Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 1

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že v jednom týdnu dám nic moc záležitost Vzteklej pes a Glorie, kde je De Niro do Umy zamilovanej (navíc obsahuje takovou topornou sexuální scénu), abych následně viděl o třicet let starší film, kde mu hraje dceru. Docela mě to pobavilo, když jsem si to uvědomil. Děda, postrach rodiny byl nicméně super komedií. Odpočinková, ztřeštěná, trošku vtipem levná, plná bolavých, ale zatraceně vtipných scén. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia ako všetky s Robertom de Nirom. Naozaj neskutočný herec, ktorý dokáže zahrať aj gangsterku a potom akoby nič prepnúť sa do rodinnej komédie. Ta jeho herecka neutralita ma fascinuje ako dokáže byť zábavný a aj drsný keď treba a všetko to robí s takým nadhľadom. Už len vďaka nemu ma tento film uruven a je to skvelá oddychová do hocijakej nálady. ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

Ušetřili jsme za kino...to na tom filmu bylo dobrý. Taky bylo fajn obsazení, nejen Robert De Niro, ale i jeho vnouček, Uma Thurmann nebo Doktroka z hor...pořád moc pěkná paní. No a to je asi tak všechno. Američani maj prostě v tomto typu komedií patent na přiblblý genitální vtípky a pode očekávání jsou tam. Knížka je asi moc hezkej příběh o životě několikagenerační rodiny a o hledání a budování vztahů mezi dědou a vnukem. A tahle místa byla ve filmu skvělá a fungovala. Bohužel, režisér se nerozhodl, jestli točí variaci na Denise (postracha ulice) nebo tak trochu Sám doma, anebo sice odlehčené, ale přesto vztahové drama s dobrým koncem. A tak to všechno splácal dohromady a - žádné překvapení - infantilní vtípky s vážnými scénami pohromadě v jednom filmu nefungují. ** No tak, zkuste to. Není to vyloženě průšvih, ale film na který nezapomenete rozhodně neuvidíte. Spíš naopak. S přítelkyní jsme dokoukali a asi pět minut po vypnutí jsme se začali dohadovat, jestli měl De Niro obarvené vlasy nebo ne… a nevzpomněli jsme si ani jeden. Dávám 40%, jinými slovy lehčí podprůměr. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o nič prevratné a originálne, ale napriek tomu to bola celkom milá rodinná "komédia", pričom sa mi páčilo, že sa vnuk a dedko mali radi a robili si zle z čisto praktických dôvodov. Potešila ma aj prítomnosť iných zvučných mien, a aj keď to bolo pochopiteľne pritiahnuté za vlasy, nebolo to prehnané. Robert De Niro sa do takýchto úloh hodí a asi ich aj točí rád, keďže sa v podobných filmoch objavuje v posledných rokoch celkom často. Na druhej strane čo iné mu zostáva, keď Martin Scorsese nenatáča filmy každý rok. 5,8/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Stále zůstává záhadou, proč herecká kapacita jako De Niro ztrácí čas s projekty, jejichž jediným cílem je nikoho neurazit. Ironií je pak zjištění, že zrovna tento jalový snímek musel jít na chvíli do trezoru. Zápletka stojí na souboji dědy a vnuka o pokoj, což hovoří samo za sebe. Většina pokusů o humor působí těžkopádně. Potěšila účast nestárnoucí Seymour, která je o 20 let starší než Thurman, ale vypadá jako její sestra. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Děda (Robert De Niro) na půdě rozšroubuje stůl, židli a postel. Vnuk poté přijde do pokoje a jde ke stolu, který se po chvíli rozpadne a lekne se a spadne do židle (která se samozřejmě rozpadne). Jenže vnuk stojí nalevo od židle, takže by podle všeho měl dopadnout vedle židle. (Bublasaurus)
  • Film měl několik neúspěšných dat vydání, 21. dubna 2017, 20. října 2017 a 23. února 2018, a to z důvodu změn jednotlivých scén a uzavření společnosti The Weinstein Company, původního distributora. (ČSFD)

Reklama

Reklama