Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (393)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dievča sa rozhodne nevzdalo a aj po takom nešťastí ako je predčasné ukončenie športovej kariéry, sa v niečom dokázalo nájsť. To je sympatické... Príbeh síce tým, ktorí o pokeru nič nevedia asi moc nepovie a bude im pripadať málo záživný, no pre mňa ako milovníka tejto kartovej hry to bola lahôdka. Mňa zasa skôr rušili tie časté reči o politickom a právnom pozadí celej kauzy. Avšak predovšetkým oceňujem vynikajúci výkon Jessicy Chastain, ktorá až týmto snímkom všetkým ukázala, čo v nej naozaj je, klobúk dole. Tiež celkom prekvapivo ma tu zasiahla jedna scénka, ktorú by som tu veru nečakal - scénka so starším mafiánom, ktorý si prišiel k Molly po peniaze. Tak drsný, tak naturálny prepad by snáď nedokázal natočiť ani Coppola. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Flop-Turn-River. Převedeno na popis filmu: Voice-Over-Nadupaný dekolt-Zdlouhavá nuda. Pokeroví hráči zbystřili při vyřčení magických anglických slůvek, kterým z druhé strany propadla i reálná americká číča Molly Bloom, provozující nelegální hazard, po němž si zadělala na obvinění z federálních zločinů. Tu číču s velkým Č ztvárnila Jessica Chastain, která zběsile "vojsouveruje", střídá prostopášné outfity, hodnotí svůj život a vytváří právní pakt s Idrisem Elbou. To celé trvá přes dvě hodiny, a jelikož hlavní hrdinka, stylizací připomínající pornohvězdu, celou dobu nezavře chlebárnu, jde z toho toku informací a mini-příběhů o podivných existencích v hernách hlava kolem. Debutující Aaron Sorkin píše celkem zajímavé scénáře, to mu nikdo neupírá, ovšem režijně je neschopný cokoliv podat a vyjádřit jinou formou než je voice-over. Film postrádá spád, zajímavé vyznění, jen těžko lze uvěřit, že soud byl proběhl v závěru tak banálně zjednodušeně. Už vůbec jsem nevěřil náhlému přerodu charakteru hrdinky, ta je vesměs prezentována jako chamtivá, neústupná, poměrně i bezohledná žena, náhle v závěru všech událostí bere veškerou vinu na sebe. Sorkin nabídne pár postav v podobě hazardních hráčů, kteří ve svých mini-příbězích dokáží zahnat nudu, řádově na pár chvil. Jenže kde měl film nervozně těkat, být dramaticky vyhrocený, je jen stroze a nezáživně popisný. Střídání vratké přítomnosti s náhledy do jejího pubertálního věku, kde je ambiciozní lyžařkou pod kritickým dohledem jejího otce (Kevin Costner), je naprosto nadbytečná sekce, která filmu přidávala jen minuty navíc. Jessica Chastain je hezky vystajlovaná, čímž do puntíku plní masturbační efekt. Nebýt jí a několika kamerových vizuálních fines od pokerových stolů, asi bych film ani nedokoukal. 4/10 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Molly a jej hra mohla byť úprimne o čosi kratšia, no napriek pomerne dlhej stopáži som si príbeh pokerovej princeznej celkom užíval. Jessica Chaistian je super, Idris Elba detto a záverečná scéna s Costnerom ma na prekvapenia dojala. Námet filmu nie je síce extra originálny, ale za to natočený pomerne svižnou a zábavnou formou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jess v životní formě i v životní kráse. Tímto filmem definitivně uzrála v hereckou superbohyni. Tolik emotivních poloh co předvedla v tomto filmu některé její kolegyně nepředvedou za celou svou kariéru. Film je sice až po prdel narvanej dialogama a stopáží patří Velká hra mezi maratonce, ale nic z toho nezkazí na absolutním zážitku. Hrozně se těším na opakované projekce, protože v dialozích a scenách je film neskutečně silný a neposraný závěr, myslím tím soud, mně taky dostal. Ostatně stejně jako třeba scéna Kevina s Jess na laviččce (kdy jsem naposled viděl tanečníka s vlky takhle zahrát silnou scénu ani nepamatuju). Došlo na i na Idris Elbu, který měl ve filmu taky scénu za kterou nabral kurz Oscar. Hned je ten svět krásnější, když člověk uvidí v kině zase jednou majstrštyk. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezvadná Jessica Chastain v další z rolí, které tak umí, tedy v roli ženy, jež si jde za svým a většina ostatních postav jí při té cestě slouží jako koberec. Dialogy z pera Aarona Sorkina je radost poslouchat, ovšem i s režií si poradil tak, že dvě a čtvrt hodiny uteklo, ani nevím jak. Nemůžu nezmínit Idrise Elbu, který byl Jessice Chastain rovnocenným hereckým partnerem a podává výkon jako Morgan Freeman v nejlepší formě,  Kevina Costnera v menší, ale velmi důležité roli, a také jako vždy dokonalou hudbu Daniela Pembertona. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Molly Bloom, ktorá má zákaz vstupu do Kanady pre obvinenia z federálneho zločinu, získala 48-hodinový preukaz na návštevu tejto krajiny v deň premiéry filmu na TIFF. (zajo91)
  • Jessica Chastain (Molly Bloom) a Idris Elba (Charlie Jaffey) mali na natočenie spoločných scén kvôli nabitým rozvrhom len 10 dní. Stihli to už za 6 dní. (Astonko)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama