Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem se zase nechal napálit hodnocením. Dlouho jsem neviděl skoro 2 hodinový film o ulétlé a ztřeštěné Američance, která hledá chlapa v Itálii, kterého ji scénář přilepí na konci filmu,. Takže romantika, která tam měla být, se nakonec vůbec neobjevila ... Souhlasím s Enšpíglem, škoda, že jsem ho neposlechl... ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Jednoduché téma a zápletka, přesto perfektně provedené. Diane Lane v hlavní roli, správné podání Italského humoru a způsobu života, opravdu vtipné a nijak přeumělkované scény a příjemné, klidné podání celého filmu ... Mě se to líbilo, moc :-) Audrey Wells se pro mne tímto snímkem ukázal ve velmi dobrém světle. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších romantických komédií (jedna z najlepších amerických), kde sa tvorcovia nesnažia šokovať. Aj vďaka tomu sa film nezabára do klišé a občas prekvapivo rýchlo odsýpa. Aj napriek tomu, že námetovo ide o "obyčajný" film, má príjemný humor a všetky žánrové ingrediencie... a skvelú (a stále krásnu) Diane Lane... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Autorský film začínající režisérky. Celé se to chce tvářit jako něco víc než "obyčejná" romantická komedie, ale vzniklo z toho nepříliš vtipné drama, které nakonec není ani romantické a vůbec už ne komedií.... Je to ale nejspíš jen můj ("chlapský") dojem, protože manželce se to líbilo :) ... Asi budou všechny dámy shovívavější, možná se jim tohle dílo bude i dost líbit, ale po pravdě - pro mě to bylo chvilkama dost utrpení.... Ale Diane to pořád moc sluší :) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Drama v tom moc nevidím, komedie to taky určitě není, ale romantiky a humoru je tam celkem dost. Nevím proč distributor hned získává pocit, že se jedná o komedii, pokud je ve filmu několik humorných scén. Je to především příběh osamělé ženy, která je okouzlena krásným prostředím Toskánska okořeněný laskavým humorem, kde na nás dýchá pohoda proslůněného italského venkova. Diana Lane je v tomto snímku naprosto úchvatná. Film určitě zaujme a dopřeje divákovi oddech od uspěchaného světa. Navíc oproti divákovi má hlavní hrdinka jednu velkou výhodu, nemusí naléhavě řešit otázku kde vzít prostředky na financování dobrodružství, do kterého se pustila. Snímek taky otupuje hrany odporu v dnešní Evropě proti přistěhovalcům a zahraničním dělníkům. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Několikrát se ve filmu objevila i fontána v Cortoně. Mimo jiné v ní scénu z Felliniho filmu Dolce Vita zahraje výstřední Katherine (Lindsay Duncan). Ve filmu je fontána umístěna na Piazza Luca Signorelli. Ve skutečnosti však na tomto místě žádná fontána nikdy nestála. Filmová fontána byla zhotovena pouze pro účely natáčení ze dřeva a sádry. (Tonula)
  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)
  • Scenáristka/režisérka Audrey Wells povedala, že keď písala scenár, jediná herečka, ktorá ju napadla pre obsadenie roly Patti, bola Sandra Oh, pretože s ňou už spolupracovala na filme Guinevere (1999). (Arsenal83)

Reklama

Reklama