Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak rád díly Pádů přirovnávám v komentech ke kebabu, zde do třetice musím pokračovat! Proč vlastně kebab? Protože ho zbožňuju a žeru jako tuhle celou trilogii! I když posílené ranní směně padla a Eckhart odešel domů, odpolední pokračuje ve stejným silným složení! Pravdou je to, že Freeman dlouho není vidět a chystá zřejmě v kuchyni nějakou čmaňu nebo krájí zeleninu, nicméně Butler válí a jede za pultem na 100 procent! Rozdává furt ty svěží údery a ty chutný rány, s neustálým výrazem drsoňe, což mi zákazníci bereme všem deseti! Jestli to takhle bude pokračovat dál, nejen že budu mít problémy z přežírání s nadváhou, ale hlavně mi vyschne šrajtofle, pač já tady s těma borcama chci být do konce a chci i klidně další takový supr nářezy! 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednotka si vyslúžila kryštalický odpad, dvojka pokukovala po priemernom hodnotení, čiže išlo o drastický posun v kvalite, čiže išlo už len o normálny zlý film a trojka je už priemer. Takže ktorá séria môže o sebe tvrdiť, že sa každým dielom kvalitatívne zlepšuje? Dosť ale bolo irónie, producenti asi pochopili, že bez patetických a patriotických kecov a so zameraním na dej a povedzme že civilnejšiu akciu (to neberte úplne vážne) to bude skrátka lepšie a nemýlili sa. Scenár ale kopíruje už stokrát videné a záujem o film vznikol na základe značky a samozrejme hercov. Pozerateľné, iba málokedy trápne, ale na nejaké inovácie priestor nebol a ani nikoho nenapadlo, že by mal byť. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Anděl padl a s ním i tahle série. Bohužel od chvíle kdy jsem viděl první trailery mi bylo jasné, že kvalitám perfektního prvního a obstojného druhého dílu se to nevyrovná. Zmatená rádoby složitá zápletka která se na konci ukáže být úplně stupidní a vyšumí do ztracena. I té akce je nějak míň než v předchozích dílech a je taková tuctová a nevýrazná. Nemluvě o tom, že efekty jsou díl od dílu slabší. Butler na to pořád má, ale obávám se, že největší pecky už má za sebou. Tady chyběl i Eckhardt a jeho souhra s ním. Slabé 3* a doufám poslední díl.50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se Butler v Banningovi našel možná ještě lépe než to kdysi dokázal Neeson v 96 hodinách. Po letech tedy sleduji zvlášní úkaz, kdy pozdější pokračování (Trojka) vylepšuje dojem z do té doby těžce průměrné série. Chvilku se to tváří jako Uprchlík, chvilku jako Jack Ryan s Harrisonem Fordem, ale díky sympatickým postavám divák tak nějak začíná pomalu přicházet tomuto Banning worldu na chuť. A světe div se, možná dám ještě jednou Olympus Has Fallen šanci. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních deseti minut je vám jasné, jak to všechno dopadne. Jde pouze o to, kolik Butler vykostí padouchů a jestli vybouchne jeden barák a nebo víc. Chválím osvěžení v podobě Nicka Nolteho aka táťky zálesáka a pár dobrých momentek, resp. dobrých akčních nápadů. Především pak úvodní scénu na řece a poslední souboj, který byl paradoxně asi nejvěrohodnější ze všech a také velmi krátký. Je nezáviděnihodné, že zbourání nemocnice vypadá superrealisticky a mraky ostatních sekvencí je čistokrevná fušeřina. Na jedno pokoukání pro fandy série, potažmo akčních filmů asi ještě OK, ale prosím po čtvrté ať už nic nepadá. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film má jednu potitulkovou scénu. (DJMaroko)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama