Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (151)

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Taká normálna, klasicky obyčajná veľkosvadba, ktorá má navrch vtom, že namiesto nudného videodokumentu sa okolo nej točil profesionálny filmový štáb s dobrým režisérom a slušnými hercami. Scenár čerpaný zo života, všetky postavy úsmevne svojské, jeden výnimočný debil (tentokrát si to odniesol ženích) a dokopy milý francúzsky film. UPOZORNENIE: NIKDY NEPOZERAŤ SO SLOVENSKÝM DABINGOM!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to až kouzelné, kolik štěstí kolem Vás koluje." Svatby nesnáším, snažím se jim vyhýbat velkým obloukem, opravdovejch kamarádů mám míň než prstů na pravý noze a tak je mi poněkud záhadou, proč jsem se tolika svateb zúčastnil. Všechny byly úžasný a jedinečný, ale já jsem abstinent, takže si poměrně dobře pamatuju, že to bylo jinak. No nic. Na tuhle svatbu jsem vešel pouze z toho důvodu, že se tu slibovalo slušný využití Murphyho zákonů a ty já rád. Jenže ona to byla spíš vznešená otrava, kterou mi zpříjemnil jen kvalitně zamířenej ohňostroj a bezvadně letící ženich. Jinak trapas, nuda, vztahový trauma, trapas, nuda a hodní migranti. Prostě taková obyčejná svatba na zámku ze 17. století. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že se Max zlobí. Nebo ne?“ - Ano“. Vskutku. Hlavní hrdina nemá toho dne moc důvodů k radosti. Žena, se kterou se již dávno odcizili, mu nebere mobil, milenka ho čím dál víc tlačí ke zdi, v práci naráží na škrty (výborná úvodní „nápaditost“) a příprava na svatbu, jejíž je organizátor, se nevyvíjí vůbec dobře, od bouřícího se personálu přes konflikt mezi jeho zástupkyní a náhradním zpěvákem až po svérázného fotografa či kritického ženicha. A to ještě netuší, kolik neplánovaného se toho stane právě během tohoto „slavného“ dne. Zorganizovat něco takového je totiž pořádná řehole. A tenhle film o tom vypráví způsobem veskrze příjemným, odlehčeným a úsměvným. Snímek je spíš tragikomedií než čistou (romantickou) „veselohrou“, řekl bych, že místy je to opravdu jen ke škodě (určitě toho humoru mohlo být více). Ale pozitiva převládají (a výborný soundtrack mi bude v hlavě znít ještě nějakou tu chvíli; mimochodem opravdu podařená pasáž s výpadkem proudu, a to nejen z hudebního hlediska). Celkově to vidím na slušné 4*. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nad trapností a neupřímností některých svateb zůstává rozum stát, proč o tom tedy nenatočit film. Je fakt, že ke klasickým francouzským komediím to má téměř daleko, přesto jsem se několikrát opravdu zasmál a především jedna z posledních vět "já tě vezmu" je nezapomenutelná. Některé postavy, včetně hlavního hrdiny mi ovšem byly vyloženě nesympatické a tak jsem si oblíbil spíše několik zaměstnanců agentury, kteří z toho dělali tu pravou komedii. Jako nenáročný film, po náročném dni dobré. 60% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Francouzské, vtipné, vážné, dramatické, debilní, zrychlené. Prostě pošukové jak Francouzi občas ve svých komediích bývají. Takovou svatbu jsem si nepřála a díky bohu ani neměla. Ale jako host jsem se docela bavila. Teda ne při proslovu ženicha. Ale kapesníčkem jsem mu zatočila. Bylo to dobré, odlehčené a milé. Let na balonu byl díky té hudbě trochu smutný, a vlastně celý film na mě působil trochu moc smutně a definitivně. ..si nějak protiřečím, raději toho nechám.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)
  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama