Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná laboratoř kdesi na Východě Evropy. Nenápadný preparát, ukradený nenápadnou zlodějkou. Ale dál už to tak nenápadné není. Teroristé mají v rukou jednu z nejúčinnějších biologických zbraní, která kdy byla vyvinuta. A speciální tajný agent NATO Jacques Kristoff (JEAN-CLAUDE VAN DAMME) má teď plné ruce práce, aby jim v mezinárodním rychlíku směr Mnichov zabránil smrtící virus použít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, tak jsem žasnul a nechápal jsem, co to má s tím střihem, zpomalenými záběry a prolínáním obrazu s obrazem znamenat a celkově mi to rozhodilo celý zážitek z filmu. Měl jsem z toho odpadový dojem. Po druhém zkouknutí dávám dvě hvězdičky, pač při druhém shlédnutí už to nebylo tak hrozný. Dokonce bych to zvládl v pohodě zkouknout znova. On film je celkem slušný béčko, u kterýho sice neradno brát vážně scénář, ale klasická akční zábava to je. Jenže to zpracování, to je ten kámen úrazu. Ono do asi čtyřicáté minuty filmu je to vše v pohodě, ale pak se objeví první pokus o obraz v obraze, první zpomalení-zrychlení záběru a je zaděláno na průser. To že Van Damme skáče na motorce z vlaku na vlak, to se dá strávit, vždyť jde o akční podívanou a zábavu. Vždyť nepřiměřené akční scény jsou v každým akčním filmu. Ale ono už i ty triky jsou opravdu trochu směšný. Např takovej vlakovej tunel tak nějak působí opravdu nereálně, prostě už na první pohled působí jako by to opravdu byl umělý tunel z elektronické vlakové dětské soupravy, což on vlastně je, ale bohužel to jde poznat. Na druhou stranu tu máme cennou ukázku, jak se dá udělat filmovej trik, je to zajímavá věc koukat se, jak se toto vše v reálu dělá, s jakými kulisami atd a pak to vidět jako hotovej produkt ve filmu. To člověk často až žasne, v tom je pozitivní bonusový materiál na DVD. Jinak on Van Damme nehraje oproti jiným rolím nijak podprůměrně, v tomto případě je to klasika od Van Damma, ale film má zkrátka nízký rozpočet a špatný střih s kamerou, kde jsou souboje často nepřehledné. Toto tento film hází směrem k odpadu. Při nezaujatým zkouknutí, kdy to tak nějak přehlídnu a beru film jako celek, jsem zjistil, že film se dá v pohodě dodívat a ještě si ho užít a vím, že filmy, kterým jsem dal odpad jsem nedokoukal z nudy či dokoukal z povinnosti, takže tomuto filmu dávám 2 a půl hvězdy, skoro tři. Van Damme jen potřebuje pořádné filmový zázemí a profesionální filmový personál. Pak nebudou jeho filmy vypadat tak amatérsky a lacině....................Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "ANO". Film je v multikanále pro domácí kino poměrně kvalitně prostorově zpracován. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No podle hodnoceni to vypada, ze uvidite minutu filmu a hodite savli, ale me tenhle film nijak nepohorsil. Samozrejme, ze Van Damme natocil uz dost lepsich filmu, ale tohle mi neprislo nijak podprumerny. Rozhodne to je zabavnej akcni film s par napinavejma scenama a par slusnejma soubojema. O pribehu se nema cenu zminovat, ale chtel bych videt nekoho, kdo si mysli, ze podobnej typ filmu bude mit promakanej pribeh. Prislo mi, ze Van Damme tentokrat docela slusne hral, ale jen tehdy, kdyz se netvaril, jak kdyz ma problem se zacpou. Skoda, ze souboje a prestrelky poradne nevyniknou, vinou naprosto dementni kamery, ktera se asi kuli vetsi sviznosti filmu pokousi o co nejvic cool zabery, takze tu jsou ruzne rozmazane zabery, zpomalene, divne najezdy kamery, prolinani obrazu atd. a souboje si tak clovek ani poradne nevychutna. Zhruba 50 minut sem se slusne bavil, ale pak uz se to trosku tahlo a cekal jsem na konec. Navic se tu objevi Van Dammovo prvni syn Kristopher Van Varenberg, kterej vypada, ze zdelil po fotrikovy talent na bojovy umeni. Van Damme je muj oblibenec, tak ty 3* dam. ()

Reklama

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt supr film. Vyvařte asi 40 vesměs podprůměrných akčních blivajzů, angažujte diletantský modelářský kroužek, který prohrábne svou sbírku vláčků a připraví triky pod úrovní němé éry, poproste herce, který zenit překročil o několik světelných let a všechno to nechte zamíchat do příšerného boršče režisérského hotentota. Navrch posypte soundtrackem, za který by se stydělo i amatérské porno, a zejména opatřete střihem, který připomíná epileptický záchvat, nebo prohlídku sbírky fotek po zkonzumování láhve Absinthu. A co vznikne? No přeci film pro TV Prima a večer, kdy vás už omrzela činnost tak filozoficky hluboká, jako je šťourání se v nose. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Ufff, přežili to!!! Po jedenácti letech jsem měl tu možnost vidět tento kousek. No nevím jestli resty co u Van Damma mám, má cenu ještě dohánět, pač toto bylo dosti silný kafíčko. Nefalšovaná parodie Seagalova Přepadení temnýho území. Vlastně nechápu proč se chtěl Jean Claude na Stevena dotahovat podobným bijákem, vždyť natočil daleko lepší béčka. Tento snímek není Van Dammova chyba, on vlastně nic špatně neudělal, ale řejža Bob by se teda měl kurevsky stydět! Film má být akční thriller a měl by se tudíž tvářit i vážně, tak proč ta hudba jak do české "Troškovi" komedie? Krom naprosto směšných, laciných a stupidních triků, zde o zábavu nebylo nouze. Určitě si hodně vyhrál umělec, kterej vytvořil kolejničky pro jeho mašinku a skládal na ně vagónek po vagónku, aby jsme si je užili v plné kráse. Ježiš, to byla prdel! Van Damme na motorce a skáče ze střechy na střechu modílkům mašinek. Bože! Prostě prcina. Ale největší pecka přišla, když hlavní ze skupiny "teroristů" povídá - hledá se ta a ta a pozor... "doprovází jí muž, vysoký, tmavovlasý"... Tak tohle je teprve kurva nářez (když už řekne někdo o Van Dammovi že je vysokej, tak ať táhne opravdu už do prdele!). Do půlky filmu jsem se to snažil tlačit ke třem hvězdám, fakt snažil, fakt moc snažil, ale sorry Džej Sí, tohle nejde... Jak jsi v dokumentu říkal - "natočil jsem i spousty špatných filmů", tak Teror ve vlaku tomu vévodí! Nejhorší film JCVD!!! Půl hvězdy za JC, půl hvězdy za modely vláčků. 15% ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu to zdejší až tak nízké hodnocení. Ano, je to občas nepřehledný, zápletka není nijak originální a pár logických chyb, ale tahle charakteristika platí pro polovinu akčních filmů. A existuje jich hromada horších než je tenhle. A mám-li to porovnat například s Lundgrenovým Masakrem na střední škole, tak je tohle velkolepá podívaná. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Časť filmu sa natáčala aj na území Slovenskej republiky. (YoZo8)
  • Galina Konstantinová (Laura Harring) sa narodila 16. augusta 1970 v Budapešti v Maďarsku. (ČSFD)
  • V jednu chvíli nad sebou elektrický vlak nemá vedení, o okamžit později však nad vlakem vede trolej. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno