Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (218)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chceš obsadit Ugandu, Šimone? - Při odchodu jim ji vrátíme." Já tedy úplně přesně nevím, zda mám fandit hodným Palestincům v boji proti zlým Izraelským okupantům či hodným Izraelcům při obraně své země před zlými Palestinskými teroristy. Ten problém je na mě příliš složitý a jsem rád, že ho nemusím řešit. Na druhou stranu jsem si jist tím, že nemám rád stavění pomníků teroristům, takže bych jména Brigitte Kuhlmann, Wilfried Böse, Andreas Baader či Ulrike Meinhof znal raději pouze jako odstrašující případ z hodin dějepisu. Ale když už jsou tady, tak mi připadalo, že únos byl nudný, jednání izraelské vlády zajímavé, záchranná akce podivná a u toho poskakování na židlích si nejsem jistý tím, zda bylo geniální nebo dementní. Ať bylo jakékoli, tak je to jediná část filmu, na kterou určitě nezapomenu. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Entebbe je záživné jako jakákoliv přednáška na srazu daňových poradců. Je to jedna velká nuda s perfektním hereckým obsazením, které však vyjde dokonale nazmar. Doufal jsem doufal, že všichni zúčastnění brzy zemřou bolestivou smrtí a mé přání se splnilo. Alespoň že tak. 15% Celosvětový příjem k 30. 12. 2018: $8,685,101 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohl to být solidní politický military thriller o svobodných bojovnících, rozvědkách, politických špičkách i kvalitní rekonstrukci významné události historie. Jen těžko z toho mohlo vzniknout melodrama, či nějaký milostní trojúhelník, ačkoliv asi i to by mohlo být hratelné. Finále je ale mišmaš - řezničina bez ladu a skladu. Hvězdné osazenstvo nemá moc prostor hrát, spousta vedlejších charakterů s potenciálem je zbytečně upozaděných a to zdaleka nejzajímavější na celém filmu se odehrává někde úplně jinde, než v Entebbe (v Izraeli). Jednoznačné selhání tvůrce, protože využít takhle zajímavou látku, specielně v dnešní velmi aktuálně době, takto průměrně, bez šťávy, to dá skutečně kumšt. Závěrečný vojenský zátah prostříhávaný s wtf tancem je ryzí ukázka demence. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

7 různých lidí v sále chrápalo a určitě víc jich spalo tiše. A vůbec se jim nedivím. Taky jsem od pochrupování neměla daleko. Takhle nezáživný film jsem už dlouho neviděla. Dějově dost nezajímavé a hlavně už ohrané. Velice pomalé tempo a herecky teda taky průšvih. Jinde geniální Brühl to tady táhne velice průměrným výkonem. A Pike tady byla tak nesympatická, že jsem jí měla chuť vrazit facku. Bohužel. Tenhle film je pro mě jeden z nejnudnějších. A vůbec nechápu to propojení s tancem. Choreografie pěkná a hudba super, ale vůbec se to nehodilo. Jak kdyby se jim tam zamotaly scény z jiného filmu. Bohužel 2* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další Baader Meinhof komplex se sice nekoná,ale vzhledem k tomu,že mě tahle doba celkem zajímá se mi 7 days in Entebbe i přes svou nekonzistentnost líbilo.Padilha je zkušený režisér a jeho filmy mám rád,ale tady jako by nevěděl jestli chce mít spíš akční film,nebo politické drama.Díky tomu tu tak ani jednoho není dost,ale zároveň to pořád není průšvih a 7 days baví po celou dobu...teda aspoň mě bavilo.Finále prostříhané s tanečním číslem mi nevadilo ba naopak mi přišlo jako zajímavý nápad,který finále dodal šmrnc...70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Film zapomíná na dva Boeingy 707, které následovaly transportní C-130. Jeden sloužil jako velín a druhý přistál a vyčkával v Nairobi. Byl plný zdravotnického vybavení a personálu, protože akce počítala se ztrátami. Druhý Boeing kroužil nad letištěm Entebbe a koordinoval samotnou akci. Po úspěšném osvobození rukojmích naváděl zbylé tři podpůrné letouny Hercules na přistání. Vojáci z těchto letounů byli vybaveni i těžkou technikou, se kterou odráželi dotírající ugandské vojáky a zabezpečili tak naložení rukojmích a následný bezpečný odlet. (Cocacolix)
  • První trailer byl zveřejněn 7. prosince 2017 s písni „I'd Love to Change the World“ od skupiny Ten Years After z roku 1971. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama