foto

T.J. Miller

  • nar. 4.6.1981 (36 let)
    Denver, Colorado, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Todd Joseph "T. J." Miller (narozen 04.06.1981) je americký herec a stand-up komik.

Miller se narodil v Denveru, ve státě Colorado. Navštěvoval Graland Country Day School, East High School a George Washington University ve Washingtonu, DC, kde byl členem komediální skupiny G.W.U RECESS a spolku Phi Sigma Kappa.

Miller  o své arteriovenózní malformaci, na pravém frontálním laloku, blíže veřejnost seznámil v Pete Holmes podcast, 28. října 2011. Sobě vlastním bezohledným humorem, se v něm třeba zmiňuje o tom, jak byl nesnesitelný při natáčení YOGI BEAR (2010) na Novém Zélandu, protože díky  této cévní anomálii nemohl spát. Operace mozku byla úspěšná, i když s 10% pravděpodobností úmrtí.

Miller se často objevuje jako člen "kulatého stolu" v televizním pořadu CHELSEA LATELY (2007). Měli jsme možnost ho vidět v roli Marmadukea Brookera v televizním seriálu CARPOOLERS, v 13 epizodach na ABC v letech 2007-2008. 28 října 2011 a 14 června 2012 zasedl do pohovky jako stand-upista u Conana. A 15. listopadu 2011 měl TJ Miller se svým stand-up vystoupením "NO REASON" premiéru na Comedy Central. Který měl poměrně úspěch i u kritiků. Miller hrál i v televizním seriálu stanice Fox The GOODWIN GAMES postavu Jimmyho Goodwina.

Filmového debutu se dočkal ve snímku  CLOVEFIELD, kde se objevil na obrazovce jen pár minut, ale jeho hlas byl slyšet v téměř každé scéně. V roce 2009 hrál Cessna Jima ve GOODS : LIFE HARDS, SELL HARDS. A ulítlého grindcore hudebníka Roryho  v komedii Mikea Judge  EXTRACT. V roce 2010 propůjčil hlas Tuffnutovi v animovaném filmu JAK VYCVIČIT DRAKA, i v jeho druhém pokračování a televizním seriálu společnosti Dreamworks. Také se objevil ve vetší roli kamaráda hlavního hrdiny, ve snímku SHES OUT OF MY LEAUGE. Zahrál si i po boku Jacka Blacka, postavu Dana v GULLIVERS TRAVELS. Vedlejší postavu Rangera Jonese dostal už ve zmíněném napůl hraném a na půl animovaném snímku YOGI BEAR. Ve vedlejších rolí ho můžete vidět i ve snímcích  Seeking a Friend for the End of the World, Rock of Ages, Transformers 4.

V současnosti ztvárňuje zbohatlého bohéma a mentora všech pošahaných geeků, Erlicha, v komediálním seriálu SILICON VALEY na HBO. A pracuje na snímcích PAŘBA V MEXIKU, digitálním animáči BIG HERO 6, hororovém animáči HELL A BACK, nebo na očekávané komedii JASON NASH SE ŽENÍ.

Petr "geklon" Čeček

Herecká filmografie

Filmy

2019 How to Train Your Dragon 3
2018 Ready Player One
2017 Emoji ve filmu
T.J. Miller: Náfuka k popukání (TV film)
2016 Deadpool
Pařba o Vánocích
2015 Hell & Back
2014 Dragons: Dawn of the Dragon Racers
Jak vycvičit draka 2
Jason Nash Is Married
Pařba v Mexiku
Transformers: Zánik
Velká šestka
2012 Hledám přítele pro konec světa
2011 Beznadějný trouba
Day in the Life of a Female Comedian, A
Doba ledová: Mamutí Vánoce
I'm Having a Difficult Time Killing My Parents
2010 Dostaň ho tam
Gulliverovy cesty
Jak vycvičit draka
Legend of the Boneknapper Dragon (TV film)
Méďa Béďa
Na tuhle nemám
Successful Alcoholics
2009 Kšeftáři
Mint in Box
2008 Monstrum

TV seriály

2017 Crashing (TV seriál)
The Road (S01E02)
Artie Lange (S01E01)
Silicon Valley (TV seriál)
Server Error (S04E10)
Hooli-Con (S04E09)
The Keenan Vortex (S04E08)
další epizody (10)
2016 Silicon Valley (TV seriál)
The Uptick (S03E10)
Daily Active Users (S03E09)
Bachman's Earning's Over-Ride (S03E08)
další epizody (10)
2015 Silicon Valley (TV seriál)
Ženské problémy (S02E04)
Změna strategie (S02E01)
2014 Garfunkel and Oates (TV seriál)
Silicon Valley (TV seriál)
Test v praxi (S01E07)
Střet zájmů (S01E05)
Produkt pro širokou veřejnost (S01E01)
2013 Goodwin Games, The (TV seriál)
2012 Gorburger Show, The (TV seriál)
Harder Than It Looks (TV seriál)
Jak vycvičit draky (TV seriál)
Městečko Záhad (TV seriál)
2009 Liga snů (TV seriál)
=3 (TV seriál)
2007 Carpoolers (TV seriál)

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
2013 This Is Not Happening (TV pořad)
2011 Funny as Hell (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace