Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (393)

kingik 

všechny recenze uživatele

Flop-Turn-River. Převedeno na popis filmu: Voice-Over-Nadupaný dekolt-Zdlouhavá nuda. Pokeroví hráči zbystřili při vyřčení magických anglických slůvek, kterým z druhé strany propadla i reálná americká číča Molly Bloom, provozující nelegální hazard, po němž si zadělala na obvinění z federálních zločinů. Tu číču s velkým Č ztvárnila Jessica Chastain, která zběsile "vojsouveruje", střídá prostopášné outfity, hodnotí svůj život a vytváří právní pakt s Idrisem Elbou. To celé trvá přes dvě hodiny, a jelikož hlavní hrdinka, stylizací připomínající pornohvězdu, celou dobu nezavře chlebárnu, jde z toho toku informací a mini-příběhů o podivných existencích v hernách hlava kolem. Debutující Aaron Sorkin píše celkem zajímavé scénáře, to mu nikdo neupírá, ovšem režijně je neschopný cokoliv podat a vyjádřit jinou formou než je voice-over. Film postrádá spád, zajímavé vyznění, jen těžko lze uvěřit, že soud byl proběhl v závěru tak banálně zjednodušeně. Už vůbec jsem nevěřil náhlému přerodu charakteru hrdinky, ta je vesměs prezentována jako chamtivá, neústupná, poměrně i bezohledná žena, náhle v závěru všech událostí bere veškerou vinu na sebe. Sorkin nabídne pár postav v podobě hazardních hráčů, kteří ve svých mini-příbězích dokáží zahnat nudu, řádově na pár chvil. Jenže kde měl film nervozně těkat, být dramaticky vyhrocený, je jen stroze a nezáživně popisný. Střídání vratké přítomnosti s náhledy do jejího pubertálního věku, kde je ambiciozní lyžařkou pod kritickým dohledem jejího otce (Kevin Costner), je naprosto nadbytečná sekce, která filmu přidávala jen minuty navíc. Jessica Chastain je hezky vystajlovaná, čímž do puntíku plní masturbační efekt. Nebýt jí a několika kamerových vizuálních fines od pokerových stolů, asi bych film ani nedokoukal. 4/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborná Sorkinova prvotina s už neodmyslitelně brilantně ukecaným scénářem. Chastain celý film táhne s lehkostí jí vlastní. Nevím, jestli Sorkin zatím našel svůj vlastní režijní styl, ale film baví, napíná, dojímá celé dvě hodiny na 100%, což je vizitka, s kterou se může pochlubit ne každý ostřílený tvůrce. Strukturou mi to docela připomínalo The Big Short, akorát tady Wall Street nahradí pokerová logistika. Bohužel, jelikož jsem v tomhle úplný analfabet, mohli by klidně mluvit latinsky a rozuměla bych tomu asi stejně. Každopádně je to vynikající filmový požitek, jehož poselství si sebou ponesu ještě dlouho a právě proto si to těch pět hvězd zaslouží. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbílo. A to tak, že moc. Asi v tom hraje roli, že poker docela hraju, takže chápu, jaký to je, když člověk omylem složí full house, nebo když naopak přiteče full house na riveru chlápkovi, co původně blafoval na dvojici sedmiček. Anyway, strašně se mi líbilo, jak je pohled na Molly nejednoznačný a její reálná (ve filmu reálná, ne reálně reálná) role se ukazuje až postupně během filmu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez popisného rozhovoru s tatkom na lavičke a doslovností po finálnom pojednávaní to pán Sorkin nešlo? Ste si sám režíroval, tak vám nemal kto dať po prstoch a preškrtať to, čo? Tak mi napadá, či vy nebudete ďalší z tých dobrých scenáristov, ktorí sú len takí dobrí, akí dobrí režiséri ich scenáre točia...? No, ale dovtedy chvíľami až vynikajúce. Nabudúce však radšej volajte... s takým niečim... napríklad Eastwoodovi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý tak skoro nezabudnem. "Molly´s Game" je absolútna lahôdka v rámci tvorby filmu, rozprávania príbehu a vytvorenia atmosféry, ktorá človeka maximálne pohltí. Toto je story, ktorú som si odsedel, ani na moment ma nenudila a najmä mala postavy, ktoré ma neustále presviedčali k tomu, aby som s filmom vytrval, a aby som chcel vedieť viac. A najmä som bol po celý čas na strane Molly. Prečo? Lebo pôsobí ako človek, ktorý chce skutočne len jediné. A to je zachovať sa fér. Lebo nemá dokopy už nič viac. Jediné čo jej štát nevzal je jej vlastné meno a chce si ho zachovať a nepošpiniť. A Jessica Chastain je v hlavnej role absolútne úžasná. Lenže to nie je jediné čo na filme funguje. Idris Elba tu má jeden fantastický monológ, ktorý obsahuje v sebe úplne všetko a dáva tomu tak silný nádych, že miestami som aj prestal dýchať a len som ho počúval. Kevin Costner je takisto úžasný. A hoci som si myslel, že bude len zlý otec, tak jeho rola je nakoniec oveľa väčšia a ku koncu filmu sa konečne dozvieme to čo sme potrebovali počuť. A dá to aj Molly samotnej oveľa väčšiu dávku osobnosti a pochopenia voči nej. Celkovo keď to vezmem, tak všetci v tomto filme podali skvelý výkon. Jediný,kto ma miestami ťahal von a pôsobil na mňa otravne bol Chris O´Dowd. Mám ho rád a je podľa mňa dobrý herec, no v tejto role som ho skutočne nemohol stráviť. Najlepšie na filme ale je fakt, že na konci ma dokázal dostať do sĺz. A nielen smútku, ale aj radosti. Vyvolal vo mne skutočné emócie, podal silný príbeh a predstavil mi ľudí, ktorí si ma skutočne dokázali získať. Vysoko odporúčam využiť možnosť ísť na tento film do kina. Nebudete ľutovať. Vysoká karta hneď na začiatku roka. Hodnotenie: A ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Molly Bloom, ktorá má zákaz vstupu do Kanady pre obvinenia z federálneho zločinu, získala 48-hodinový preukaz na návštevu tejto krajiny v deň premiéry filmu na TIFF. (zajo91)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama