Reklama

Reklama

Nejsledovanější

  • angličtina Following (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme svědky generačního přerodu audiovizuální zábavy. Televizní produkci konkuruje nezávislá tvorba internetových tvůrců, kteří už stihli zaujmout v žebříčcích celebrit první místa. Rodiče panikaří, když jejich děti tráví celý den přimrzlé u obrazovek notebooků a smartphonů. Nejsledovanější je komunikačním mostem mezi dvěma generacemi. Co to vlastně znamená být YouTuberem? A proč se stali YouTubeři fenoménem, který má už dnes na společnost nepřehlédnutelný vliv? Celovečerní dokument poodhaluje tajemství jejich úspěchu a nahlédne do každodenních životů, které drží stranou kamery. Vyslechne názory všech, kterých se sledování a vytváření YouTube videí dotýká. Rodičů dětí, marketingových specialistů, sociologů, psychologů a samotných diváků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek youtuberů. Z těch, co byli v "Nejsledovanější" jsem někdy viděl ve videu jen dva z nich a na tento "dokument" jsem se dostal omylem... A možná proto je to tak špatný. Ten film nemá vůbec základ, nemá vůbec smysl, je to jen sestříhání scén z videí těch 5 youtuberů, rozhovorů s jejich rodiči a fanoušky a videí z jejich životů. A přitom se to zde úplně nabízelo, zhodnotit plusy a mínusy youtube, natočit film o tom, proč jsou dnes youtubeři takový fenomén (ano, ja vím, je to v popisku), udělat výzkum proč a kdy a jak, ale ne, je z toho nijaký a nudný sestřih, nic neříkající a pro lidi, kteří youtubem nežijí absolutně nezajimavý. Potenciál nenaplněn, Nejsledovanější = nejnesledovatelnější. 35% ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

):-(přitom my nejsme ještě tolik vzdálená předchozí generace,ovšem takovéhle zabavení je vskutku mimo jakoukoli zdravou/normální realitu=jejich vnitřní svět patří do jiné dimenze a vlastně ani litovat se nějakým ospravedlňujícím způsobem nedají;natož aby jim měli pomáhat psychologové, kteří jsou i na toto krátcí aneb každý strůjce svého osudu*študovaná běs a hrůza ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Natažená televizní repka je pořád televizní repka. Tvůrci se bohužel nezmůžou na nic lepšího a objevnějšího než obyčejné rozhovory, filmařsky je to děsná, mechanická nuda. Nejzajímavější "ukončení kariéry" jedné z youtuberek je odbyto titulkem na konci. Chápu, že to chtělo říct, že youtubeři jsou taky lidi, to ale přece nestačí. 40% ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Možná jsou nejsledovanější, ale nejzábavnější jsou reakce na jejich film. Stále existuje množství jedinců, kterým fenomén youtuberů z nějakého důvodu unikl. Možná jen čekali, že jde o další blbost, která rychle skončí, ale teď zběsile hledají příčiny jeho vzniku a zatím nepřicházejícího konce. Dovolím si tedy odhalit to tajemství. Můžou za to ti malí neandrtálci, které má jistě řada z diváků doma. To oni denně s chutí hltají haldu hoven produkovanou výše uvedenými umělci, protože jejich život se zúžil na prostor mezi mobilem a tabletem. Někdo to stádo musel zabavit, a tak přišli oni. Youtubeři. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Nemohu se ubránit dojmu, že se dokument trochu veze na komerční vlně vzedmuté novými marketingovými kanály internetu, kde se novodobým bavičem může stát kdokoli. Tato velmi prostinká lidová tvorba z podstaty věci logicky oslovující hlavně věkovou kategorii "9 mínus", může u někoho budit úvahy o úpadku kultury či při pohledu do archívu ČT nostalgii po Jů a Hele nebo postavičce jménem Čertík Bertík._____No ale viděno z druhé strany: pokud někomu v jeden osudový okamžik náhodou ujely nohy a právě odehrál svou tisícdvěstěprvní partii Člověče nezlob se, pikal pětsekrát, schován pod postelí byl dvěstěkrát, ve skříni stopadesákrát, nakonec mu asi vůbec nebude vadit, když k tomu všemu alespoň na dvě hodiny z počítače vyjukne jutuberský mírně retardovaný čertík bertík. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Když štáb natáčel v USA, v San Franciscu, stala se nemilá věc. Zloději vykradli štábu auto. (sibuk)
  • Poprvé v českém filmu se sami diváci stali spoluautory filmu určeného pro kina. (ČSFD)

Reklama

Reklama