Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zatracení bratři Grimmové! Po strašném začátku, kdy jsem opravdu uvažoval, že to vypnu, přišel… lepší zbytek filmu. Překvapilo mě (a dost nemile), kolik dobrých herců se zde zahazuje. U Anne to chápu, přeci jen v roce 2004 by ji málokdo tipl na nějakou charakternější roli a hleďme, o pár let později už má nominaci na Oscara. Ale co mě dostalo do kolen, byl Monty Python Eric Idle a Cary Elwes, který je zde absolutně k nepoznání. No a Heidi Klum (já jsem si říkal, že to byla ona!) Nicméně abych nebyl tak kritický, Zakletá Ella není zas tak špatný film - to, že selhává jako dobrá pohádka a neumí se rozhodnout, jestli bude spíše parodovat nebo vyprávět příběh je na jinou debatu - ale hlavní zásluhu na tom (že se na film dá koukat bez újmy na zdraví) má právě Anne. Je to prostě… nemám vhodnější výraz, než zlatíčko. Ji je prostě radost sledovat. Ostatní kolem se snažili, ale Anne je jednoznačně převálcovala. Takže, pokud bych se někdy měl rozhodnout, zda si pustím Ellu nebo něco ve stylu "HSM", tak jednoznačně volím Ellu. Dokonce jsem chvíli i uvažoval o třech hvězdách kvůli tomu skvělému nápadu, kdy Anne musí poslouchat na slovo, ale to bych ji musel mít u sebe, abych to mohl, ehm, vyzkoušet… :-) Takže jen za dvě. P. S. Mimochodem, levná DVD opět bodují se skvělými titulky (ale chápu je, slovo "výjimečný" je tak těžké napsat správně… :-)) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Snaha natočiť parodizujúcu rozprávku je patrná, ale ani zďaleka nie je dotiahnutá. Humoru mohlo byť podstatne viac a mohol byť aj kvalitnejší, takto je to len vcelku tuctová záležitosť zaujímavá hlavne sympatickou Aničkou Hathawayovou v hlavnej úlohe. Je to zábava na sviatočné predpoludnie, nič viac. 5/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milá a vtipná podívaná, která má ke Shrekovi a Princezně Nevěstě opravdu blízko a je na hony vzdálená dejme tomu nejnovější Sněhurce od Tarsema Singha. Anne Hathaway je nejen okouzlená, ale i jaksepatří okouzlující, a také obsazení ostatních rolí nemá chybičku. Obzvlášť mě bavili Cary Elwes coby proradný strýc a senzační Lucy Punch v roli zlé nevlastní sestry Hattie. Coververze Somebody To Love výborná, Eric Idle... prostě Eric idle. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nick Glennie-Smith a Shaun Davey: 1. Don't Go Breakin' My Heart - Anne Hathaway and Jesse McCartney ,2. It's Not Just Make Believe - Kari Kimmel ,3. Respect - Kelly Clarkson ,4. Walking On Sunshine - Jump 5 ,5. True To Your Heart - Raven ,6. I Think I Love You - Kaci ,7. You Make Me Feel Like Dancing - Anne Hathaway ,8. Somebody To Love - Anne Hathaway ,9. If You Believe - Andrea Remanda and Bryan Adams ,10. Strange Magic - Darren Hayes ,11. Magic - Stimulator ,12. Once Upon A Broken Heart - Beu Sisters ,13. Score Suite by Sean Devel , ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipná, roztomilá pohádka, která nepokrytě vykrádá Shreka a Princeznu Nevěstu? Ale kdeže... Tohle je neškodná a zcela tuctová televizní pohádka na víkendové ranní vysílání. Pár slušných nápadů zde je, ale humor příliš nefunguje, postavy jsou nesympatické a navíc to vypadá jak lacinější produkce Hallmarku. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)
  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)

Reklama

Reklama