Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak já mám tenhle specifický mystery coming of age žánr rád. Sidney Hall není dokonalý film, má viditelné mouchy, často bojuje se střihovou skladbou a cpe tam záběry, které jsou zcela evidentně pouhou výplní, než aby jejich umístění mělo logický důvod. Navdory tomu je to ale film, který mě silně emočně přitáhl a na 2 hodiny upoutal. Svá tajemství odhaluje s patřičným vyčkáváním a ač se dá namítnout, že to celé dělá vlastně jen tak na efekt, nijak mi ten lehce okázalý tón nevadil. A ač se vlastně asi jedná o poměrně typické americké indiečko, takhle nějak si představuju skvělý mainstreamový film. 8/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře zahrané drama postavené primárně na dialozích a hledání sebe sama.Bohužel pro Sidneyho je filmů o tomhle tématu (navíc s hodně podobnými hrdiny) poslední dobou celkem dost a pokud bych si mohl vybrat pro další projekci bych sáhnul jinam.Moc tady ke čtyřem hvězdám nechybí,ale právě ve srovnání např. s Perks Of BEing Wallflower,nebo 13 reasons why (což byly první dvě věci které mě při sledování okamžitě napadly) to prostě není úplně ono...60% ()

Reklama

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Vanishing Sidney hall...alebo burning Sidney hall?Chlapec popáli všetko,hlavne svoje výtvory.Keby si takto počínal každý spisovateľ, ďakujem pekne🙏asi by nám veľa literatúry hold neostalo😁.Slušná hipsterina na štýl The Perks of being a Wallflower. Ale v niečom to bolo aj poučné. Každý už v živote hladal samého seba.Netreba s tým prestávať, keď hľadáme sami seba, dokážeme objaviť úžasné veci...ale niekedy aj tragické...ale taký Sidney hall je. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak tu uvedl uživatel Enšpígl. Film roste a padá na Sidneym. Největší deviza filmu pramenící z tajuplného samotářství Sidneyeho v přítomnosti, je utopeno v paralelním vyprávění jeho minulosti, které rozebírá to, proč se ze Sidneyeho stal samotář. Po shlédnutí jsem byl ale poměrně na rozpacích. Nevím, jestli jsem v těch myšlenkách, co film nabízel, dokázal najít něco, co by mě víc vtáhlo do děje. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall... posera a lůzr. Tak velký, že děvče jako Elle Fanning musí obléci kalhoty. Tři linie příběhu, z nichž za snesitelnou a jakž takž funkční se dá považovat jen ta adolescentní a to především díky spontánnosti Melody. Zbylé dvě, založené na osobních tragédiích (hlavních postav) se díky nedostatečné propracovanosti zcela minou s divákem a ona tragédie působí jen uměle vykonstruovaným dojmem a díky tomu je posledních 15-20 minut nesnesitelných a snad i na kýbl. Banálnost dialogů (monologů) je v některých momentech až vražedná - "Připadalo mi, když jsem se díval na všechna ta světla velkoměsta, že jsem jedno z těch milionů světel, jen malinkatý pixel, pohřbený v bílém šumu života, co bliká jen malou chviličku." - ovšem toto je zřejmě moderní umění :) Dvě smířlivé hvězdy, jinak odpadovému filmu, uděluji za přirozenou Elle a vcelku příjemnou hudbu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama