Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

claudel 

všechny recenze uživatele

Spojení Vorel-Kohák je pro mě natolik odstrašující, že jsem překvapil sám sebe, když jsem tenhle snímek pustil v přehrávači. Vorel mě naštval Gymplem, i když si to spravil s Vejškou a Kohák mě štve tím, že když zapnu TV, ať přepnu na jakýkoli kanál, zírá na mě Kohák v zábavném pořadu, reklamě, seriálu, čemkoli, dokonce jsem ho potkal i na jedné mezinárodní akci, která se jej absolutně nemohla týkat. Nicméně mě oba pánové potěšili, protože se Instalatér z Tuchlovic náramně povedl. Kohákovi ta role přesně sedla. Je to příběh o zcela obyčejném muži s dobrým srdcem, šikovnýma rukama a věčně prudící matkou (skvělá Holubová). Ke konci to trochu sice sklouzávalo do tragikomické grotesky, ale to je už zkrátka Vorel. Chápu, že ten film úplně neboural žebříčky a neokouzluje davy, mně ale hodně padl do noty. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel svým civilním pojetím příjemně překvapil. Vlastně jsem čekal jen to nejhorší - viděl jsem bizarní trailer, v němž Kohák rapuje za jízdy na kole, navíc mi tenhle člověk ani styl jeho humoru není vůbec sympatický, a od Tomáše Vorla jsem po jeho předešlých snímcích očekával opět tu jeho typickou manýru a komerční ladění celého projektu. Instalatér z Tuchlovic je ovšem antitezí všeho výše vyřčeného - pokus o opravdový vhled do života české vesnice, příjemně civilní portrét několika tradičních lidských typů, mírný socialně kritický rozměr a zároveň lidsky chápající scénář - něco z poetiky Díry u Hanušovic a samozřejmě Václava. A Jakub Kohák svůj part vesnického prosťáčka ustál a typově do něj vyloženě padl, žádné laciné shazování a ona zprofanovaná poetika trapnosti, nýbrž skutečný herecký výkon, pravda vycházející ponejvíce s typové sounáležitosti s postavou, kterou ztvárňoval... Příjemně civilní film... ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, že hlavný hrdina síce nebol veľký mysliteľ, ale bol dobrosrdečný a správal sa pekne ku zvieratám. Keby nežral tie rezne, možno by som dala aj plný počet. Príbeh aj postavy boli celkom autentické. Nie, že by som sa rehotala na celé kolo, ale niečím si ma film získal. Snáď to bolo tou bezprostrednosťou. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vorel ve svém Instalatérovi z Tuchlovic celkem věrohodně zobrazuje život na vesnici a její rozličné obyvatele se všemi jejich klady a především pak zápory. Kohák se na hlavní roli nemusel snad ani moc připravovat, protože na první pohled i poslech budí dojem vesnického kolohnáta. Dovolená u rybníka, alkoholová jízda, rasistické narážky, domácí násilí, dysfunkční rodinné vztahy - myslím, že se v těchto ne úplně nadsazených výjevech ze života (ne)typického Čecháčka našel nejeden divák. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vyobrazení venkova zde není naivní radobyhumorné, jak z jiného světa, ale docela realistické úměrné současné době. Film je to vlastně jinak poměrně smutný. Posledních 20 minut je pěkně emotivních. Akorát spousta věcí a témat jaksi vyzní do ztracena. Snad i kvůli absenci nějakého jasného  žánru a kratší stopáži. Je to škoda. Obvzlášť, když zde Kohák není za Koháka, co hraje charakterní roli jako v Teorii tygra, ale už je to Kohák, který charakterně hraje. A  tady mi byl náhodou  sympatický. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy jde Luboš (Jakub Kohák) instalovat ohřívač k chovateli plazů, si zahrálo 10 hadů a 2 leguáni. Točilo se to u reálného chovatele hadů v Žihli v paneláku, kde s nimi reálně bydlí. „Natáčení s leguánkou Filoménou proběhlo bez problémů, koukala se a hejbala přesně na povel. Ale hadi se tyčili zcela jinak, než jsme chtěli,“ popisuje režisér Vorel úskalí režírování plazů. (Zdroj: Česká televize)
  • Jelikož se natáčelo v suchém a parném létě 2015 a bylo potřeba záběrů v dešti, povolali filmaři jednotku dobrovolných hasičů ze sousední vesnice Žiliny, která déšť vytvořila. (Krata21)

Reklama

Reklama