Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokument plný poloprávd na faktografickej úrovni dokumentov Michaela Moorea. Borec A - vegan porazí v zápase borca B - mäsožravca. Môže za to veganská strava. Vau. To, že sa v odvete výsledky otočili pšt. A tak by sa dalo pokračovať s každým športovcom, ktorý vystupuje v tomto dokumente. Evidentne sa dajú dosahovať kvalitné športové výsledky aj na veganskej strave. Super. Treba na rozdiel od dokumentu zdôrazniť, že aj na veganskej strave. A keď prestanete žrať 15 vajec denne ako Arnie, tak vám klesne cholesterol. Kto z nás žerie 15 vajec denne? Kvôli tomu nemusím byť vegan a dám si len 2. Proste všetko plné dezinformácií a poloprávd asi ako komentár od Viktooorky. 4/10. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Proč mají tvůrci očividnou tendenci nás přesvědčit, že rostlinná strava je jediná správná, když tam mávají studiemi z roku 1990, které se účastnilo 7 lidí, jsem moc nepochopil. Pokud by ukázali, že se dá fungovat i bez masa a některým jedincům to vyhovuje a jsou schopni dosahovat nadlidských výkonů, pak bych smeknul klobouk a řekl jsi "Jsou to borci". Ale takhle manipulativně všechny kolem do něčeho tlačit ... pochybuju, že jsem někdy viděl něco podobně "agresivního". Ale samozřejmě stanovat 400x za noc je snem každýho chlapa, takže jezte kytičky. Ale vzdát se masa?... včera večer Sirloin steak a dneska k obědu Entrecôte :) ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mám rád maso, proč to nepřiznat. Ale i vejce, máslo, sýry a jiné potraviny živočišného původu. Samozřejmě, že rostlinná strava převažuje a jsem hluboce přesvědčen, že tak to má být. Co mi ale strašně vadí, když mě někdo, nebo něco přesvědčuje o opaku a hodinu dvacet minut mi válí klíny do hlavy. Že člověk by měl jíst pouze stravu rostlinnou a že maso může za celou řadu nemocí. Pozveme si k tomu ještě pár sportovců, z nichž mnozí stejně dopující, nebo v minulosti dopovali (viď Arnie?) a takhle pohádka o tom, že veganství je nejlepší, je rázem na světě. Vůbec mi tenhle druh stravování nevadí, ať si dělá každý, co chce, jen mě vždy rozpálí do běla, když menšina přesvědčuje většinu, jak se lépe stravovat. Pochybuju, že by na to lidstvo už dávno nepřišlo samo a bylo tak hloupé a zabedněné. Stejně, jako tenhle dokument. ()

Flory14 

všechny recenze uživatele

Když jsme viděl trailer, říkal jsme si “paní tohle je fakt nahecovaný” a bum pustil jsme si dokument a celý se to přesně v tom duchu neslo! Chválím opravdu kvalitně grafické zpracování které ukazuje vyší budget filmu, hudba je moderní a dodává tomuto dokumentu šťávu plus samotné příběhy lidí. To je asi největší plus, kde vrcholý sportovci mluví a ukazují svůj pohled a opravdu to baví, já bych nejvíce vystihnul vojáka z Afriky ten na mě udělal největší dojem. Každý si může v dokumentu najít co chce a to je super! O jednu hvězdu to šlo dolů protože mi to přišlo moc jednostranné a občas přiřatažené za vlasy, hlavně provazy ( z 8minut na 1h+) to trochu kazí důvěryhodnost. Ale pro lidi co mají trochu otevřenou hlavu, zajíma je zdravý životní styl nebo chtějí další podmět jak třeba zlepšit svůj sportovní výkon vřele doporučuji! Jak říkal Arnold, je to cesta a nikdo nikomu nic necpe a nejlepší hlaška filmu “většina lidi v mém věku se nemůže rovnat se svými vnoučaty ale moje vnoučata se nemůžou rovnat se mnou!”. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle Psihoyosův nejslabší snímek, který se vlastně i vymyká jeho předchzím počinům, kde šlo převážně o vyšetřování a odhalování utrpení zvířat. Zde se naopak jedná o vypíchnutí vybraných vrcholových sportovců, kteří ukazují smysl veganství v tom, že i na rostlinné stravě lze dosáhnout těch nejlepších výsledků. Je to tedy spíš jakási motivace pro sportovce, zvlášť když celý dokument vyznívá tak, že veganský sport zachrání svět, přičemž o environmentální stránku věci se zde tvůrci otírají jen velmi povrchově. Pro mě osobně nuda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)
  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)

Reklama

Reklama