Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v zoologické zahradě usmrtí ve výběhu hroch mladou ženu, vypadá to jako nešťastná náhoda. Detektivové ovšem tuší, že pravda je jiná. Kapitán Exner, uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí, řeší zločiny vždy elegantně a s vtipným nadhledem, jak se sami přesvědčíte v prvním z nové řady televizních setkání s nejznámější postavou české detektivkářské školy natočené podle románů Václava Erbena. (TV Prima)

(více)

Recenze (20)

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to nevypadá špatně. žel tomu ubližují dílčí věci - rozsekání příliš dlouhými reklamními bloky. Michalu Dlouhému uškodili vizážisti, kteří z něj udělali příliš naondulovaného panáka. Kdyby jej, byť trochu v rozporu s původními knihami, nechali jako sportovního frajera a s běžným účesem, který herec Dlouhý, nosí; tak by jako svůdce byl i se svým bourákem dnes věrohodnější. Obsazení Vicy Kerekeš je bohužel úplný omyl a scény s ní jsou nudné. Naopak potěšili Nárožný, Polívková, Tesařová i dva mladí představitelé nešťastných vrahů ze ZOO. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je báječné až bezva rozuzlení prvního případu Exnera v podání Dlouhého? Ale tak nijak zvlášť oslnivé, ale zcela jistě přijatelné. Vysloveně jsem se pobavila tou matinkou zralou na vdávání svého syna v podání Jitky Sedláčkové, líbila se mi Máša Málková, na kterou jsem zvyklá z MDP, k zahození nebyla ani dvojice starých kriminálních živlů Tesařová - Nárožný. Místy to má dobré nápady, na pokračování jsem zvědavá a to je mnohem více, než Prima dokázala v několika posledních svých seriálech. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Díky vcelku překvapivému konci mi ty tři hvězdičky nepřijdou přehnané. Michal Dlouhý coby elegantní kapitán Exner se mi docela líbí. I hudba Ondřeje Brouska mi přišla poměrně zajímavá. Jen jako to natahování té "soukromé" linky mezi Dlouhým a Kerekes několika odchody kapitána Exnera z "rande" v restauraci mi v průběhu těch prvních dvou dílů přišlo trošku zbytečné. I když třeba Ve smrti talentovaného ševce to na konci dopadne mezi Kodetem a Bouškovou dost podobně... ()

bohzde odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda. Na knižní předlohu nedosažitelné - scénárista a režisér dostali za úkol natahovat děj??? Dialogy tahají za uši. Michal Dlouhý v roli Exnera je spíše za bonvivána. Pat a Mat v podání Davida Novotného a Jana Vondráčka jsou spíš detektivové k pousmání. Arnošt Goldflam v roli patologa - to už je fakt moc. Ale největší výhrady mám k Vice Kerekes - proboha jak to mluví? Proč jí nenechat mluvit slovensky, ta čeština je příšerná!!! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo, že primácké seriály stojí za něco. A konkrétně: Nepovedené použití (zneužití) známé postavy, zdlouhavé a táhlé vyprávění, které by získalo ořezáním do jednoho dílu. Dvoudílné příběhy, vysílané po týdnu, se logicky zabíjejí samy. Kapitán české kriminálky působí spíš dojmem, že pro naši policii pracuje na živnostenský list. A už vůbec se k takto zpracovanému tématu nehodí jako hudební doprovod jazz. Naopak chybí jakékoliv zvýraznění dramatičnosti. Takže děkuji, stačilo, budeme se zase dívat na něco, co nás zajímá (já a můj pes, v sobotu byl se mnou poprvé v letním kině). ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama