Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá taxikárka tureckého pôvodu Özge Dogruol (Violetta Schurawlow) sa stane očitým svedkom brutálnej vraždy psychopata, ktorý svoje ženské obete sťahuje z kože a do hrdla im nalieva vriacu vodu. Od tohto okamihu sa jej život prevráti naruby. Stáva sa z nej štvaná zver maniaka, ktorý vraždí v rôznych častiach sveta. Do svojho bytu sa už vrátiť nemôže, rodina od nej odvracia zrak a nikde nie je bezpečne. Preto sa rozhodne požiadať o dočasný úkryt policajta (Tobias Moretti), ktorý má celý prípad na starosti. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (19)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ruzowitzky je macher a za neveľký peniaz natočil kompetentnú, drsnú lahôdku, pri ktorej si človek môže spomenúť na žánrových velikánov ako Dario Argento či David Fincher, ale aj napr. na nedocenenú osemdesiatku "Maniac". Našťastie bez toho, aby film stratil vlastnú tvár, zaujímavosť či atmosféru. A mne to v tomto prípade k spokojnosti stačilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ponechám-li stranou křečovitě multikulturní casting i zápletku, jde o svižný a v rámci žánru povedený krimithriller. Evropský krimithriller, a to se počítá. Jeho děj je sice enormně přitažený za vlasy a závěr už je na samé hranici parodie, ale takové holt krimithrillery často bývají odedávna. Film stojí z velké části na skvělém výkonu zajímavé a výrazné představitelky hlavní ženské role. Tahle uzbecká "Turkyně", která od začátku čumí nasraně jak pytel hoven, arogantně neodpovídá na pozdravy ani na otázky a chová se nevypočitatelně až pošahaně, je v civilu překvapivě sympatická a pěkná baba. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne tuctová záležitosť bez akéhokoľvek prekvapenia, kedy je od úvodu až do úplného záveru jasné, ako to celé dopadne. Napriek tomu, že snímok disponuje pár solídnymi gore scénami či vydarenou atmosférou, určite sa nejedná o mimoriadny thriller, ktorý by mal diváka posadiť do fotelky. Som rád, že som ho videl, no film o sériovom vrahovi si predstavujem trošku inak .. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Héj, kámo, tohle si nesmíš nechat ujít! Pokud máš rád psycho-thrillery s drsnýma zabijákama, drsnýma hrdinkama a drsně pitomýma policajtama, je tohle film rozhodně pro tebe. Zdejší muslimskej vrahoun si navíc svoje ženský oběti náležitě vychutnává, bohužel kápne na nesprávnou osobu - tureckou taxikářku, která se vyzná ve velkym městě a chlapům děsně ráda dává přes držku. Je nad světlo jasný, že tenhle killer v kvádru to má spočítaný... Film moc hezky odsejpá, občas se ta "detektivní vata" proloží nějakym mordem nebo vtipnou hláškou, ale hlavně obsahuje dvě naprosto fantastický scény: rubačku v taxíku za plný rychlosti a závěrečný zúčtování, kde hrdince nejde nezatleskat. Jó, tohle se vážně povedlo. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu mě hrozně zklamal hlavní záporák, z kterého se vyklubal prachobyčejný muslimský blbeček, který trestal ve jménu smradlavého koránu a vesměs mi jeho odhalení zkazilo celý pohled na něj. Hlavní hrdinka byla fajn a to že se uměla prát filmu přidalo na kvalitách, bohužel jsem z celého filmu měl pocit, že je to jak výměna manželek po Německu s trochou krve. 45% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Tobias Moretti se v parku „ujímá“ německého ovčáka, který patří jeho otci. To odkazuje na seriál Komisař Rex, konkrétně pilotní epizodu Komisař Rex - Konečná stanice Vídeň (1994), ve kterém se právě Tobias Moretti ujal německého ovčáka po zastřeleném policistovi. (marcel5)

Související novinky

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

DAS FILMFEST nabídne filmové hody

16.10.2017

Bláznivá špiónská komedie, thriller o pomstě a spravedlnosti, ponurá dystopie nabízející neutěšený obraz naší budoucnosti, film o slavném spisovateli Stefanu Zweigovi nebo fascinující příběh dvou… (více)

Reklama

Reklama