Reklama

Reklama

Children of the Corn: Runaway

Trailer

Poté, co se děti zmocnili celého Gatlinu a vyvraždili většinu dospělých, rozhodli se následovat „Toho, jenž chodí mezi řádky“ do pole s kukuřicí. Ne však všichni. Těhotná Ruth se rozhodne skoncovat s dětským kultem a prchnout co možná nejdále od Gatlinu i Zla, které ho ovládá. Třináct let se jí dařilo žít i se svým synem Aaronem v anonymitě, cestovali z místa na místo, až je jejich kroky zavedli do malého městečka Luther v Oklahomě, kde by chtěli konečně žít normální život. Ruth si najde práci v místní autoopravně, je jim umožněno bydlet v jednom starém domě a strašně ráda by poslala Aarona konečně do školy. Jenomže její temná minulost ji dostihne i zde. Nejprve se jí začnou vracet krvavé vzpomínky a následně si povšimne, že se děti v Lutheru začnou chovat divně. Zvláště pak má divný pocit vždy, když se nedaleko objeví roztomilá holčička ve žlutých šatech. Je jasné, že „Ten, jenž chodí mezi řádky“ jí nedá pokoj už nikdy, pokud se mu ještě jednou nepostaví a nebude bojovat o svůj i synův život… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po úniku z Gatlinu sa musí Ruth (Marci Miller) spolu so synom, ktorý sa jej medzičasom narodil, skrývať. Po dlhých rokoch sa konečne usadia v malom mestečku, kde si Ruth nájde prácu a dostane aj starší dom. Netrvá ale dlho a začnú sa okolo nich diať podivné udalosti, pri ktorých sú vždy prítomné deti. Ruth je jasné, že jej najhoršia nočná mora sa ešte neskončila a so synom ešte stále nie sú v bezpečí. - Prekvapivo podarený sequel k jednej z najslabších hororových sérií. Hlavná postava je velmi sympatická a dobre zahraná, krvi tu je velmi pekné množstvo a miestami sa nájdu aj atmosférické scény. Na to, že ide o video film, je to aj celkom slušne natočené a velmi sa mi páčil nový soundtrack, ktorý je oproti pôvodnému soundtracku ovela kvalitnejší. Režisér už nejaké horory natočil a tu sa jeho skúsenosti pri nízkom rozpočte zúročili, takže dúfam, že nabudúce dostane viac prostriedkov a ja si jeho nasledujúci projekt s radosťou pozriem. Len škoda, že tých hororov na základe diel Stephena Kinga v poslednej dobe vzniká strašne vela a toto je tak nevýrazné, že sa to medzi nimi stratí. + herečka z Most Likely to Die ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tahle kukuřičná série, šla celou dobu tak nějak mimo mě. Vybavuji si,  že v dětství jsem viděl jeden díl, jednalo se zřejmě o díl pátý a od té doby, jsem se k tomuhle Hororu už nevrátil. A co jsem se tak díval, tak ty předešlé Kukuřičné děti, za moc asi nestojí. Každopádně, brzy má vyjít v pořadí 11. film, má se zřejmě jednat o remake, vypadá to i na vyšší rozpočet, takže jsem zvědavý a právě proto, jsem dostal chuť na tenhle zatím poslední díl. Není to úplně nejhorší, jsou tu dvě solidní, krvavý vraždy (jinak ale to, že namachrovanýho černouška, dokáže sejmout i malá holčička, to je prostě k smíchu), Marci Miller, když nebyla zrovna zpocená a umaštěná od oleje, tak nevypadala nejhůř (v reálu pěkná modelka), ale jinak je to přesně celé takový vidlácký, přímo točené pro lidi z amerického prdelákova, kteří si to DVD v místním, špinavým lokálu, za pár babek koupí. A na ty low 360p záběry z dronů, jsem už celkem alergický. Neurazí to, ani nenadchne. A že nemám moc rád děti v Hororech, na ten remake se celkem těším. (127. hodnocení) Edit 29.3. 2023 - remake otřesný. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nikto nečaká nový film, nikto si ho neželá a aj tak vždy príde. Deviaty diel je klasickým príspevkom do ságy, kombinujúci fádnu zápletku, koncentrovanú nudu a remeselne podpriemerný vizuál, komplet v štýle druhého, tretieho, šiesteho a siedmeho dielu. Atmosféra je nulová, v auguste na Miletičke je viac kukurice než tu a vraždy sú smiešne a často spojené s nezmyselnými snovými flash-forwardmi. Kým Genesis bol prekvapivo záživný diel, toto je vatová nuda. Prečo vlastne ešte nikto nenakrútil prequel? 3/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jubilejné desiate pokračovanie Kukuričných detí, a na moje počudovanie celkom dobré. V porovnaní s debilnou deviatkou „Genesis“ to bolo pre mňa až pohladenie po duši. Blondínka pochádzajúca z Gatlinu, ktorá kedysi patrila k vraždiacej detskej sekte, ako tehotná utiekla a po rokoch sa jej podarilo aspoň ako tak usadiť v malomeste a nájsť si prácu. No musí bojovať aj o život svojho syna, pretože deti sa chovajú akosi divne a mŕtvol pribúda. Takže minulosť sa vrátila. O tejto časti sa našťastie konečne nedá povedať, že by s Kukuričnými deťmi nijako nesúvisela. Scenár nie je síce úplne ideálny a pomaly to speje k predvídateľnosti, no záverečné minúty ma aspoň trochu prekvapili. Vrážd je našťastie dostatok a film ma nenudil, čo sú vlastne najväčšie plusy. Keby boli všetky novšie pokračovania (čiže od štvorky vyššie) aspoň na takejto mierne nadpriemernej úrovni, tak by séria v takomto bahne určite nebola. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sedm let jsme si museli počkat, než se někdo odhodlá a natočí další díl této, kdysi docela oblíbené série. S každým následujícím dílem, však tato obliba postupně upadala, protože jejich kvalita byla opravdu různorodá. Já však patřím k těm, kteří na Kukuřičnými dětmi nikdy nezanevřeli. Desátého přírůstku do této „rodiny“ se ujal John Gulager, režisér který už má v hororovém žánru něco za sebou, takže jsem očekával další alespoň průměrnou podívanou a tak se nakonec i stalo. Přestože zatím na tento film nejsou příliš kladné ohlasy, já byl spokojený i tentokrát. Nevím, možná to bylo tím, že po skvělém prvním díle jsem se nakonec smířil s tím, že mé nároky nesmí být u Children of the Corn přehnaně vysoké. Kromě dramatické vložky s obtížemi, se kterými se Sandy (tedy Ruth) a Aaron museli vypořádat během svých toulek a neustálého skrývání, však diváci hlavně očekávali i nějaké ty vraždy, krev a hlavně poživatelnou atmosféru. No a toho se nám tu dostalo v míře, popravdě nepříliš velké. Je tu sice k vidění několik mordů, které má na svědomí dívenka ve žlutých šatech, které lahodily mému oku a ani ty vzpomínkové sekvence (vidiny) nebyly vůbec špatné, ale ta omáčka okolo místy trochu nudila. No a zvláště závěr považuji za nepříliš zdařilý. K dobru však přičítám i scény z bistra, kdy se servírka Sarah zrovna moc nemazlila s buranskými hosty. Jen kdyby ty herecké výkony nebyli tak suché. Kromě hlavní hrdinky a té malé holky tu totiž nebyl nikdo, kdo by mě nějak výrazněji nadchl. Children of the Corn: Runaway ostudu celé sérii dle mého neudělal. Už tu byli k vidění i horší díly. 50% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama