Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka základní školy v Berouně s pečlivě pěstovaným mindrákem ze své nadváhy dostane na pražském kurzu burlesky příslib stát se atraktivní. Vezme to jako terapii pro sebe a potažmo i pro problematického žáka, se kterým se dostala do konfliktu. Bětka dojde k názoru, že problém se nevyřeší, když ho budou skrývat, ale když se odhalí. I kdyby to mělo být doslova. Okolí ale není na nahotu „tlusté holky“ připravené a Bětka tvrdě narazí… Podaří se jí dokázat sobě i ostatním, že tlustá neznamená postižená nebo snad dokonce nesvobodná? A že terapie odhalením může fungovat? (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV film o macaté učitelce, který svůj malý komplex, který ji dává sežrat komplet okolí , začne řešit tím, že se přihlásí na kurz burlesky ... námět je teda hodně originální, nejvíce hvězd dám za odvahu hlavní představitelce Evě Hacurové, která šla skůží na trh doslova. Mírně erotické, lehce úsměvné, ale překvapivě víc psychologické a vážné dotýkajících se témat jako jinakost, sebevědomí a zakomplexovanost . Odvyprávěné poutavě a hrozně mne pobavilo účinkování Show Jana Krause. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě dosud neznámá Eva Hacurová si mě získala pravděpodobně navěky. Sympatická osoba, výborně hrající s parádním hlasem (netuším, zda dabuje, ale takový hlas by se mi v dabingu líbil), neokoukaná tvář, kterou snad budeme vídat častěji, protože je skvělá! Za ni a za Sabinu bych dala plný počet, však jedná se o televizní počin, u kterého jsem nějaké mušky vnímala, každopádně poselství chválím, realita chování žáků i rodičů a "přátel" školy k pedagogům bývá i horší, což je smutná vizitka dnešní doby a o trendy kultu těla a vlivu sociálních děsně happy sítích na citlivější duše škoda mluvit. Až budou krávy lítat je fajn hořká komedie, nejen pro holky. Ze sympatií zvedám na 4. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě zdařilý start televizního návodu k tomu jak si nepodělat život. Ženskou rukou vedené znázornění citlivého, ale ne neobvyklého, tématu….trošku pohádka, trošku přitažené za vlasy, trošku moc televizní, ale určitě ne špatné. Trefa, co se týče hlavní představitelky (civilní projev). Trefa, co se týče prostředí (učitelka/burleska). Trefa, co se týče poslání (přijmutí osobního mindráku). Uvidíme, s čím přijdou zbylé příběhy cyklu, ale zatím nezbývá než dodat: „proč ne?“ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nepravděpodobná historka, která ale má své pevné místo v moderních příbězích dneška. Poměry na maloměstské základce budou vždycky výživné, těch malých velkých pánů, pokryteckých učitelek, zakřiknutých ředitelek a nevybouřených děcek máme všichni kolem sebe dost a dost. Osvěžením je příběh z prostředí burlesque a to je vykresleno dostatečně atraktivně na to, aby se případný zájemce nechal inspirovat a vydal se v jejích stopách. Některé postavy šustí papírem, jiné jsou jako vystřižené ze života. Chytře je zakomponovaná show Jana Krause. ()

yarca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem ze školství, a proto nadšení velký! Až tak velký, že jsem dala 4*. Protože my ze školství víme, že tohle všechno se tam fakt může stát. Protože vy opravdu můžete narazit na fracka, abyste zjistili, že za jeho chováním je něco víc. A pokud jste učitel tělem i duší, snažíte se mu pomoct. A někdy se vám to vyplatí a jindy ne... A proč "jen" 4* a ne 5? - Protože ta koncentrace průserů už byla až moooc velká. Ale zas chápu, že se to muselo holt vhňahňat do 84 minut. A velkou zásluhu na tom, že se to navzdory kumulaci průserů povedlo, mají hlavně neuvěřitelně uvěřitelná hlavní hrdinka a její matka. (Mmch, kolega tělocvikář se taky povedl. 😀 Je to esence všech tělocvikářů, co mi kdy přišli do cesty. 😂) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Burleska, o kterou v příběhu jde, je literární, literárně-dramatický nebo hudebně-dramatický žánr zábavy, zobrazující komické a fraškovité příběhy se záměrem zlehčit realitu nebo zesměšnit její jevy. K dosažení tohoto cíle autoři využívají také prostředky varieté, kabaretu a striptýzu. Burleska má uměleckou hodnotu jen tehdy, je-li spojena s nadsázkou, ironií, parodií a satirou. (sator)

Reklama

Reklama