Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (85)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fajn rodinný film, ale nakonec se z toho vyklubalo cosi podprůměrného. Největší chybou je délka, jelikož na tak dlouhou stopáž je příběh moc jednoduchý a přímočarý. Jediný, koho mohu pochválit, je Ashbourne Serkis (takový Mirek Dušín). Sice jeho postava je až moc přetažená, on ji zahrál dobře a jemu jedinému jsem hraní věřil. Ostatní jsou prostě děti, co běhají před kamerou. Nesnášel jsem kouzlení pomocí luskání a hrátkám s prsty, co mi přišlo neuvěřitelně trapné. Moc mi k tomu také nepomohl český dabing, ale to není chyba filmu. Neurazí, nenadchne, ale už teď na to pomalu zapomínám... ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

No ano, bylo to natočeno pro děti. A tak je k tomu třeba přistupovat. Nehledat logické chyby, pousmát se nad některými trapnostmi a prostě nechat plynout a bavit se. Já se u toho parádně odreagovala, ačkoliv jsem již dětským letům značně odrostla. A nejmladší diváci? Kdo z nás by v deseti letech nechtěl najít meč, přátele, zažít kouzla, bojovat ve škole za dobrou věc a stát se hrdinou..... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Solidní fantasy. navíc zatraceně dobře natočená. Sympatický a dobrý nápad navíc většinu času velmi dobře funguje, takže je škoda, že v poslední třetině se to trošku rozpadá. Nicméně film rozhodně nenudí, velmi příjemně utíká a za pozornost stojí také obě podoby Merlina, jak ta mladá mimoňská, tak ta v podání Patricka Stewarta. Efekty i Morgana mnohem lepší, než jsem se obával. Velmi povedený a sympatický animovaný úvod. Jako výsledek průměr, ale rozhodně nic špatného. Na hnusné odpoledne nebo na cestu do Francie úplně super. 60 %. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Na dětský film je to docela slušná podívaná, která nepůsobí odfláknutě. Samozřejmě je to plné nesmyslů a blbostí, ale jako už jsem řekla. Je to film pro děti. Většina vtipů zafungovala, sympatické postavy a i ta děcka to odehrála dobře. Patrick Stewart byl tak maximálně cameo, ale i tak potěšil. V rámci žánru rozhodně povedené. 4* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá rozprávka, ktorá mi pripomína osemdesiatkové pecky určené pre celú rodinu typu Goonies a z nedávnych filmov napríklad Tomorrowland. Pritom na navodenie tejto hravej atmosféry film nepotrebuje dobový soundtrack a ani sa nemusí znížiť k otravnému citovaniu slávnych filmov ako sa to dialo v Ready Player One alebo v Stranger Things. The Kid Who Would Be King sa snaží vyrozprávať svoj vlastný príbeh. Samozrejme úplne originálne to nie je, keďže sa využíva Artušovská mytológia. Ale je to podané strašne hravo a celkom inteligentne. Veľkým plusom filmu sú roztomilé detské postavy. Kladná hlavná dvojka si ma získala hneď a záporná dvojka tým jak sa postupne menila k lepšiemu, ma nakoniec tiež nadchla. Vo vedľajších úlohách sa mihnú aj dve hviezdy a rozhodne mi nevadilo, že tu majú malý priestor. Vzhľadom na ich význam v príbehu to je tak akurát. Prekvapila ma triková stránka. Čakal som len niečo komorné, ale postupne akčne-trikové scény naberajú na veľkoleposti. A aj ich prevedenie po väčšinu filmu ma bavilo, keďže v nich často cítiť aj reálne kulisy a nie len CGI bordel. V ten sa film zmení až vo finále, ktoré ma už príliš nebavilo. Ale chápem, že dnes je to už štandard. Takže ja som spokojný aj keď bežne fantasy nemusím. Táto mi sadla, ale celkom chápem, že veľa ľudom sa to páčiť nebude. 7/10. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama