foto

Tobias Moretti

  • nar. 11.7.1959 (60 let)
    Innsbruck, Tirol, Rakousko

Biografie

Tento populární herec se narodil 7. července 1959 v rakouském Insbrucku. Původně chtěl být muzikantem, proto nejprve studoval na vysoké hudební škole ve Vídni. Herectví ho však uchvátilo více, proto ho později začal studovat v Mnichově. Je členem souboru Mnichovského komorního divadla. Má za sebou velkou řádku rolí, převážně v televizních filmech.

Největší popularitu mu přinesla role policisty Richarda Mosera v seriálu KOMISAŘ REX. V seriálu vydržel hrát čtyři sezóny. Poté seriál opustil. Jeho seriálový hrdina byl zákeřně zavražděn. I když mu tento seriál vynesl nesmírnou popularitu, odchodu nikdy nelitoval. Chtěl se věnovat jiným, převážně filmovým projektům. Také chtěl více času trávit se svou rodinou.

Jeho velkým koníčkem je farmaření. Za dobu, kterou v seriálu strávil, získal několik cen. Nejvíce si váží divácké ceny, která se nazývá Zlatý kabel. Na jeho místo do seriálu nastoupil herec Gedeon Burkhard.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2020 Louis van Beethoven (TV film)
2019 A Hidden Life
Deutschstunde
Gipsy Queen
2018 Mackie Messer - Brechtův třígrošový film
2017 Brandnächte (TV film)
Peklo - Inferno
2016 Die Räuber (TV film)
2015 Gangy Berlína (TV film)
Im Namen meines Sohnes (TV film)
Králové hor
Trenker a Riefenstahlová (TV film)
Věčný život
2014 Das Zeugenhaus (TV film)
Med v hlavě
Přeludy
Temné údolí
Upír na pohovce
2013 Großstadtklein
2012 Das Wochenende
Die Geisterfahrer (TV film)
Eine Frau verschwindet (TV film)
Mobbing (TV film)
Náš kamarád Yetti
2011 Bauernopfer (TV film)
Jedermann Remixed (TV film) - a.z.
Violetta (TV film)
2010 Amigo (TV film)
Žid Süss - Film bez svědomí
2009 Flores negras
Geliebter Johann, Geliebte Anna (TV film)
Já, Don Giovanni
Komisař Adamsberg - Muž naruby (TV film)
2008 Das jüngste Gericht (TV film)
Jeden a půl rytíře
2007 42 plus
Du Gehörst mir (TV film)
Korunní svědek (TV film)
Midsummer Madness
Ostrov pokladů (TV film)
2006 Der Liebeswunsch
König Ottokars Glück und Ende (TV film)
Muž bez paměti (TV film)
2004 Jedermann (TV film)
Käthchens Traum (TV film)
L'eretico - Un gesto di coraggio
Návrat tanečního mistra (TV film)
2003 Schwabenkinder (TV film)
2002 Andreas Hofer: Volný jako orel (TV film)
Der Narr und seine Frau heute Abend in Pancomedia (TV film)
Gefährliche Nähe und du ahnst nichts (TV film)
Julius Caesar (TV film)
Nezvaný host (TV film)
Zločiny podle Mary Higgins Clark: Po celém městě (TV film)
2001 Tanec s ďáblem: Únos Richarda Oetkera (TV film)
2000 Gli amici di Gesù - Giuseppe di Nazareth (TV film)
Mumie smrti (TV film)
Umění podvodu (TV film)
1999 Alphamann: Amok (TV film)
Cristallo di rocca (TV film)
Deine besten Jahre (TV film)
Die Nichte und der Tod (TV film)
Ein Herz wird wieder jung
Stíny (TV film)
1998 Clarissa (TV film)
Krambambuli (TV film)
Úhlavní nepřátelé - Špatné rozhodnutí (TV film)
1997 Bella Ciao (TV film)
Bernauerin, Die (TV film)
Mein Opa und die 13 Stühle (TV film)
Věčná píseň (TV film)
1996 Workaholic
1995 Mein Opa ist der Beste (TV film)
Noc, na kterou se nezapomíná (TV film)
1994 Phettbergs nette Leit Show
1993 Die Piefke-Saga - Die Erfüllung (TV film)
1990 Absturz (TV film)
Die Piefke-Saga - Das Geschäft (TV film)
Die Piefke-Saga - Der Skandal (TV film)
Die Piefke-Saga - Die Animation (TV film)
1988 Fluch, Der
1986 Wer einsam ist, der hat es gut weil keiner da, der Ihm was tut (TV film)
Wilhelm Busch (TV film)

TV seriály

2018 Zaprodaní bance (TV seriál)
Die Höhle des Löwen (S01E06)
Die härteste Währung (S01E05)
Alte Schulden (S01E04)
další epizody (6)
Země zločinu (TV seriál)
Achterbahn (E14)
Spuren des Bösen (TV seriál)
Wut (E07)
2017 Maximilian: Das Spiel von Macht und Liebe (TV seriál)
Episode 2 (E02)
2016 Země zločinu (TV seriál)
Konečné zúčtování (E09)
2014 Země zločinu (TV seriál)
Smrt v čističce (E03)
2009 Collection Fred Vargas (TV seriál)
L'Homme à l'envers (E03)
2005 Speer a Hitler (TV seriál)
1998 Mia, moja láska (TV seriál)
Komisař Rex (TV seriál)
Moserova smrt (S04E04)
Vražedný plán (S04E03)
Smrt spolužáka (S04E02)
další epizody (4)
1997 Komisař Rex (TV seriál)
Krvavé růže (S03E12)
Vražda na jídelníčku (S03E11)
1996 Komisař Rex (TV seriál)
Anděl se čtyřmi tlapkami (S03E10)
Proč zemřel Romeo? (S03E09)
Pátrání po mrtvé (S03E08)
další epizody (14)
1995 Komisař Rex (TV seriál)
Únos (S02E11)
Vůně smrti (S02E10)
Ve znamení Satana (S02E09)
další epizody (17)
1994 Komisař Rex (TV seriál)
Lepší dům (S01E08)
Diagnóza vražda (S01E07)
Mrtvá ze Schönbrunnu (S01E06)
další epizody (8)
1990 Piefke-Saga, Die (TV seriál)

Dokumentární

2018 Thomas Gottschalk - eine Legende. (TV film)
2017 Maximilian I. - Der Brautzug zur Macht (TV film) - a.z.
2014 D.U.D.A! Werner Pirchner
2012 Joschi und die Stars - ein Roadmovie (TV film)
2005 Abendläuten - Eine Reise mit Rudolf Wessely

Divadelní záznam

2016 Die Dreigroschenoper (divadelní záznam)
1987 Troilus und Cressida (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2018 Ich weiß alles! (TV pořad)
2012 Ring frei für die Speedgang (TV pořad)
2009 Talk im Hangar-7 (TV pořad)
2007 Im Zentrum (TV pořad)
Willkommen Österreich (TV pořad)
2004 Dorfers Donnerstalk (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
1995 Lebens-Künstler (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(31)