Reklama

Reklama

Pronásledovaná

  • Kanada Full Circle (více)

Obsahy(1)

Psychohorror o ženě, která nešťastnou náhodou přispěje ke smrti své osmileté dcerky. V následném šoku opustí manžela, koupí si dům v západní čtvrti Londýna a hodlá tu začít nový, minulostí nezatížený život. V jejím novém domově se však začínají dít divné věci, které hrdinka - a spolu s ní i divák - zprvu přisuzuje jakýmsi nadpřirozenbým silám a tajemné hrůzostrašné minulosti domu samotného. Julie začne ve svém pátrání onu krvavou minulost odhalovat, ale tím začne odhalovat i nepříjemnou pravdu o sobě samé.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rosemary má dcerušku, ta se však po snídaňovém incidentu odebere na onen svět. Mamině z toho pochopitelně trochu hrábne a bez manžela se snaží začít nový život v právě zakoupeném domě. A jelikož se pohybujeme ve vodách duchařského hororu, musí být jasné, že v něm hrdinka nebude tak úplně sama... Slušná, ale pořád jen průměrná, bubácká story, která je dobře obsazená a hezky natočená, bohužel však ztrácí kredity na prvku nejdůležitějším - na samotné atmosféře. Čekejte hodně kecání, dlouhé záběry a jen několik nenápadných mordů maskovaných za nehody. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pomerne silná tematika z konca sedemdesiatych let. Spíš statická, ale napriek tomu dosť výrazná Mia Farrow. Vedľajšie postavy sú dosť v pozadí. Jedine so záverom nie som úplne vyrovnaný (aj keď som to tušil). Pomerne dobre nakomponovaná hudba. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitný a atmosférický britsko-kanadský horor podľa knihy Petra Strauba s kúzelnou Miou Farrow, ktorá bola vtedy na koni (Rosemary má dieťatko, Veľký Gatsby s Redfordom). Okrem nej v tomto komornom filme narazíte už iba na zopár ďalších hercov, ale vôbec to nevadí, i vďaka formu snímka disponuje zovretým, uceleným drajvom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Televizně vypadající duchařina, ve které se příliš mluví a investigativně pátrá po příčinách. Hektická hospodyňka Mia Farrow nedokáže zabránit smrtelné nehodě své dcery a ze svého selhání se psychicky zhroutí. Po návratu z ústavu udělá za životem tlustou čáru, opustí manžela, koupí si dům a chce začít nanovo. Příběh by měl a pravděpodobně chtěl pokračovat tak, že v domě straší a původcem zla může být ta mrtvá dcera, ale... Všechno strašení spočívá v banálních drobnostech jako je zapínání radiátoru, který Mia vypnula nebo v přeludech na ulici, kdy má dojem, že svou dceru kdesi zahlédla. To je opravdu málo na to, abych si o ni začal dělat starosti. ;-) V ději je příliš mnoho dalších postav, které to strašení nějak fatálně zasáhne a vlastně jsou ve větším ohrožení než hrdinka. Ta se docela klidně vyptává lidí na historii svého domu, čte si v knihovně staré noviny nebo tahá informace ze staré spiritistky, která už je z ní úplně na mrtvici. Všechno je to takový uspokojivý solidní průměr s jedinou velmi nadprůměrnou scénou, která se bohužel odehraje hned na začátku. 60% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Subtilní a pomalu plynoucí klenot, plný drobných detailů, které dávají dohromady děsivou skládanku. Inteligentní sedmdesátková duchařina s éterickou Miou Farrow, kde méně znamená více. Nic pro netrpělivého diváka lačnícího po laciných lekačkách. Zapomenutý film s dechberoucí kamerou Petera Hannana, která maximálně využívá možnosti širokoúhlého formátu Cinemascope a nádhernou klavírní a syntezátorovou hudbou Colina Townse. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Julia" od Petera Strauba. (Hans.)

Reklama

Reklama