Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seok-do Ma (Dong-seok Ma) je nevybíravý policejní ranař, tvrdý chlápek s pověstí neurvalého býka. V malíku má všechny lokální gangy, jejich nezákonné podnikání; herny, bordely i pouliční prodej rekreačních drog. Se svým týmem tajných sbírá potřebné důkazy pro jejich zadržení. Akci monitoruje jako šelma svoji oběť, když v tom se do města infiltruje trojice čínských mafiánských řezníků, která začíná těm lokálním přebírat jejich území. Ve snaze o jejich nadvládu začíná trojice svým sokům odsekávat končetiny, porcovat jejich těla na kusy a balit je do odpadkových pytlů a cestovních kufrů. V městských ulicích se rozpoutává peklo; napadené gangy z útoků obviňují jeden druhého, zatímco trojice řádí dál jako černá ruka a bere si plnými hrstmi co je jí libo. A když už si s trojicí krvelačných Číňanů nedokáže poradit ani sjednocená gangsterská skupina, je na řadě policejní tým, který, pod výhrůžkou odevzdání případu vyšším autoritám, dostává od svých vyšších nůž na krk a také několik posledních dnů k zadržení všech třiceti podezřelých v čele s vůdcem čínského gangu, Jang Chen (Kye-sang Yoon). (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (73)

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jednou pošmákla na klasice akčních korejských jízd. Nad faktem, že to bylo podle skutečné události, jsem malinko přimhouřila jedno očko, ale v reálu, to musel být asi děs. Oni tam totiž proplouvaly takové hlášky a situačky, které si nedovedu představit ve skutečnosti. Celé to táhnul sympaťák a super řízek policista Seok- do Ma, kterého hrál naprosto skvostně Dong-seok Ma. Ten to mydlil jak se dalo a byly chvíle, kdy jsem měla zaťatý zuby, když se do toho pustil. Závěrečná scéna mě doslova odrovnala. Ostatní si vedli taky skvěle. Vůdce gangu byl slizkej jak had a žádné koketování bych s ním nedoporučovala. Kye-sang Yoon si na té roli také dost zamakal, hrál také na jedničku. Nedělám si iluze, že jsou tam gangy vymýcený, ale každá troška dobrá a v tomhle případě to byla pěkná hromádka pozatýkaných. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Korejskému Budovi sice chyběl Terence, byť přicmrndávačů tu pár bylo, ale na kráse to téhle akční povedené a místy i příjemně brutální komedii nijak neubíralo. Hlavní hrdina, snad poručík,  neporazitelný Seok-do Ma  si pro sebe urval celý film a tak jedinou drobnou vadou na kráse byl ten fakt, že podobně jako o výše zmíněnou italskou dvojku, o něj vůbec nemáte strach a víte, že  jeho pěst se nezvratně a brzy setká s tvářičkou zlobivého sekeráčka Číňana, coby hlavního záporáka. Před tím náš hrdina zvalchuje a zfackuje všechny další, kteří by mu chtěli sáhnout na biceps a divák se baví vlastně ničím nekalenou akční kriminálkou zcela prostou jiných přidaných hodnot, snad jen chlapeček z obchodu byl malou  a zcela nevýznamnou úlitbou patosu. Finálový souboj na veřejných hajzlech pak naprosto dokonalý. Lámu čtyři prsty... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční jízda a jeden z nejlepších filmů zabývající se válkou gangů, který jsem z Jížní Koree viděl. Do JK příjde z Číny gang Black Dragon vybírát prachy od lidí, kteří neplatí a ti, co nezaplatí příjdou o ruce či nohy a to se nelíbí místnímu gangu a samozřejmě policii, kde vládne naprosto fantastický řízek Ma Dong-Seok( ten chlap je s Beongem Lee dost možná největší aktuální JK hvězda, jeho připravovaných 9 filmů je paráda) a zde sundává každého téměř na KO. Yoon Kye-sang si zase střihnul hodně dobrého záporáka, který jako jediný se umí technicky mlátit byť často používá svou sekerku a nůž. Já měl pocit, že akce střídá akci, téměř každou chvíli je zde nějaká rvačka či se někdo porcuje na kousky. Tempo je tedy velmi dynamické, skvělý vizuál je samozřejmostí, bitek je zde dostatek, ale jsou to spíš takové pouliční rvačky s nožema, sekerou, baseballkama, ale velmi dobré a slušně brutální. Líbí se mi, že se film tváří velmi reálně, není přehnaný, nehraje na efekt,každá rána bolela i mne a při závěrečném zlomení ruky má divák pocit, že jí měl zlomenou doopravdy. Highlightem je určitě velký střet gangu v hotelu či finální fight na WC ( Technika vs Síla) který vyloženě škemrá o pátou hvězdu. Nakonec dám velmi silných 4*, protože mi chyběl nějaký zvrat či zajímavější příběh, ale jinak naprostá spokojenost. Asie má letos hodně úspěšný rok. 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik akčných filmov, a už vôbec nie tých, ktoré pracujú s tematikou gangov, ktoré si medzi sebou vybavujú účty. Lenže toto je snímok z úplne odlišného súdka, ktorý sa napriek vážnej téme, opierajúcej sa o skutočné udalosti, neberie nijak vážne. Je to najmä humor a s tým spojený sarkazmus, zosmiešňujúci postupy autorít, ktorý dokáže diváka pomerne solídne zabaviť. Skutočne sa nepamätám, kedy naposledy som dal nejakému filmu, zaradenému do akčného žánru 5 hviezd. Je jasné, a ja sa bez nátlaku priznávam, že som “mierne” nadhodnotil (!), lenže ja skrátka kórejskú tvorbu zbožňujem, a tak jej kadečo dokážem odpustiť. Za mňa obrovský 👍 hore. Bavil som sa, zasmial som sa, toto je proste jeden z najlepších filmov, aké som v tomto roku videl. Divák, ktorý očakáva seriózne poňatú story, nech si zlomí ukazovák na dominantnej ruke, a po tomto filme v žiadnom prípade nešiaha. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s tunajšími "aziatmi" vidím asi len každý desiaty film onej proveniencie a predsa mi väčšina z nich príde ako produkt pásovej výroby. Konkrétne v tomto prípade stále spoľahlivej, pretože zaspať či si len odbehnúť sa pri tomto výlete medzi čínsko-kórejské gangy nedalo... ale rovnako tak nehrozilo, že po ňom od vzrušenia nezaspím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Geumcheonská jednotka závažných zločinů zatkla v roce 2004 třicet gangsterů. (CarloRizzi)
  • V celom filme nie je použitá ani jedna strelná zbraň. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama