Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu vůbec nevěřil (vzhledem k předchozí české zkušenosti s tímto formátem) a mé obavy se s příchodem toporného moderátora a občas velmi "českých" soutěžících ještě prohloubily, ale postupem času se to tak nějak usadilo, proselo a zahladilo a heleďmese koukejme, on je to nakonec vlastně docela regulerní Survivor.. Asi se z toho při součastném rozložení sil nestane série rovnající se svou kvalitou nejlepším sériím americké produkce, ale to je holt vzdycky sázka na nejistotu... Moderátor svůj projev časem sice kapku zlepšil, ale pořád je to plné přeřeků (které by šly snadno poupravit v postprodukci) a nejistoty (chápu, že je to velkej úkol, ale s tím se dalo počítat..) .. Pokud se série dotlačí ke konci s důstojností a nebo dokonce nějakým tím hezkým zvratem, jsem ochotný přihodit i čtvrtou hvězdu :) ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi převzatý koncept klasickýho survivora, na nic si to nehraje. Ten Vašutův mě nebavil vůbec. Bohužel ke konci bylo vše rozehrané tak, že už to nikoho nepřekvapila. Mladí fanoušci survivera měly velkou výhodu oproti starším, kteří naivně mysleli, že se hraje podle toho kdo si to jak zaslouží. Tadle naivita trosečníků byla vidět i v prvních řadách amerického survivera Jeffa Probsta, než se ukázalo, že asertivita a snaha být co nejvíc užitečný vás před taktikou ostatních neochrání. ()

Reklama

herr_carter

všechny recenze uživatele

Že si ty televizní produkce nedají už pokoj - po kolikáté už nám tohle servírují pořád dokola? Vydá to Amerika a všichni se tupě opičí. Co je mi hergot po tom, že Jarmile se už dva týdny nemyla, ale zato umí výborně dlabat do kokosů, tak si jí v týmu nechá Jarmil, který je pro své manuální schopnosti sice totálně k hovnu, zato má ale týmový duch a je to rozený stratég. Pokud tedy tito dva, ještě společně s Milanem, což je nejlepší lovec ryb a umí si čistit zuby popelem, dají síly dohromady, pak Arnošt, Hedvika a Tonda, byť jsou fitnes trenéři a navíc snobové, nemají sebemenší šanci....sračka nad sračky. ()

CorteX^ 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, na tv se již nějaký pátek nedívám, ale dali jsme tomu s přítelkyní šanci a WAU! Upřímně mě to pozitivně překvapilo - výběr soutěžících, poměrně hezky zpracované soutěže (fakt jsem to stavění štábu v tom vedru nezáviděl) a docela i dobrý střih, respektive není nejhorší :). Ze začátku nás trochu polekal moderátor, který působil jak pre alfa verze umělé inteligence bez jakékoliv emoční vybavenosti, ale nakonec jsme si na něj zvykli a zlepšil se, pes. Místy se to zvlášť po sloučení trochu táhne, ale jinak je to pěkné zpestření pondělních a středečních večerů zvlášť v zimním období :). Good job a jsem docela i rád, že už rekruitují pro druhou řadu. Taky mě na tom HLAVNĚ baví to, že to není 100% faleš (teda doufám), jako u prostřena či výměny manželek, které se tváří tak opravdově a přitom je vše naskriptováno. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Z těch prvních dvou dílů můžu s ledovým klidem říct, že to mají sestříhané líp jako CBS Survivor v posledních několika sériích (tedy nemyslím doslova střih jako spíš výběr natočeného materiálu). Ten koncept rozdělení "jedné kmenovky" do dvou dílů není vůbec špatný- dívák má větší "interakci" se soutěžícími. Naopak u amerického originálu poslední dobou vidím akorát slow-mo záběry hybajících se ještěrek a krom toho vidím jen soutěže, ale již určených týmů (už nám ani neukazjí jak se navzájem vybírají). Jediné co zde je průměrné či podprůměrné je český "Jeff" a úroveň některých soutěžících. Na druhou stranu v americkém Survivorovi od CBS se to nějakými extra inteligentními osobami poslední řady taky nějak extra zvlášt nehemží. Jak se to vyvine uvidíme s odstupem času, ale zatím s tím nemám až tak velký problém a ač bych nikdy nevěřil že tohle někdy řeknu, tak tenhle český pseudo Survivor v některých aspektech převyšuje ten originál (zatím). PS: Klasické davové "odpadování" mě tu na čsfd už ani nepřekvapuje. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)
  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)
  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)

Reklama

Reklama