Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V dnešní době filmů jako Conjuring a IT točit tyhle ucajdaný literární sračky pro emo puberťačky je skoro na kulku do hlavy. Člověk se těší na další průměrný horor a místo toho dostane naprosto neatmosferickou píčovinu, ve které je nejděsivější asi ohyzdná Uma s naprosto kokotským přízvukem na přesdržku. Hlavní hrdinka je sice sympatická ale celý film se protlouká nedomyšlenou žumpou rádoby strašení s artovou myšlenkou. Jako kdyby psala scénář patnáctiletá holka, co přečte šest knih týdně, ráda maluje a poslouchá vážnou hudbu, ale přitom ráda kouká na duchařiny a občas se v pokojíčku řízne tátovou žiletkou. Skoro to nešlo dokoukat.30%. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Takový bubu příběh pro starší děti, kde nechyběli dobré herecké výkony a správně ponurá atmosféra. Námět není vůbec hloupý, dialogy nebyly nablblé. Jen hudba mi moc nesedla a závěrečný bengál byl dosti přepálený. Stejně tak vývoj některých postav (syn paní ředitelky) nedával moc smysl. Nabízí se srovnání s Winchesterem, ale ten je o dva levely výše. Jako celek 55%. Za jedno shlédnutí to fakt stálo. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý začiatok. Fajn kasting, tajomstvá a záhady a parádna, nádherná, gigantická a starobylá škola uprostred hôr. Komu sa páčilo Sanatórium, Suspiria alebo Krvavý les, bude atmosférou, ktorú ponúka tento španielsko-americký horor, nadšený. Bohužiaľ, asi po hodine sa to začne rozpadávať. Na jednej strane to začne byť správne „divné“, na druhej paradoxne nezaujímavé a o ničom. Inak, autorkou knižnej predlohy je žánrovo aktívna Lois Duncan (Viem, čo ste robili minulé leto, Hra o výkupné, Už na teba čakám). Poteší fajn kasting (žuvačková Violet z Charlieho a továrne na čokoládu, Isabelle Fuhrman zo Siroty, Taylor Russell zo seriálu Lost in Space, Uma Thurman). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na snímku boli herci a výprava. Žiaľ to ďalšie za veľa nestálo. Ani obsah ma moc nechytil, musím povedať že riadny mišung teda. To tam stále len niečo o nejakých nádobách trepali, sem tam nejaký duch, sem tam nejaká škaredá tvár.... Ale nič bližšie k tomu nebolo povedané - odkiaľ sa vzali?, prečo práve tie baby?, spôsob? princíp?.... Skrátka až príliš veľa otáznikov, ktoré neboli zodpovedané - mysteriózne základy stoja na slamených nohách. Podpriemer. 40/100 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kvôli svojmu nevhodnému správaniu je Kit (AnnaSophia Robb) poslaná do súkromnej školy s názvom Blackwood, kde má počas nasledujúceho obdobia žiť spolu s ďalšími dievčatami. Po príchode zistí, že škola má len 5 žiačok a nie je nadšená ani z Madame Duret (Uma Thurman), ktorá školu vedie. Tá dievčatá informuje o tom, že v nich drieme skrytý talent, ale v skutočnosti na dievčatá čakajú odhalenia temných tajomstiev ich novej školy, pred ktorými nie je úniku. - Down a Dark Hall má všetky predpoklady k tomu, aby bol špičkovým hororom. Plno talentovaných herečiek, precízne napísaný scenár a mystérium, na ktorom by sa dal postaviť skvelý príbeh. A to radšej ani nebudem rozpisovať excelentné vizuály, či už sa to týka kostýmov, exteriérov alebo kulís. Prečo teda nefunguje? No preto, lebo rovnako ako Winchester, ktorý mal takmer totožné predispozície, sa snaží zavďačiť PG-13 publiku, takže všetka atmosféra a zlo budované počas filmu sa v závere úplne rozpadne kvôli predigitalizovanému záveru. V tomto prípade mi je teda riadne lúto, že sa ten potenciál tak zahodil, ale cením si aspoň to, že film neuviedli do kín. + Isabelle Fuhrman + herec z The Cannibal in the Jungle + herečka z Suspension a Dead of Summer ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)
  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)

Reklama

Reklama