Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

tahit 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, jestli vůbec mám na to koukat. Nakonec i přes moji averzi jsem to přehodnotil. K čemuž ovšem nutno sluší dodat, že mě do tohohle zasvětila milá sousedka Alenka. Sběratelka všech možných adrenalinových zážitků, která zrovna měla ruku i nohu v sádře. Po nezdařeném pokusu slézt vrchol, někde v turecké Geyikbayiri. Jak už jsem uvedl, moc se mi do toho nechtělo. A tak mi nezbývá než konstatovat, že jsem popustil uzdu fantazii a postupně přišel tomu krapet na chuť. Možná i proto, že jsem ve výběru postav objevil i pár sympatických lidí, se kterými jsem se dokázal ztotožnit. Bylo to jako chodit na návštěvu k lidem, které mám v oblibě. No, já to shrnu do pár vět, co se mi líbilo. Nemyslím, že by tohle reality show bylo něco mimořádného. Ačkoli se asi rozcházím s míněním většiny, rozhodně není nic špatného dělat zábavu pro zábavu, je-li vskutku nějakým způsobem zábavná. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Robinsonův ostrov je o parník nejlepší česká reinkarnace US verze Trosečníka, bohužel čím déle jsem tuto reality show sledoval tím šlo moje hodnocení dolů. Začneme-li u moderátora, který je hodně prkenný a bez charizmatu (ale tak to byl i Probst v prvních sériích), tak to by se dalo ještě zvládnout. Přičteme-li nepřesvědčivý cast, kde je i přes pár ''hráčů'' hodně vaty okolo, tím pádem není hra vůbec agresivní a spíše jde o nepohodu trosečníků na ostrově, než nějakou strategickou hru. Největší problém vidím v počtu dílů. Momentálně je ve hře stále něco kolem 8 hráčů a to už máme díl 25. Jednotlivé díly mají podivnou strukturu a tím, že se vylučuje až každý druhý díl, tak hra nemá vůbec spád a polovina dílů je téměř o ničem. Další mínusy jsou již drobnosti, jakože hráč, co je evakuovaný do zdravotnické péče, se o pět dílů vrátí zpět jako by se nic nestalo, nesmysl. Abych nebyl pouze kritický, tak se mi líbilo několik twistů, očividná inspirace US verze v soutěžích. Stále to nejlepší, co u nás v této kategorii vzniklo, ale má to stále více než dost mínusů. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Oceňuji, že Češi přišli s něčím novým. Už mám pokrk samých talentových soutěží a SuperStar. Ano, je to kopírka americké verze, ale to byl účel. Mě to bavilo. Byla sranda, ale opět (stejně jako v amerických verzích) to nevyhrál ten, kterému jsem fandil. Příště víc soutěží a kmenových rad, tady bylo moc dění na ostrově, což byla celkem občas nuda. 2. série - 70% - Nevím, jestli mi to jen tak přijde, ale konečně jsme dočkali více soutěží a více se toho dělo. Poučili se! Možná lepší parta než vloni. Více méně stejná úroveň a stále si stojím za tím, že v rámci soutěží a reality show česká Tv nemůže nic lepšího nabídnout. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to dobře spíš kvůli tomu, že to je mnohonásobně lepší pokus než všechny předešlé české Survivory dohromady. Úkoly jsou original trademarkové Survivor disciplíny, které značka propůjčuje štábům z celého světa..ne žádné levné konstrukce z Barandova. Různé zamíchání trestů/odměn/ostrov vyhnanství taky dobrý pro děj. Soutěžící nejsou vybráni oproti předešlým pokusům jen prvoplánově jako totální kreténi a sedláci(což je českému reality formátu vlastní) Jedině nevím jak vybírali toho moderátora...asi fanoušek a kámoš producentů..Uvidíme jak to celé dopadne :) ()

Radim1. 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery!!! Tak v první řadě bych pochválil Novu, že to takhle zpracovala, na začátku jsem byl mega kritický, ale časem se z toho vyklubala zajímavá řada a i ten cast se ukázal celkem dobrý. Co mi naopak hodně vadilo bylo to, že epizod bylo mega moc a často byly monotonní a člověk si z nich nic neodnesl, když v epizodě máte pouze soutěž o odměnu, tak to fakt není to, co chcete vidět večer v televizi = nuda. Ovšem dobré bylo, že divák mohl každého soutěžícího více poznat, i ty kteří vypadli hned na začátku. Ovšem často ty díly byly takové, že soutěžící leželi a nic se nedělo, já chápu, že to na ostrově mnohdy musela být nuda, ale dávat téhle nudy tolik do tv.. no to mi nepřijde moc dobré. Jako další chybu vidím to, že v některých ukázkách na další díl byl obrovský spoiler, když v jedné z ukázek bylo zobrazeno, že Marek vyhrál imunitu... však tím pádem diváci tu výzvu o imunitu mohli další díl klidně přeskočit a udělat si během ní například dobré jídlo. To že během této řady bylo mnoho zvratů bylo asi zapříčiněno, že to nemělo pocházet z Kdo přežije, ale z Robinsonova ostrova (jakási evropská verze), takže to mě hodně překvapovalo, někdy až nefér praktiky, ale hold je to součást hry, tak se to tak musí brát. Jinak mě zarazily 2 věci: 1. proč se Petra po několika dní v nemocnici mohla vrátit, však to je nefér a nesmysl přece, co si budeme povídat. 2. absolutně nechápaví soutěžící, nejenom ze začátku, kde byli největší amatéři, kteří o soutěži věděli asi jenom to, že to je v televizi, ale to že ve finálové 4ce nechali jít do finále Marka, který byl finálovou výzvu o imunitu neměl šanci vyhrát, jelikož nemohl zvednout pořádně ruku, jako jo, třeba by uspěl, ale myslím, že s tím zraněním by měl minimální šance... no a oni ho tam pošlou, ještě věděli, že byl zvolen nejdůvěryhodnějším členem kmene, vyhrál nejvíce výzev o imunitu a asi i věděli, že tu hru fakt zbožňuje, tudíž o ní něco logicky musí vědět. Jako je pravda, že kdyby byl ve finále David, tak dostane asi více hlasů, protože se prezentoval jako takový typický Robinson, takže tam asi neměli moc na výběr. Jenom mě zaskočilo, že v posledních dílech to měl Marek herně až moc usnadněné, jako já mu fandil a věřil jsem, že vyhraje, jenom mi to přišlo, že ke konci už jenom proplouval. Divím se, že se ho nezbavili no. Jinak musím říct ještě jednou, jsem fakt mile překvapen, jenom je pravda, že prozatím US verzi se to nemůže rovnat, ale třeba další řada bude ještě lepší, přeci jenom to je začátek, ale velmi, vážně velmi slibný začátek. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)
  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)
  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama