Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být Andersen? Ten krutý, ledový, drsný, nemilosrdný, smutný, poetický a především ten nádherný největší pohádkář světa? To byl první dojem, jejž jsem si přece jenom postupně poopravil. Jedná se sice o inscenaci, která se nevyhýbá kupě modernizačních zásahů, ale na druhou stranu se občas mezi průměrnostmi objeví troška tajemna, kouzla a mysterióznosti, což by dle mě mělo být náplní všech Andersenových adaptací. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Snehová kráľovná patrí medzi obľúbené rozprávky môjho detstva, z ktorého si ešte stále pamätám zopár nezabudnuteľných scén zo starého animovaného spracovania. Táto filmová podoba ma taktiež celkom bavila, aj keď s niekoľkými výhradami. Niektoré scény a špeciálne efekty mi pripadali dosť nezvládnuté, miestami až amatérske. Ale som rád, že celý koncept bol takto pekne zachovaný a prezentácia bola podľa mňa dosť príjemná. Za iných okolnosti by to asi nebolo na čisté 4 hviezdičky, ale keďže tento príbeh patrí medzi moje srdcovky, tak aj to moje hodnotenie je trochu nadnesené. No rozhodne som si rád pripomenul prostredníctvom tohto filmového spracovania moje staré dobré detské časy. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Další zrůdný rádoby pohádkový počin který než pohádkově působí hlavně ze úvodní scény, kde kamera "zajede" sněhové královně přímo do oka, spíše hororově než pohádkově. Dále nablblý scénář a neodmyslitelná kýčovitost. Nechápu že se do něčeho takového nechala taková kapacita jako Bridget Fonda vůbec obsadit. jedna hvězdička za fajn méďu který ale tohle fiasko nezachrání... ()

Tom10000

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film. Vypráví příběh o Gerdě, dívce, jejíž otec je majitelem výnosného hotelu, a Kaiovi, klukovi bez rodičů, jenž u nich začne sloužit, když dívka dospěje. Jako malá přišla Gerda o matku, z nevysvětlitelných důvodů. Otec se z toho zhroutil, ale spásu hledá právě ve svojí dceři. Kai se stane dobrým sluhou, a pro Gerdu i velmi půvabným klukem. Spolu s ním se naučí bruslit a dostane i novou chuť do života. Blíží se ale zhouba v podobě Sněhové královny. Jeden z mnoha střípků z kouzelného zrcadla spadne jednoho dne do Kaiova oka a zůstane v jeho srdci. Od té doby je Kai zlý, krutý a bez lásky ke Gerdě. Ta se snaží, jak jen může, ho milovat, ale pomalu ztrácí naději. Jednou přijede Sněhová královna do hotelu, kde se setká s Kaiem. Ten, zaslepen temnotou, se do ní zamiluje. A má před sebou na vybranou. Zvolí si Gerdu, či Sněhovou královnu? Temnota je silná, a tak, poté, co napíše Gerdě vzkaz, odjede s královnou. Ta ho políbí, a její polibek zpečetí jejich pouto (...). Vše dopadne dobře, samozřejmě, ale další příběh nechám jako překvapení. Chelsea Hobbs jako Gerda byla krásná, i Bridget Fonda jako zlá a krutá Sněhová královna zazářila. A milým potěšením byla i chvilková role Daniela Gilliese coby jednoho z nápadníků Gerdy. Vidět Elijaha Mikaelsona ze seriálů Upíří deníky či především The Originals zahřeje u srdce. 95 procent, doporučuji! ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale v tomto televizním dílku něco je. A to něco je psychologicky hutná atmosféra. Možná až přespříliš exponovaná, když to má být adaptace pohádky. Snad by se hodilo přirovnání psychologický horror a musím říci, že na dětskou populaci nemůže působit ani děj příliš optimisticky. Ale Andersen byl tak trochu zvláštní pohádkář - spíše pro dospělé. Taky na tom má zásluhu elektronická hudba, která mě chvílemi asociovala na Massive Attack a jejich depresivní rytmy a riffy. Ve výrobě atmosféry je tedy toto dílo velmi naprůměrné v záplavě televizních produktů - také díky kameře, výpravě, režii. Ovšem, co pokulhává jsou toporné tváře málo známých herců, tím ovšem nechci tvrdit, že koho neznám, ten není dobrý, ale v tomto případě ano. Po shlédnutí druhého dílu srážím na dvě (to už bylo trochu moc i na mou sentimentální duši). ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama