Reklama

Reklama

Velmi temné období

(festivalový název)
  • USA Super Dark Times (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stredoškoláci Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) sú najlepšími priateľmi už odmalička. Pri jednom bežnom poflakovaní sa s dalšími chalanmi zo školy však dôjde k hroznej nehode a strach ich prinúti konať nerozumne a pudovo. Incident zanechá stopy na ich psychike a stáva sa počiatkom trhliny priateľstva, ktoré sa pod náporom obrovského tlaku výčitiek svedomia a postupne sa rozvíjajúcej paranoje začne meniť v sled násilných činov. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozjelo se to parádně, pak se to přirozeně přehouplo v soustředěnou psychologickou sondu aby se to následně v závěru sice uvěřitelně, ale trošku zbytečně přeladilo na čistě thrilleroidní vlnu.... Ale vůbec to není špatné. Vztahy mezi postavami jsou kvalitně nadhozené. Některé scény jsou nepříjemné. Jiné zase překvapivě empatické.... Někde mezi 3 a 4 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný režijní Debut.4 středoškoláci se jako obvykle poflakují venku v lese, ale dojde k strašné nehodě a jeden z nich zahyne. Od té chvíle to na všech zanechá psychické následky a začínají se ve městě dít čím dál divnější věci. Slušně natočené, moc hezky zahrané, místy i slušně napínavé a ke konci docela intenzivní podívaná zasahující do Slasheru. Žádná velká pecka, ale příjemné podívaní nepochybně.70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Mezi dětstvím, jinošstvím, dospíváním a dospělostí mají ležet ostré hranice zkoušek, smrti, činů, obřadů, příběhů, písní a soudů.“ (Jim Morrison).. Malý, ne tolik surreální Donnie Darko, příznivci různých teorií budou mít zase žně. Snové pasáže a neochota přivolat od jisté chvíle policii to nepatrně sráží, ale jako znepokojivý pohled na plíživou úzkost končícího dětství a bílá místa na jeho mapách to má co nabídnout. Ať už je, nebo není katana v rukou fakana, jste v tom sami a nějak to musíte přežít.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodinka a něco docela ušla. Nejednalo se sice o nic převratného, ale film nabídl fajn atmosféru, příjemný retro look a celkem obstojné herecké obsazení. Jenže místo toho, aby ovzduší mezi účastníky tragedie houstlo a film spěl k nějakému smysluplnému závěru, přišel zvrat, který mi do konceptu vůbec nezapadal a spíš to vypadalo, že tvůrci najednou nevěděli kudy kam a vzali zavděk tou nejomletější slasherovou historkou. Škoda. Phillips si vybral pro debut trošku těžší látku a příliš neobstál, ale i tak se v některých momentech jeví zajímavě, tak to třeba příště bude lepší. 40% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa snímku, ktorého príbeh sa opiera o tragickú udalosť a následnú transformáciu osobnosti, nepodarí zasiahnuť diváka, jeho emócie zostanú až na pár pasáži, prevažne bez výkyvu, zrejme len ťažko možno očakávať, že naplní svoje ciele. Škoda, že to nevypálilo ako taký “Alpha Dog”, ktorý síce nie je spracovaním úplne podobný, no tématicky by sa “možno” mohol mierne zrovnávať. “Super Dark Times” je dobrou voľbou, no rozhodne nie výbornou. Inak musím povedať, že Owen Campbell zvládol svoju úlohu na výbornú. Človek by ani nepovedal, že to “iba” hrá .. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama