Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 2

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Master19 

všechny recenze uživatele

Není to nikterak objevné téma, naopak téma a celý příběh je podle klasické šablony "chci to jak to bylo předtím" -> prozření -> návrat do stavu předtím -> "chci to jak to bylo potom". Některé vtípky byly přehnané a na důchodce na trampolíně jsem od Babovřesek vyloženě alergický. Přesto to má své kouzlo, herecky je to perfektně zvládnuté a pěkně se na to kouká a baví. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatný. De Niro už nikomu nic dokazovat nemusí a úplně chápu že se chce v těchto kravinách v klidu odreagovat a daří se mu to. Děda, postrach rodiny není kvalitní film ale v rámci žánru je to pohodová podívaná která rozhodně neurazí. Pár fajn vtipů, boží De Niro a ideální rodinná zábava 5/10 ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to na 3 hviezdy, no scéna privolania záchranky je sama o sebe na 5 hviezd. Fakt ma ten gag dostal. Ale inak som očakával prešpekulovanejšiu "vojnu", skrátka väčší masaker. Herci boli fajn a aj keď si starí hereckí veteráni uvedomovali, že ide len o lacnú zábavu, svoje role si užívajú. Čo však film zráža sú scény s tými dvoma sestrami, ktoré sú zbytočné, otravné a žiadnom prípade nie smiešne. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia ako všetky s Robertom de Nirom. Naozaj neskutočný herec, ktorý dokáže zahrať aj gangsterku a potom akoby nič prepnúť sa do rodinnej komédie. Ta jeho herecka neutralita ma fascinuje ako dokáže byť zábavný a aj drsný keď treba a všetko to robí s takým nadhľadom. Už len vďaka nemu ma tento film uruven a je to skvelá oddychová do hocijakej nálady. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn komedie po delší době. De Niro se do podobných rolí hodí a tahle válka s vnukem občas naskytla pár vynalézavých nápadů. Je to spíš rodinná komedie, nic zvrhlého ani sprostého se zde nekoná, ale kouká se na film fajn. Kdo hledá vyloženě oddechovku a má rád De Nira, tak zhlédnutím neprohloupí. Příběh***, Akce>Ne, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 6/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Film měl několik neúspěšných dat vydání, 21. dubna 2017, 20. října 2017 a 23. února 2018, a to z důvodu změn jednotlivých scén a uzavření společnosti The Weinstein Company, původního distributora. (ČSFD)
  • V českém dabingu se objevila chyba ve scéně, kdy je děda (Robert De Niro) na návštěvě u kamaráda, který mu ukazuje svoje „hračky“ – autodráhu, videohry apod. Přitom řekne: „Ten bazén mě stál 6 000 dolarů.“ Stojí přitom vedle kulečníku, který měl zřejmě na mysli (v angličtině „pool“ znamená kulečník i bazén). (blondak16)
  • Film byl natočen asi za 6 týdnů. Původně se mělo natáčet v kanadském Torontu, ale nakonec se film točil v Atlantě v Georgii. (SONY_)

Reklama

Reklama