Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Hovno... sorry jako. Tento formát v podání české produkce je zatraceni hodné. Výběr do finální sestavy hráčů je poněkud slabší, když pominu Radovana a starého kmeta Petra Bazgera, tak to stojí za vyliž anál. Postavy jsou nevýrazné a ukňourané, samotné soutěže jsou slabé a v podání našich trosečníků je to jenom nutná výplň stopáže, aby se tento seriál alespoň trochu přiblížil originální myšlence. Moderátor Ondra je mdlý, sám o sobě se mi zdá vtipný, ale k moderování na ostrově se nehodí. Ondru bych viděl v Milionářovi, a naopak Vašuta opět na tropickém ostrově, posledně jeho moderování v podobné show dopadlo katastrofálně, ale to spíše díky Primě. Alespoň se tam občas někomu něco stane, což mě zaplavuje hřejivým lidským pocitem. ()

MGMCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím brzo? Nejspíš ano, ale stejně ani tak to nic nezmění. Musím říct... opět strašné. Když Australský Survivor je skoro kvalitní jak ten Americký, tak proč k*rwa to nemůže být i u nás či na Slovensku. Mluvení do kamery při soutěži je tak otravné. Fakt jsem měl chuť už hned na začátku přepnout na něco lepšího, například na leteckou katastrofu. Proč se nepodívají na verzi v Americe, která se vysílá už tak strašně dlouho a jenom to nezkopírují. Je to tak jednoduché, ale pro tyhle dementy bez mozku asi ne. Už jen start byl děsnej a Ondřej Novotný? Raději tam dát fotku Jeffa Probsta a udělal by více, než on. Je to odpad a urážka fanoušků. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Americké populární Kdo přežije jsem nikdy nesledoval a to zejména proto, že mě nejen na soutěžních pořadech ale i na dokumentech štve, že nejsou předabovány, ale pouze přemluveny a mým uším silně vadí slyšet dvojí jazyk naráz. Námět pořadu mě ale dost zaujal, a tak není divu, že jsem se dost těšil na českou verzi. Ta sice vsadila hlavně na rozmanitost jednotlivých soutěžících a bylo viditelné, že se jede na sledovanost kvůli bizarním situacím, jež dokáží vybraná individua mnohdy opravdu nechtěně vytvořit. Takže jsme ke konci sledovali spíš handrkování, než soutěž o přežití v divočině. Já se sem ale chodil primárně zasmát s cílem ty ostrovní kauzy pak probírat se spolužáky ve škole. A to byly ty nejlepší debaty. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vítěz potvrdil mé morální rozpaky ze hry. 1) Mám rád reality show jako žánr. Dobrá zábava typická pro televizi. Soutěžícím lze fandit, někdy diváci mohou do věci i vstupovat. Vítězem se stávají ti, kteří věci umějí nejlépe._____ 2) A v tom je jádro pudla. Abyste vyhráli v Survivoru, nesmíte vypadat jako slabý hráč - ostatní vás vyhodí, že je zdržujete. Nesmíte vypadat jako silný hráč - ostatní vás vyhodí, že je ohrožujete. Nesmíte lhát - ostatní vám nebudou věřit. Nesmíte ani mluvit pravdu - ostatní vás zneužijí. Musíte být nenápadný. Nesmíte si druhé znepřátelit - vaši bývalí soupeři rozhodnou ve finále, jestli vyhrajete vy nebo někdo jiný._____ 3) A to je největší úskalí z mého pohledu. Rád fandím nejlepšímu pracantovi, nejschopnějšímu diplomatovi, nejhezčí či nejsympatičtější postavě. Ale fandit tomu, kdo nejúspěšněji dokáže vodit druhé za nos, obelhávat, podrážet a zneužívat?_____ 4) A to nemluvím o různých manipulacích, k nimž dochází ze strany štábu. Je toho plný internet. Některé drobnosti jsou postřehnutelné na první pohled (způsob oznamování výsledků hlasování v kmenové radě), jiné si divák může snadno domyslet._____ 5) A tak nakonec platí staré známé pravidlo: soutěž je taková, jací jsou její účastníci. Když je casting úspěšný, je na co se koukat._____ 6) V první řadě Robinsona mi zúčastnění moc zajímaví nepřišli. Přidejte nevýrazného moderátora a celkově unylý průběh. No a vítěz jen potvrdil mé morální rozpaky z celé hry._____ 7) Vcelku vyčerpávající informace o formátu zde. ()

Hashirama

všechny recenze uživatele

Hele banány vole! Jídlo vole! Cukry vole! Oceňuju, že do tohoto projektu naše televize evidentně hodně investovala a má jasný cíl něco smysluplného vyprodukovat. Nejen proto mě mrzí, že divákovi předkládaná show nemá takovou úroveň, jakou by mít chtěla. A ne jen ve srovnání s originálem. Jednotlivé díly mají divnou kompozici, sestávají z jedné soutěže a zbytek vyplňují pasáže z ostrova, na svou délku jsou tak díly dost prázdné. Celková roztahanost pak vytváří dojem, že účastníci nemusejí hrát, na čemž se dle mého názoru s průběhem nic nezmění. Soutěžící jsou většinou dost nesympatičtí, typicky česká generace středního věku (sympatičtí jsou vyloženě jen ti mladí), proto je prázdnota dílů ještě více ke škodě. Soutěže jsou bez hudebního podkresu, prokládané zpovědí na kameru (vážně, zpověď na kameru uprostřed výzvy) a moderátor je naprosto nemožný. Češi to šoumenství prostě nemají v krvi a další takové projekty s radostí vynechám. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)
  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)
  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama