chyběl snad jen Rkový rating, který by dohnal některé scény do větších extrémů, protože hlavní záporák tu je vyloženě lahůdkově zajímavý a po stránce psychologie je jeho porucha spíše jen naznačena, než zcela využitá. I tak ale hodně dobrý a poměrně originální thriller. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Není patrné, na jakého diváka Better Watch Out vlastně cílí. Chris Peckover zde dohromady spatlal všechny myslitelné kontradiktorní přístupy, takže tento vánoční kočkopes propadne nejen v očích odborné hororové veřejnosti, ale kvůli občasné krvavosti i u konzumentů rodinných komedií. Snímek bych po atmosferické stránce přirovnal k osmdesátkovým Gremlins, které rovněž kombinují hororovou neškodnost, přihlouplé humorné vsuvky a hudební rozpustilost. Nemohu nezmínit ani přítomné scénáristické Waterloo. Postavy jednají v rozporu se zdravým rozumem, čímž si většinu situací zbytečně zkomplikují. V mnoha scénách navíc zcela absentuje rozměr uvěřitelnosti a Peckover je očividně využívá jako obyčejné pojící články, kterými neobratně zažehnává hrozbu naprosté příběhové dekompozice. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku uděluji pouze jednu slabší hvězdu. Better Don't Watch. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)
  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama