Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seok-do Ma (Dong-seok Ma) je nevybíravý policejní ranař, tvrdý chlápek s pověstí neurvalého býka. V malíku má všechny lokální gangy, jejich nezákonné podnikání; herny, bordely i pouliční prodej rekreačních drog. Se svým týmem tajných sbírá potřebné důkazy pro jejich zadržení. Akci monitoruje jako šelma svoji oběť, když v tom se do města infiltruje trojice čínských mafiánských řezníků, která začíná těm lokálním přebírat jejich území. Ve snaze o jejich nadvládu začíná trojice svým sokům odsekávat končetiny, porcovat jejich těla na kusy a balit je do odpadkových pytlů a cestovních kufrů. V městských ulicích se rozpoutává peklo; napadené gangy z útoků obviňují jeden druhého, zatímco trojice řádí dál jako černá ruka a bere si plnými hrstmi co je jí libo. A když už si s trojicí krvelačných Číňanů nedokáže poradit ani sjednocená gangsterská skupina, je na řadě policejní tým, který, pod výhrůžkou odevzdání případu vyšším autoritám, dostává od svých vyšších nůž na krk a také několik posledních dnů k zadržení všech třiceti podezřelých v čele s vůdcem čínského gangu, Jang Chen (Kye-sang Yoon). (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Jako ten policajt to byl perfektní řízek. Voe dlouho jsem se u nějaké filmové postavy tak nebavil a nefandil jí jako tomuhle fízlovi a to není žádné svatoušek. Kvalitní korejská krimi řezničina, oni to kluci šikmoocí korejští prostě umí. Akce jednoduchá ale tvrdá, nekompromisní a krvavá jak má být. Spokojenost veliká a díky gogo76, že ses na to kouknul, já už to měl staženo nějakej ten měsíc a úplně na to zapomněl. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Korejci dokážou natočit obstojné akční filmy, co se týče porovnání se západní produkcí, ale ještě jsem doposud neviděl tento žánr říznutý pořádným vtipem. Asi by mě nenapadlo, že z toho může vzejít parádní výsledek. Ačkoliv se to chvilkami chová jako komedie, tak se zde stejně po většinu doby sází na pořádnou řezničinu, kde se s brutalitou a krví fakticky nešetří (rozčtvrcené tělo poházené v odpadcích budiž zářným příkladem). Hlavní hrdina, myslím tím toho protagonistu, se stává možná mým nejoblíbenějším hercem z této země, párkrát perfektně zahláškoval ("Jsi sám ?" "Ano, pořád nezadanej."), jednoznačně film stál na jeho výkonu, jeho jízlivé poznámky ke všem zúčastněným postavám trhaly mou bránici na jednotlivé kusy. I trojici záporáků se vydařilo vybrat nejlépe, jak mohli, každý se vyznačoval malinko odlišným charakterem. Po stránce akční zde nečekejte nějaké efektní souboje plné přestřelek, ono popravdě zde nepadne ani jediný výstřel ze zbraně, buď se zde dočkáte starých známých pěstí nebo dojde na tyče.....a tím film získává plusové body v kategorii ojedinělosti. No a závěrečná bitka na toaletách v letištním areálu patří bezesporu k velmi propracované sekvenci, ta choreografie úderů je až úctyhodná. Za mě dávám 90 % Dong Seok Ma mým nejoblíbenějším "řízkem" na poli buddy krimi-komedií, bude složité pro konkurenci ho z této pozice sesadit ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční jízda a jeden z nejlepších filmů zabývající se válkou gangů, který jsem z Jížní Koree viděl. Do JK příjde z Číny gang Black Dragon vybírát prachy od lidí, kteří neplatí a ti, co nezaplatí příjdou o ruce či nohy a to se nelíbí místnímu gangu a samozřejmě policii, kde vládne naprosto fantastický řízek Ma Dong-Seok( ten chlap je s Beongem Lee dost možná největší aktuální JK hvězda, jeho připravovaných 9 filmů je paráda) a zde sundává každého téměř na KO. Yoon Kye-sang si zase střihnul hodně dobrého záporáka, který jako jediný se umí technicky mlátit byť často používá svou sekerku a nůž. Já měl pocit, že akce střídá akci, téměř každou chvíli je zde nějaká rvačka či se někdo porcuje na kousky. Tempo je tedy velmi dynamické, skvělý vizuál je samozřejmostí, bitek je zde dostatek, ale jsou to spíš takové pouliční rvačky s nožema, sekerou, baseballkama, ale velmi dobré a slušně brutální. Líbí se mi, že se film tváří velmi reálně, není přehnaný, nehraje na efekt,každá rána bolela i mne a při závěrečném zlomení ruky má divák pocit, že jí měl zlomenou doopravdy. Highlightem je určitě velký střet gangu v hotelu či finální fight na WC ( Technika vs Síla) který vyloženě škemrá o pátou hvězdu. Nakonec dám velmi silných 4*, protože mi chyběl nějaký zvrat či zajímavější příběh, ale jinak naprostá spokojenost. Asie má letos hodně úspěšný rok. 85% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Trochu nešťastná kombinace asijsky šíleného akčňáku a infantilní komedie a la Bud Spencer a Terence Hill. Trojlístek vzteklých Číňanů se zálibou ve čtvrcení a amputacích mě hodně bavil a jejich scény bodání noži a sekání sekáčky jsou fajnová relaxace, ale v žebříčku filmové brutality a syrovosti jim dávám tak maximálně šestou příčku z deseti. Protože veškerá akčnost je zabalena v tak mocinky laskavě hřejivém komediálním kabátku, že ji nelze brát ani trochu vážně. Kdyby si komediální složka vystačila jen s korejským Budem, který grázly fackuje a mlátí pěstí do hlavy jako jeho slavný italský protějšek, ještě by to šlo. Ale "směšné" karikatury jeho podřízených i nadřízených a jejich imbecilní dialogy sráží film na úroveň neškodných rodinných zábav na silvestrovský večer. A já od mých Korejců očekávám temnou a nelítostnou řezničinu a ne estrádu pro mládež, kdybych chtěl vidět nějakou dobrou asijskou akční komedii, sáhnu radši po nějaké Chanovce. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Kam až se dá volná adaptace skutečných událostí vyhnat. Strašně zábavný a přitom nekomediální opis řádění jednoho gangu. Hodně jsem si oblíbil Dong-seok Ma už v Train to Pusan. Tady byl démon už od úvodní scény. 9/10 PS: kdybyste měli k doporučení něco zábavného asijského libovolného žánru z poslední doby, sem s tím! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V celom filme nie je použitá ani jedna strelná zbraň. (Johnny.ARN)
  • Geumcheonská jednotka závažných zločinů zatkla v roce 2004 třicet gangsterů. (CarloRizzi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno