Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (538)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborný film, akurát je pokračovaním nezabudnuteľnej pecky, ktorú ja osobne považujem za najlepší film dotyčného roka. Herci výborní, Sollima suverénny, Wolski nie je Deakins, ale rozhodne je to dôstojná náhrada. V druhej, osobnejšej polovici už ma to naozaj bralo a medzi tými letnými trikovými veľkochujovinami je tento chlapský dospelý film pravý balzam na dušu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když je na první pohled a snad ještě i po první scéně vše při starém, nedostává se Soldado svému předchůdci na dostřel. Ani nemůže, velká většina klíčových zúčastněných z minula totiž chybí. Villeneuve a jeho dokonale přesvědčivá režie, Joe Walker se strojově přesným střihem, tepající Jóhannssonova hudba a v první řadě vtahující Deakinsova kamera, která tehdy nadprůměrný zážitek pozlatila k nezapomenutelnosti. A ti všichni jsou teď nahrazeni a kromě klíčové herecké dvojice se vrací alespoň Taylor Sheridan. Opět se rozhodl tnout do živého, ale kromě momentu překvapení mu tentokrát chybí i lidštější rozměr, který v prvním dílu diváka díky charakteru Kate tak rozvibroval. Její nástupkyně v podobě neustále vláčené Isabel podobný úkol nemůže zvládnout, protože celou dobu jen slouží zápletce bez toho, že by dostala čistě vlastní scénu na úkor machinací, akce a zatvrzelosti Brolina s Del Torem. Jako samostatná žánrovka samozřejmě Sollimova vize obstojí, na to je charisma obou zmíněných příliš fatální, ale jako pokračování filmu, který před třemi lety zatřásl kinem, je to zatraceně málo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stefano Sollima je bezesporu skvělý filmař. S druhým dílem Sicaria si docela pěkně pohrál. Jen škoda, že té akce tam bylo poměrně málo na to, jak mě bavila. Byla totiž set sakra opravdická, bez špetky digitálu...a to já vždycky moc rád ocením. Horší to už ale bylo se samotným scénářem, kterej na konci udělal tak strašný výkruty, že jsem se z toho málem posral. Uznávám, že Tylor Sheridan za pár let dokázal, že je borec, ale tady už to tak trošku přehnal. Zřejmě nejvíc zprasenej scénář v roce 2018. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Od jedničky žádný velký posun a to to přitom začalo tak slibně. První půlhodina je super, než do toho začali srát tu otravnou holčičku. Jako vrchol filmu mi přišla akční scéna s přepadením konvoje pak už to začalo drhnout. I ten úvodní teroristický útok se povedl, ale nemůžu si pomoct taky máte pocit, že celá pointa filmu vyzněla úplně do ztracena? To co bylo nastoleno na začátku a kvůli čemu se vlastně všechno dělo se pak vůbec nevyřešilo. Nebo mi něco uniklo? Nevím každopádně v mnoha ohledech to samé co jednička, takže za mě maximálně 55% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mě Soldado bavilo více než první díl. Jo, mám problém s tím, jak na začátku matka táhne naprosto nelogicky dceru k teroristovi, který si to evidentně nenechá vymluvit. Stejně tak mi přijde konec zbytečně useknutý. Film měl buď skončit s mírně otevřeným závěrem, nebo být o 10 - 15 minut delší a vyřešit všechno kolem problému, který byl evidentně na talíři (trochu bych to rozepsal, ale nechci "spoilovat"). Rozhodně si ale měli tvůrci odpustit scénu "O rok později", která kazí finální dojem. Každopádně jsem se ale skvěle bavil. Film sice nemá tak bohatě strukturované vrstvy, jako první snímek, ale neřekl bych, že to byl nějaký zásadní problém. Benicio i Brolin byli skvělí. Josh navíc prožívá výborný herecký rok, protože i jeho Thanos s Cableem byli liboví. Hudba sice ždíme minulý motiv mnohem výrazněji, ale v rámci podobných snímků se jedná o nadstandard. Na závěr stojí za zmínku, že na druhého Sicaria by se měli podívat tvůrci Pomsty. Takhle se totiž reálně chovají osoby, které jsou nějakým způsobem zraněny - a to se nejedná o náhodné lolitky. Asi bych si tu poznámku vzhledem k vyznění Pomsty odpustil, ale vzhledem k tomu, že mě ta myšlenka pronásledovala celý konec filmu... Sollima sice není Villeneuve, ale práci odvedl skvělou. Nebýt mírných "zaškobrtnutí" Sheridana, bylo by to za plný počet. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • V čase 01:46:57, když Alejandro (Benicio Del Toro) přetrhává lepící pásku, kterou má spoutané ruce za zády, je vidět, jak na pravé ruce leží a zápěstí mu kouká před tělo a přitom za zády „trhá“ pásku a uvolňuje si druhou ruku. (Globus_Jirka)
  • Písnička, která hraje v autě, je „Dicen Que Son De Calle“ od Under Side 821. (Duoscop)
  • Spoločnosť Lionsgate pôvodne distribuovala tento film v Spojených štátoch, ale nezhoda medzi nimi a spoločnosťou Black Label Media spôsobila zmenu distribučných práv z Lionsgate na Columbia Pictures. To isté sa stalo pri inom filme, v ktorom si zahral Josh Brolin – Hrdinovia ohňa (2017). (zajo91)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama