Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, z láhve vodky džina nevyvoláš. V lepším případě si uženeš kocovinu anebo v tom horším, je-li onen mok neznámého původu a v neoriginálním balení, třeba nějaké milé zdravotní potíže. A pokud ji najdete několik kilometrů pod mořskou hladinou ve vraku ruské lodi, doporučuji ani neochutnávat. Mohlo by se vám stát, že zmutujete do strašlivých potvorů s chutí na lidskou krev. Poněkud za vlasy přitažená zápletka s absurdně superúčinným mutagenem je vyvážena zejména poctivou prací "latexového" trikaře a povedenou atmosférou podmořské stanice. A vzhledem k tomu, že scénář si na jedné straně nehrál na hlubokomyslnou divadelní hru k zamyšlení a na straně druhé nenabídl ani besídku z psychiatrické léčebny v Bohnicích, byl jsem minimálně příjemně pobaven. Na vykrádání vetřelců a věcí zvysoka kálím své "A co jako?" Čtyřková zábava. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nezáživná variace na The Thing, která se zbytečně dlouho rozjíždí, zbytečně se fixuje na nesympatické postavy, kterým do poslední chvíle ani pořádně nevadí, že je něco vraždí a konzumuje. Asi proto, že ani samotná potvora není zdaleka tak děsivá a nechutná, jako ta ze známějšího bratříčka. Závěrečná honička působí místy nechtěně směšně a korunu tomu dává dost nepovedený závěr s trapným KO. K dobru musím akorát přičíst poctivé kulisy a efekty a tradičně kvalitní hudbu Jerryho Goldsmithe, která se ale často k filmu moc nehodí - zejména ten přehnaně heroický závěr. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Parazit na Cameronově Propasti od tvurců Vetřelce a Věci. Čili narychlo spíchnutý blábol vytvořený za účelem se svést na slavnějším filmu a nahrabat si co nejvíc prašulí. A taky to podle toho vypadá. Něco pořádného se začne dít až zhruba po 60% filmu. Chybí gradace napětí. Pořádný záporák. I příšerka není nic moc. Celkem ucházející herci a slušný rozpočet už tuhle slátaninu nespasí. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Příběhem někde mezi Vetřelcem, Věcí a Propastí. Atmosférou ale zdaleka svých vzorů nedosahující. Za pozornost rozhodně stojí propracované interiéry podmořské základny, které měl na svědomí slavný filmový výtvarník Ron Cobb, a z větší části také práce Stana Winstona. Hlavně první fáze obludy jsou patřičně hrůzostrašné. Finální monstrum ale nikdy nevidíme tak nějak v plné kráse, a z jednodlitývh bleskových záběrů se mi zdálo trochu moc komplikované a neohrabané. A pak je tu ještě ukázkové obsazení pojící v sobě to nejlepší z hvězd nižší svítivosti:) ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, které mixuje scény z kultovních filmů (především Vetřelce), Ti ignorující žraloci na závěr byli fakt zážitek, věřím, že tvůrci chtěli, aby se divák pobavil a těmi odkazy vlastně vzdávají hold kultovním snímkům... A divák se nad tím "promyšleným" scénářem skutečně baví. Zajímavá je účast spousta známých tváří... Po pravdě jsem chtěl původně hodnotit za tři, což by asi více odpovídalo, ale za nadhled Jerryho Goldsmithe přidávám jednu hvězdu a za nebývale chytlavý motiv k závěrečným titulkům (A lot better) tu druhou... Prostě ten člověk dělal pro každý film maximum bez ohledu na jeho hloubku... :-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)

Reklama

Reklama