Reklama

Reklama

Česká kuchařka

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Divadelní adaptace největšího českého bestselleru všech dob! Domácí kuchařka Magdaleny Dobromily Rettigové vyšla poprvé v roce 1826, ihned se stala samozřejmou součástí téměř každé domácnosti a počtem vydání snadno předstihla všechna velká díla české literatury. Mnohem méně jsou známé osudy její autorky, Magdaleny Dobromily Rettigové, ženy činorodé, podnikavé, nápadité, která láskou k lidem, dobrotou, citem a touhou po kráse překonávala osobní trápení. Víme, co se odehrávalo na jejím kuchyňském a psacím stole. Co se ale dělo v její duši? V inscenaci Česká kuchařka, jejímž scenáristou, scénografem a režisérem je Šimon Caban, hraje Magdalenu Petra Tenorová, Dobromilu Ivan Vodochodský, Rettigovou Alena Štréblová. Na jevišti se nejen ukazuje česko-německé prostředí a způsob života vzdělaných vlastenců, ale také se tam vaří a stoluje. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Scénky ze života M.D.Rettigové a obrozeneckého prostředí jsou zajímavé a poutavé, bohužel spojování děje vložkami ze současnosti s populárním (bodrým a halasným) kuchařem působí neústrojně a výsledek sráží do průměru. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako sled nudných / trapných scének z pořadu O poklad Anežky české, akorát je to roztažené do celovečerní délky. Přerušování děje kuchařem ze současnosti mi nevadilo, spíš naopak, ale celkový dojem to stejně nezachránilo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama