Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když jsem vyrazil do kina na snímek "Pod vodou", opravdu jsem nečekal, že dostanu až tak nudný film. Ano, slyšíte správně. Trailer sice láká na parádní akci a hrátky s vodními příšerami, ale samotný snímek je strašně fádní a nezajímavý. Ale nějaká ta pozitiva samozřejmě má. Jedním z nich je určitě Kristen Stewart. Ta má podobně jako Robert Pattison problém s tím, že se nějak musí zbavit své "Twilight" image, která dost výrazně ovlivňuje diváky jejích filmů. A tady se jí to celkem daří. Kompletní změna vizáže jí tady rozhodně pomohla a po delší době má tak možnost představit postavu, která není otravná nebo vyloženě divná. Herecky jí navíc pomáhá i Vincent Cassel, který si odvádí svůj standard a drží "Pod vodou" těsně "nad vodou". Protože jinak je to celkem otrava. Začátek sice vypadá docela slibně a exploze na vrtu poskytují celkem solidní zábavu. V momentě, kdy se však příběh přepne do týmové polohy, kdy se všichni snaží zachránit své krky, scénář dost výrazně skřípe. Nejde ani tak o to, že by byl nelogický, ale celkově je nepřekvapivý a zdlouhavý. Tvůrci se sice nebojí zabíjet postavy, ale kreativitu v těchto úmrtích rozhodně nehledejte. Buď tam někomu praskne maska, nebo někdo jiný vybouchne. A tenhle postup se opakuje prakticky od začátku filmu až do jeho konce. I díky tomu nemáte moc šancí, abyste si užili monstra, která na dně oceánu čekají. Tady jsem se nechal nachytat a z trailerů jsem čekal jen nějakou velkou chobotnici. Ve finále jsem dostal variaci na "The Trench" z Aquamana. Pokud jste film viděli, ale název vám nic neříká, pak si zkuste vzpomenout na bouři na moři, světlice a cestu za Atlannou. Být to celé více v duchu hororového konce, pak bych šel možná s hodnocením o něco málo více. Takhle čistý průměr a "Underwater" už nikdy vidět nepotřebuji. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok roka a hneď prekvapko. Už s trailerov bolo jasné, že to bude niečo na spôsob béčkových sci-fi hororov s 80tých rokov ako Leviathan alebo DeepStar Six. No nakoniec som dostal skôr mix Scottovho Votrelca a Cameronovej Priepasti. Nie lenže kamera, atmosféra, dlhé tmavé koridory, skafandre či mimozemšťania trochu pripomínajú Votrelca, ale dokonca je hlavná hrdinka žena a rovnako ako Ripleyová, aj ona tu beha v gaťkách a vyhodí stanicu do vzduchu. Oceňujem aj to, že režisér viac kládol doraz na budovanie napätia ako na divoké predvádzanie mimozemšťanov. Toto je typ filmu, ktorý mám rád a títo unterwasermani ma celkom upútali. Fanúšikom Votrelca určite odporúčam. 75% - 4* ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cha vědci šli bádat na dno oceánu a najednou na ně udělal baf nějakej místní bubák. Jestli film měl za cíl nechat před kamerou Kristen v kalhotkách, tak bomba, mám rád ambicozní filmy, ovšem otázkou zůstává jestli tohle byl skutečný cíl filmu, protože mě žádný další moc nenapadá. Přišlo mě to, jako kdyby se tvůrci nemohli dlouho rozhodnout, zda to bude víc baf baf horor a nebo jakási přepracovaná Koule z roku xy, případně další filmy. Ne, že bych to jako dívak zapích a rezignoval na dění na plátně, na druhou stranu občas jsem se musel usmívat nad myšlenkama hlavních hrdinů. Já fakt s tím hodnocením nevím, občas to má tísnovou atmosféru, ale pak se to zkazí nějakou debilitou, dialogama ala retardov, nějaká ta lekačka, aby se holky v kině neflákaly. Budu za dobráka dám tři, ale je to o Kristeniný prsa. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Štandardná úteková akčná hra v štýle "Zachráň sa kto môžeš!". Nad hladinou ju ako-tak drží pomerne dlho ledabolo pricapená eko agitačná veta v štýle: "Naša nenásytnosť pri dobývaní morského dna bola neúnosná". No do hlbín ju zráža explozívny záver. Pri ňom sa už na životné prostredie nijako nehľadí. Oceňujem však začiatok a koniec zostrihaných útržkov správ, trefne poukazujúci na politiku nadnárodných mega spoločností, dobývajúcich neobnoviteľné zdroje energií. Tie ututlávajú a zamlčiavajú o povahe a dôsledkoch ničenia Zeme čo len môžu. A zaujímavé je aj nepriame poukázanie na nedostatočné bezpečnostné opatrenia  takýchto mamutích firiem. Ak by ku koncu totiž ostalo nažive viac zamestnancov vrtno - ťažiarskej firmy, tak etické dilemy koho spasiť a koho obetovať by nemali konca-kraja. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu mizernymu hodnoceni jsem cekal sracku z ranku vsech tech mega zraloku, ultra anakond a podobne a nakonec hodne prijemny prekvapeni. Film se s nicim nesere, jeste se ani nepredstavi postavy a uz jde vsechno do sracek a zacne v podstate neprerusovana 90 minutova jizda za zachranou. Prekvapive vetsi atmosferu ma pohyb ve stanici nez pod vodou, protoze to prvni pripomina Vetrelce, kdezto ve skafandrech se vlastne nic moc nedeje, i kdyz reziser zvlada budovat slusne stisnenou atmosferu. Co se tyce hercu, nejaky budovani postav tu je uplne upozadeny a je to vlastne fuk, na postavach vam vlastne vubec nezalezi, nicmene je fajn, ze neni uplne odhadnutelny, kdy kdo zarve. A prekvapive skutecne nejlepsi je Stewart, ktera fakt hraje, jak kdyz si spletla zanr a jako bonus tu vetsinu casu lita jen ve spodnim pradle. Je trochu skoda, ze vlastne nema moc co ukazat, ale to je detail. Naproti tomu Cassel tu je naprosto nevyuzitej. A Miller aspon obcas trochu pobavi. Prekvapive se povedly i monstra, tvurci je chytre moc neukazujou, ale i kdyz je na ne nejakej vetsi zaber, ostudu rozhodne nedelaj, po trikovy strance jsou zvladnuty slusne. Takze i pres par hluchejch mist fajnova jednohubka a za me spokojenost. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen už na jaře roku 2017, ale po té, co Disney převzal 20th Century Fox, bylo uvedení odloženo. (ČSFD)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama