Reklama

Reklama

Nevesta

Trailer 2

Jediná věc, která dělí Nasťu a Ivana od svatby, je požehnání ženichových rodičů. A tak Ivan svou milou veze k jeho rodině, která žije v malém, téměř opuštěném městečku. Nasťa plná očekávání ale netuší, že začne všeho brzo litovat. Hned po příjezdu Ivan zmizí, jako by se vypařil, a budoucí nevěsta obklopena jeho podivným příbuzenstvem začíná tušit, že vše není úplně v pořádku a že na únik je zřejmě příliš pozdě... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V minulosti bolo v Rusku tradíciou fotenie zosnulých rodinných príslušníkov. Novomanželia Vaňa, ktorého starý otec bol zrovna fotografom, a Nasťa sa vyberú na vidiek, kde žijú jeho rodičia. Ich rodina je príjemná, ale odvtedy, čo ich starý otec zomrel, ju sprevádza nešťastie a utrpenie, ktoré je spojené zrovna s tradičnými fotografiami a novomanželov zasiahne v plnej sile. - Páčilo sa mi to o trochu menej ako režisérov predchádzajúci horor, ale stále je to na dobrej úrovni. Velmi sympatická ústredná dvojica, pôsobivá snaha o vystrašenie diváka a temné prostredie so zaujímavou legendou, ktorá obsahuje nepríjemnú zápornú postavu. Má to aj svoje nedostatky, ako napríklad nepodarené miešanie modernej doby a histórie alebo tie absolútne neschopné deti, ktoré tam pri scénach len postávali a ani pri tom najväčšom strašení neukázali žiadne emócie, ale keďže v Rusku vela hororov nevzniká, som spokojný. Režisér si momentálne dáva od hororu prestávku, ale dúfam, že sa v najbližších rokoch k žánru vráti, pretože sa mi jeho príspevky páčia. + herečka z Queen of Spades: The Dark Rite + herec z Queen of Spades: The Dark Rite ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak po Mrtvé nevěstě Tima Burtona jsem dnes viděl Mrtvou nevěstu Svjatoslava Podgajevskijevového :-). Tohle je asi můj první ruský horor a nedopadlo to vůbec špatně. Celé se to odehrává v baráku, kde by jste se báli i ve dne natož v noci. To, že se to odehrávalo v Rusku tomu dodalo krapet exotičtější šmrnc protože západní horory jsou z hlediska nápadů i lokací na jedno brdo. Tady byl námět celkem originální. Je škoda toho konce, který mohl být krapet odladěnější ale i tak jsem spokojen. Herci byli vybráni dokonale a i když hlavní hrdinka připadala Verbalovi ,,mongoloidní'' mně tedy ne a perfektně vystihla skoro nevinnou dívku .-). Na horor jsem koukal sám doma a když film skončil, nahoře v patře se ozval divný zvuk a pes v poklidu mi ležící na klíně začal štěkat.. :-). Přiznávám, že mi nebylo úplně dobře. Nekecám. Dneska tedy asi spím s rozvícenými světly v celém domě (nebo možná u známých) a jestli se někde hejbne bílá záclona, určitě mně z toho klepne... Měl bych se raději držet svých válečných filmů! :-). Takže jak to shrnout. Začátek byl fascinující, zbytek filmu jsem byl v napětí a moc se mi líbilo to prostředí přes 200 let starého sídla v lesích. Jen se osobně divím účasti hodně malých dětských herců v tomto hororu a to i ve velmi vyhrocených a hrůzostrašných scénách... Halt Rusové jsou jinej odddíl :-) a co by v Evropě nebo USA neprošlo, tam není problém...,,Tak dětičky, teď se třeste jako že se bojíte a křičte, protože vás bude chvilku držet tahle zlá zpráchnivělá zombie za ručičky... jo vy se třesete a řvete opravdu? No tak super! Kamera jedeme!!!! :-). Maminko jestli ze začnou po natáčení zase počůrávat a křičet ze spaní tak jim řekněte ať zavřou oči, nedýchají a napočítají do tří, jo a tady máte kontakt na našeho psychologa, děkujeme!!! Jo a ta Nevěsta 2 platí, začínáme za týden, tak se budeme na ty vaše malé herce těšit!!!! '' Dávám za 4 fotografie mrtvých. * * * * ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu sice zrovna nehýkám nadšením, ale potom, co jsem shlédl ruské Zaščitniki, šlo vlastně o docela milé překvapení. Jasně, mladá blbka ve starém baráku+ fakt divná rodina není ničím objevným, takže body za invenci si u mě scénář nepřipíše, ale opravdu jsem čekal mnohem horší výsledek. Takhle jsem se sice nebál, ale bavil jsem se dost slušně, jen mi bylo trochu líto, že se "Tiger" víc neodvázala, protože má postavu výrazně hezčí než obličej. 3*+ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obřady a pohanská mysteria jsou opředeny lákavým tajemstvím. Pokud ovšem nejsou vykonávány proto, že váš předek udělal kdysi chybu. Viktor (Frankenstein) ztratil nevěstu, a tak se jí rozhodne přivést zpět do světa živých. No, to nemůže nikdy dopadnout dobře. Velice hezký začátek z minulosti, průměrné pokračování v současnosti. Hollywoodský vizuál nehaním, jelikož se mi líbil. Bohužel snímek příliš strašidelný není (vlastně skoro vůbec), ale má několik příjemných scén - pohřbívání, útěky v klimatizaci nebo snové výjevy. Bohužel Nasťa se ukáže jako debilka, když není schopna zničit to, co je příčinou zla (hmm, asi zaděláno na pokračování). Také pochybuji, že oheň v klimatizaci nezapálí dům. Jinak přehlídka typických ruských ksichtů. Nejlepší je tedy kamera. 2,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se děj odehrával v 19.století, tak to bylo fajn, ale v současnosti to trochu haprovalo. Námět navlečený na klasické schéma se mi líbil, v tom problém nebyl a když to strašidlo vzalo do ruky, tak jsem se bavil téměř na výbornou. Problém je, že bubákovi to trvalo docela dlouho a i když občas něčím zarachotil, tak se dá říct, že se tak půlku filmu nic moc nedělo a nějakou tíživou atmosférou si režie také moc nepomáhá. A příliš se nepovedl ani casting, což platí zejména pro hlavní hrdinku, která mi vůbec nesedla. Do lehkého nadprůměru to nakonec tahá celkem povedená technická stránka a přesvědčivá Alexandra Reběnok ve vedlejší roli. Každopádně od režiséra jsem čekal, že od Pikové královny trochu povyroste. Tak snad příště. 60% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočený podľa skutočných udalostí. (Slunkoo)
  • Pre predstaviteľku Naste Victoriu Agalakovu to bola prvá práca na filme určenom do kín. (cica)

Reklama

Reklama