Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (85)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

První dílko, kde zaznamenávám, že si Angláni opravdu uvědomujou, že jsou v prdeli a celkem trefně to vyjadřují (slabí, zhýčkaní, rozdělení, bez budoucnosti). A tu je patrně třeba vyrobit nenápadnou agitku pro multikulti mládež a přestože je řeč hlavně o rytířských ctnostech, tak ten zápach envirodementalismu a bezbřehého multikulti nelze nezaznamenat. Jinak je to moc dlouhé a kluk Artuš je mi nesympatický, zato Merlin starý i mladý je excelentní včetně originální gestikulace, trochu karikující takový ty kůůůl pozdravy mezi klukama v partě. Dětští "herci" jsou zoufale prkenní a Morgana je trochu jako Medůza, ale co už, děcka se určitě bála. Hudba fajnová, takže celkem jakž takž rajt. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdyby film skončil po sedmdesáti minutách, byla by to docela zábavná a slušně natočená jízda vhodná pro prcky i dospěláky. Bohužel ke konci je film stále trapnější a jakoby cílovým divákem nebyl kluk ve věku 10+, ale spíš holky okolo šesti let. Závěr už bylo dost velké utrpení a toužebně jsem vyhlížel titulky. Jinak ale Merlin v podání mladého herce i Patricka Stewarta super a několik fórků taky výborných. ()

Reklama

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Artušovskou tématiku miluju a to téměř v jakékoli podobě, proto jsem byl nespokojen když tento film nedali v ČR do kin. Hlavními představiteli jsou děti a tak člověk nemůže očekávat bůh ví jak epické dílo, ba naopak. Každopádně film má dobré tempo, dětští herci jsou poměrně dobří (někdo více, jiní méně), super nápady (Merlin a jeho magie či trénink se stromy), celkem kvalitní vizuál (především armáda Morgany). Co bych akorát oželel byl pokus o závěrečnou ''epickou'' bitvu ve škole ta u mě dojem z filmu lehce pokazila. Jelikož to nahoru tahají interakce a dialogy mezi postavami a lehce temná atmosféra. Vyzdvihnout musím úvod filmu, který vysvětluje Artušovu mytologii v kresleném stylu a vypadá to skvěle. Film rozhodně zabavil a pokud milujete tuto tématiku, směle do toho. Případně pokud ji chcete představit dětem, naprosto ideálka. Za mě fajnovka za 3 hvězdy a za nějakou dobu klidně znovu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže máte rádi artušovské legendy a chcete se o ně podělit s vašimi dětmi, Chlapec, který se stane králem by mohl být filmem pro vás. Ostatní varuji, neboť sice nejde o snímek nezvládnutý a bez nápadu, ale ty dvě hodiny jsou pro něj přesto zoufale moc a nemá v rukávu příliš atrakcí, jimiž by dějové díry dokázal plnohodnotně zalepit. Ono to ale asi jinak ani dopadnout nemohlo, co si budeme nalhávat. Recenze zde. ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

No ano, bylo to natočeno pro děti. A tak je k tomu třeba přistupovat. Nehledat logické chyby, pousmát se nad některými trapnostmi a prostě nechat plynout a bavit se. Já se u toho parádně odreagovala, ačkoliv jsem již dětským letům značně odrostla. A nejmladší diváci? Kdo z nás by v deseti letech nechtěl najít meč, přátele, zažít kouzla, bojovat ve škole za dobrou věc a stát se hrdinou..... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama