Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V hororovém žánru prostředí pitevny, márnice a krematoria vždy tvůrce přitahovalo a přitahuje i nadále. I v české kinematografii máme jeden takový, dokonce ceněný, kousek pod názvem 'Spalovač mrtvol' (1968). Český distribuční název dalšího snímku už ledasco napovídá, o čem že to vlastně všechno zase bude. Vymítání ďábla tu máme však pouze na začátku, v podstatě jako takový malý prolog. A tak, když už tímto víme oč běží, můžeme se plně vcítit do situace mladé Megan Reed, coby nové zaměstnankyně právě ve výše představeném zařízení, kde se začnou dít věci vskutku podivné a vlivem prostředí děsivé. Námět je tedy daný a příběh pro správné uchopení značně jednoduchý. Samozřejmě hýří předvídavostí, neboť v jádru věci nepřináší nic nového, avšak atmosféru a napětí buduje dobře a diváka zbytečně nezatěžuje složitostmi. Ocenění si zaslouží Kirby Johnson, která ve své roli využila své schopnosti takzvané hadí ženy. V určitých záběrech si tvůrci CGI efektem sice dopomohli, ale jinak je veškeré její zkroucení a vykloubení kloubů skutečné. Klobouk dolů. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No hned druhý horor mě vrátil do reality, byla to doslova zábava jak v márnici. Do té je přivezena mrtvola posedlé holky a začíná strašit a později zabíjet, aby si vyspravila tělo. Stokrát ohrané lekačky (blikne světlo a něco se objeví na kameře, nefungující technika), neoriginální potvora, neoriginální telekinetické vraždy a díry ve scénáři - proč démon nezabije hrdinku a proč ta nezvedne prdel a neodejde pryč? Dvě hvězdičky za povedenou atmosféru moderní márnice, celkem sympatickou hrdinku a solidní finále s happyendem! Jinak slabý průměr u kterého mě xkrát napadlo jak snadno by si s takovou třetiřadou démonkou poradili Dean a Sam Winchesterovi. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Založený na špatných lekačkách a nepříliš poutavém ději. Linka vraždění, na které vás nic moc nepřekvapí, mrtvolka nezáživná a hlavní postava odolná proti ohni. Na to, že jsem byla na snímku v kině, ve mně žádný dojem nenechal a přitom potenciál márnic je tak obrovský. Navíc gratuluji překladatelům názvu filmu. Se spáry ďábla to má pramálo společného. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Díky prostředí, sympatickým hercům a slušným vizuálním efektům se Ve spárech ďábla vykřesal z průměru na o jednu příčku výše. Jako celek však nic zajímavého nepřináší a hororový fajnšmekr by se mohl i nudit. Já sice zbožňuju horory, ale nejsem ani tak náročný a ani  tak zběhlý, abych se za fajnšmekra považoval. Tudíž musím uznat, že film temnou a místy napínavou atmošku měl, a proto si aspoň tři hvězdy zaslouží. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co naplat, prostředí márnice zkrátka dělá divy, a to bez ohledu na celkovou kvalitu filmu, respektive, skutečně většinou u dané podívané márnice minimálně zkvalitní atmosféru a napětí, což se nakonec potvrdilo i v případě tohoto snímku, kde navíc ony působivé prostory mají prakticky dominantní roli, takže si zde v tomto ohledu divák užije dost a dost. The Posession of Hannah Grace lze tak právě především díky tomu považovat za poměrně funkční horor, jen tedy s krapet nevýraznější zápletkou, kdy jsem se hlavně těšil na nějaké to pořádné vynímáníčko, ovšem o tom je to jen úvodních pár minutek, pak se to ale změní spíš na takové to klasické, nepřekvapivé bubákování, které by bez zmiňovaného prostředí bylo ovšem hodně slabé. Spád filmu bych pak označil za kolísavě pochybný, příliš se nepovedla ani závěrečná gradace, úmrtí jsou nudná a neefektní, jinými slovy, potoků krve se zde nedočkáme, a co se obsazení týče, ústřední hrdinka je sympatická a pohledná, ale zůstala v tom tak nějak osamocena, prostě ani casting nic moc. Této podívané zkrátka chybí koule, něco zajímavého, poutavého, je z toho cítit až příliš nenápaditosti a málo tvůrčí kreativity, na druhou stranu to ale nepůsobí ani nějak lacině, vyloženě nudné to také není, takže zkrátka takový slabší, nevýrazný průměr, který od průseru zachraňuje opravdu hlavně prostředí márnice. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Kirby Johnson získala roli Hannah na základě své taneční průpravy a schopnosti vykloubit si ramena a všelijak pokroutit tělo. Díky tomu, je prý většina poloh těla Hannah reálná a jen minimum z nich bylo vytvořeno pomocí digitálních efektů. [Zdroj: časopis Cinema 01/2019] (ČSFD)
  • Fiktivní „Bostonská metropolitní nemocnice“ uvedená ve filmu, je ve skutečnosti Bostonská radnice (tShay Mitchell). (ČSFD)

Reklama

Reklama