foto

Joe Cornish

  • nar. 20.12.1968 (47 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joe Cornish (1968) je herec, scenárista, režisér a pracuje pro televizi i rozhlas. Na střední škole ve Westminsteru se seznámil se svým budoucím pracovním partnerem Adamem Buxtonem. Poté vystudoval filmovou školu v Bournemouthu. V letech 1996 až 2001 byl spolu se zmíněným Adamem Buxtonem spoluautorem televizní show The Adam and Joe. Od roku 2006 je stejnojmenná show uváděna na rozhlasové stanici BBC 6. Joe Cornish natočil mimo jiné dokument ze zákulisí vzniku televizního seriálu Malá Velká Británie (Little Britain). Snímek Útok na věžák je jeho celovečerní debut a k jeho vzniku dodává: „Útok na věžák je výsledkem mého okouzlení filmy jako Critters, Tremors a Gremlins a mého přání, aby se něco takového odehrálo tam, kde žiji, tedy v jižním Londýně.“

46. MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

2015 Ant-Man
2011 Tintinova dobrodružství
Útok na věžák
2003 Adam and Joe Go Tokyo (TV seriál)
2001 Adam and Joe's American Animation Adventure (TV seriál)

Dokumentární

2004 Making 'Little Britain' Too (TV film)

TV pořady

1996 Adam and Joe Show, The (TV pořad)

Herecká filmografie

2007 Jednotka příliš rychlého nasazení
2004 Soumrak mrtvých
2003 Adam and Joe Go Tokyo (TV seriál)
2001 Adam and Joe's American Animation Adventure (TV seriál)
Shock Video (TV seriál)
Stop! Kung Fu! (TV seriál)
2000 Život v hrsti
100 Greatest TV Moments from Hell (TV film)
1995 Takeover TV (TV seriál)

Dokumentární

2007 'Hot Fuzz': The Fuzzball Rally
2004 HeadJam (TV seriál)
Making 'Little Britain' Too (TV film)
1998 Watch This or the Dog Dies (TV film)

TV pořady

2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2001 This Week Only (TV pořad)
1996 Adam and Joe Show, The (TV pořad)

Režijní filmografie

2011 Útok na věžák
2006 Blunder (TV seriál)

Dokumentární

2004 Making 'Little Britain' Too (TV film)

TV pořady

1996 Adam and Joe Show, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace