Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletá Faith se s pomocí kouzel ptá na jméno svého osudového muže. Postupně se objevují písmena, která dají dohromady jméno: Damon Bradley. Stejné jméno jí o později potvrdí věštkyně na pouti… O patnáct let později je Faith učitelkou a chystá se  její svatba s lékařem Dwaynem. Právě když si Faith v přítomnosti své budoucí švagrové kate zkouší šaty, volá bývalý spolužák jejího budoucího manžela – Damon Bradley…. Faith ani minutu neváhá a ve svatebních šatech odjíždí na letiště, odkud má Damon za chvíli odletět do Benátek. Z letiště volá Kate, aby jí přivezla pas a pár drobností, a Kate se rozhodne odletět s ní – její manželství s Larrym poslední dobou není nejšťastnější. Obě mladé ženy se ocitnou v Benátkách a Faith hledá Damona. Při tom náhodou narazí na jiného muže, který v ní okamžitě pozná ženu svého života. Když mu Faith řekne, koho hledá, prohlásí, že on je Damon Bradley. Faith je v sedmém nebi… Ovšem jen do chvíle, kdy jí mladík svěří, že se jmenuje Peter a za Damona se jen vydával, protože ji miluje. Rozzlobená Faith se chystá odletět domů. I Kate si mezitím našla kavalíra, Itala jménem Giovanni, který ji provází po městě a ukazuje památky. Těsně před odletem přichází Peter se zprávou: našel skutečného Damona, ale je třeba za ním odletět do Postiana, kde se nyní nachází. A tak Faith, Kate, Peter a Giovanni společně odjíždějí. Jenže jejich hledání a překvapením ještě zdaleka není konec… (TV Prima)

(více)

Recenze (135)

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších amerických romantických komedií, snad dokonce ta NEJ. Možná i proto, že toho s Amerikou nemá zas až tak moc společného. Podstatná část filmu se totiž odehrává v mojí milované Itálii, která je zde skutečně nádherně vykreslená. Všechno má spád, všechno má odpich a ústřední dvojice navíc skutečně vyvolává dojem, že k sobě patří. Zkrátka je to všechno takové přirozené, živé. Marisa Tomei je nádherná a taky nádherně praštěná. No a přiznejme si to, dámy, které z nás by se nelíbilo, kdyby nás po sluncem zalité zemi, kde je na každém kroku cítit moře, pizza a romantika, pronásledoval oddaně milující Robert Downey se štěněčím pohledem a nádhernými rty? No jo, nechala jsem se trochu unést :D ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Jednou za rok „strávím“romantickou komedii, jinak se tomuto žánru snažím obezřetně vyhýbat ve stylu upíra zřícího svěcenou vodu. Na druhou stranu mne tato taškařice vůbec neurazila a místy jsem se i od srdce zasmál (třeba když jeden z falešných Damonů se poživačně slunil u bazénku …a druhý megaborec s medailonkem poté vyrukoval na scénu). Dvojice hlavních hrdinů lehce přehrává, ale užívá si to stejně, jako divák jejich vrozených a neoddiskutovatelných sympatií. Italské prostředí, pro které mám slabost, dodává elegantní pikantnost a pohádkovou uvěřitelnost jejich osudovému příběhu lásky, pro které jinak chodíme do kin a usínáme s představami na polštáři. Je dobře, že se takové filmy točí, každopádně však svému osudu musíme jít vždy naproti. Tři a půl. ()

Reklama

Giggs 

všechny recenze uživatele

Jeden z mala podarenych americkych romkomov, ktory sa snaži brať všetky trapne, gyčove a presladene kliše tohoto žanru s ľahkosťou, humorom a nadhľadom. A nielen že sa snaži, ale ono to ako u jedneho zmala aj užasne funguje. Prijemne letne osvieženie v krasnom prostredi Apeninskeho polostrova s vydarenou hereckou zostavou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho jako etalonu rom-com, ale tohle je spíš road movie s lehoučkým nádechem Prázdnin v Římě. Marisa Tomei je velice půvabná a s Robertem Downeym si dobře notují, ačkoliv se tedy objeví až někdy po 45 minutách. U příběhu jsem se několikrát hlasitě smál, ovšem jen tam, kde je to cílené. Naštěstí to totiž tak přiblblé není jak jsem si myslel, ale možná jsem čekal více. Taky jsem očekával červenější hodnocení, toto je celkem optimální řekl bych...7/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ze starších romantických komedií rozhodně kvalitní kousek se sympatickou dvojkou Marisa Tomei + Robert Downey Jr. Na jednu stranu se nedá říct, že by to byl nějak převratný film (mezi romantickými filmy z 90. let se najdou určitě větší srdcovky, ke kterým se divák bude spíše chtít vrátit než právě k tomuto), ale premisa o tom, že je hlavní ženská postava od dětství přesvědčená, že se vdá za člověka jménem Damon Bradley a v dospělosti se bezhlavě vrhá na stopu po tomto tajemném muži, je sama o sobě dost zábavná. Navíc v podání kvalitních a okouzlujících herců je zkrátka film příjemnou jízdou. Co se týká námětu pátrání po „tom pravém“ mi film připomněl jiný výborný snímek Lásce na stopě (Serendipity), i když je fakt, že ten je ještě o kus povedenější a osudovější. Přesto, podobnost námětu se tam dá rozhodně vidět. Osobně jsem si Italské námluvy (Only You) moc užila a zpříjemnilo mi to večer. ~(4,1)~ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Robert Downey Jr. sa po prvýkrát objaví až v 45. minúte. (ČSFD)
  • Vo filme sa objaví zmienka o Prázdninách v Ríme. Okrem iného, Marisa Tomei sleduje muža, ktorého jej pridelil "osud" a volá sa Damon Bradley. Gregory Peck sa v Prázdninách v Ríme volá Bradley. (ČSFD)

Reklama

Reklama