Reklama

Reklama

Šibenice

Trailer

Vrah začíná vraždit ve stylu hry na šibenici. Každých 24 hodin přesně v jedenáct večer zabije člověka. Na zdeformovaných oběšených mrtvolách zanechává vyrytá písmena. Případu se ujímají dva detektivové, jejichž čísla odznaků vrah zanechal vyrytá na jednom z míst činu. V případu figuruje i mladá novinářka, která chce čtneářům zprostředkovat policejní práci. Vybrala si ale příliš závažný případ. Archer, který už má být v důchodu přistihne novinářku v kanceláři kolegy Ruineyho, jak si prohlíží složku o smrti Ruineyho ženy. Vypadá to, že byla první obětí rituálního vraha, po kterém právě trojice pátrá. Vrah se ale na rok odmlčel, zřejmě byl tedy ve vězení za jinou trestnou činnost. Novinářka je vrahem přepadena a odvlečena neznámo kam. Archer na místě najde talisman, který viděl už před rokem, když do jeho auta vrazila dodávka. Řidič ho měl tehdy zavěšené na zpětném zrcátku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Marze 

všechny recenze uživatele

Další film, v němž Al Pacino čelí sériovému vrahovi, po deseti letech. Al Pacino v tomto zapomenutelném snímku plýtvá svým časem a talentem. Vítězem je ten, kdo snímek neviděl. Vemte všechny mysteriózní vraždy, přidejte trochu sexismu vůči ženským postavám, přimýchejte nudné dialogy a zapečte do detektivního příběhu a máte Šibenici. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ta dnešní doba je fakt nějak špatně nastavená. Musím se smát, jak tady někteří uživatelé píší, jak se jedná zase o klišoidní film, který nemá co nového nabídnout, že je okopírováno x filmů a x témat, že Pacino působí jako dárce orgánů a podobné nesmyslné bláboly - na rovinu, co byste Vy degeneráti a filmoví znalci pořád chtěli?To už tak prostě bývá, že v každém filmu se objeví stopa nějakého jiného kousku, a že Pacino vypadá ospale, to je fakt divný u 70 letýho zasloužilýho týpka. Mě se to náhodou docela líbilo, jak námět tak herecké obsazení. Jenže tady se to holt srovnává například s filmem Seven, což je to samý, jako když bychom srovnávali Z pekla štěstí (neboli z prdele klika) s například Pánem prstenů..obě jsou pohádky ne?tak proč to nesrovnávat, pffff...................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavnej thriller, kterej nepřináší naprosto nic novýho. Scénáři by nicméně něškodilo, kdyby ubral na klišé a přidal víc dějových zvratů. Nejzásadnější věcí, která ale Hangmanovi chybí, je napětí. Na filmu je vidět, že Johnny Martin je jako bývalý koordinátor kaskadérů jistější v akčních scénách, než v těch napínavých. Kouká se na to nicméně dobře a ani na chvíli to nenudí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Znáte to rčení, když dva dělají totéž, není to totéž? Právě tohle mi totiž téměř po celou dobu stopáže filmu Hangman vyvstávalo z mysli jako otravný hmyz. Už při zhlédnutí traileru jsem očekával odlehčenou, místy i naivní podívanou ve stylu "Se7en" od Davida Finchera, nicméně ve finále jsem dostal velmi zmatenou a scénáristicky nedotaženou podívanou, u níž jako pomyslnou a velmi bolestivou třešničku na dortu dostaneme mdlého Ala Pacina. Škoda. PS: Nevěřil jsem, že se toho někdy dožiji, ale žádné jiné slovo mi herecký projev Ala Pacina neevokovalo více. Je vážně smutné, do jakých filmových rolí se s vidinou lehkých peněz mnozí špičkoví herci dostávají. „He's killed 4 people every 24 hours. He doesn't stop, that's part of the game.“ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Šibenica by niektorým aj pristala, ale tento pokus o detektívku so sériovým vrahom, sťaby kombinácia Sedem a možno Vrážd podľa Judáša je absolútne bez atmosféry, ani hudba, ani prostredie a nejaký bitúnok a na háku zavesené prasatá, niekedy aj tie zo zvieracej ríše, to už nikomu nerobí nič. Pár zaujímavých momentov sa nájde, napríklad u Brittany Snow zvýraznili jazvu, čo by dedičstvo po Harrym Pottrovi. Al Pacino hrá uspatého detektíva už skoro po desiaty krát, tam zase nič nové. A prepadovky polície v štýle "ukažte mi ruce" a pritom sa tam nikto nenachádza sú len udivujúcou vatou. A aj keby tam niekto bol, odkiaľ tá istota, že má ruky? Čo ak je to už vyslúžilý brigádnik na produkčnej linke samovražedných viest v Bagdáde? No nič, film prestane zaujímať, keď si uvedomíte, že prípad riešite lepšie než tí dvaja detektívi, ktorým v zúfalstve vždy nakoniec príde spásonosný nápad ako osvietenie z neba a vždy o päť minút dvanásť. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Celý snímek se natáčel v Atlantě ve státě Georgia (USA). (Yardak)

Reklama

Reklama